• Informacje na temat:

    pieczenie filetow

Artykuły na temat: pieczenie filetow
  • Cytrynowy filet z pieca

    Dobrze nam znane mięso w zupełnie nowej odsłonie.

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz

  • Składniki: 2 strąki czerwonej papryki, 3 ząbki czosnku, chili, 20 dag ryżu długoziarnistego, po strąku żółtej i zielonej papryki, 60 dag filetu z kurczaka, olej, kurkuma, sól, pieprz, kilka gałązek kolendry

  • Składniki na 8 porcji: 1 i 1/2 kg fileta z piersi indyka, 1 średnia cytryna, 1 łyżka płynnego miodu, 5 łyżek oleju, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczka suszonej szałwii, 1 i 2/3 szkl. bulionu drobiowego, słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg filetu z piersi indyka, 2 niewielkie ząbki czosnku, mielona słodka i ostra papryka, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy. Do sosu: 20 dag czerwonych porzeczek, 10 dag wiśni, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 czubata łyżka cukru, pieprz

  • ✓ przygotowanie: 30 minut • 4 porcje • 587 kcal/porcja • 6 zł/porcja Składniki: 4 filety z łososia (każdy ok. 200 g) • sok z cytryny • ogórek SOS: pęczek koperku • 200 g śmietany • 200 ml bulionu warzywnego • 30 g masła • 30 g mąki • łyżka soku z cytryny • sól, pieprz

  • Marynowany filet z gęsi

    60 dag filetów z piersi gęsi, 70 ml oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 7 dag masła, suszony tymianek, pieprz, sól. Dodatkowo: jarzynka z buraczków, 20 dag sera feta, 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku.

  • Filet czosnkowy z jabłkami

    Składniki na 6 porcji: 1,3 kg fileta z piersi indyka, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 kieliszek (ok. 100 ml) białego wina, 1 czubata łyżka masła, 1/2 szkl. bulionu warzywnego, 4 średniej wielkości kwaskowe jabłka, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz, olej do smażenia, żurawina do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji: 1,2 kg filetu z piersi indyka, 30 dag mrożonego francuskiego ciasta, po 1 pęczku szczypiorku i natki pietruszki, 1/2 pęczka majeranku, 1/2 szkl. bułki tartej, 5 dag parmezanu, 2 całe jajka, 1 żółtko, sól, pieprz

  • Filet szpikowany słoninką

    Składniki na 6 porcji. Mięso: ok. 1 kg filetów z piersi kurczaka (lub polędwiczek z indyka), 8 małych ząbków czosnku, 15 dag cienkiej słoniny, 2 czerwone cebule, 1/2 łyżeczki soli, biały pieprz, olej do smażenia. Marynata: 1/2 szkl. oleju słonecznikowego, 1/4 szkl. białego octu, 1 łyżka miodu, np. lipowego.

Wideo na temat: pieczenie filetow
  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

Przepisy na temat: pieczenie filetow