• Informacje na temat:

    pieczenie mięs z jajkiem

Artykuły na temat: pieczenie mięs z jajkiem
  • ...●1,2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego ●2 jajka ●3 łyżki bułki tartej ●łyżka mąki ●4 ząbki czosnku ●majeranek, sól, pieprz do smaku ●5 jajek ugotowanych na twardo ●łyżka oleju.

  • ...}}--> 1 Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbki) opłucz, potnij na kawałki i włóż do dużego garnka. Zalej lekko posoloną wodą tak, aby mięso było przykryte, doprowadź do wrzenia i usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. 2 Warzywa obierz, dołóż do mięsa. Dodaj też przyprawy i grzyby. Gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. (aż mięso będzie miękkie). W tym...

  • Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 4 jajka surowe, kilka nadziewanych serem papryczek czereśniowych, sól, 3 kajzerki, cebula, papryka, pieprz, oliwa, bułka tarta.

  • Składniki na 8 porcji: • 1,5 kg mięsa mielonego z łopatki • 2 kajzerki • 1 cebula • 1,5 szklanki mleka • 2 jajka surowe • 2 jajka ugotowane na twardo • 1 szklanka fasolki szparagowej mrożonej • 1 papryka czerwona • 1 łyżka oleju słonecznikowego • sól • pieprz czarny.

  • Skład na 6 porcji: ● duża główka kalafiora ● 400 g mięsa mielonego ● cebula ● jajko ● 30 g bułki tartej ● łyżeczka musztardy ● 50 g sera gouda ● 2 plasterki boczku ● 2 papryczki chili ● sól i pieprz...

  • Składniki na 8 porcji: 1 szkl. ugotowanego ryżu, 25 dag mielonego mięsa, 30 dag pieczarek, 1 szkl. żurawiny suszonej, po 5 dag migdałów bez skórki i pistacji, 1 mały seler, 2 czerwone cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szkl. bułki tartej, 1/2 szkl. startego żółtego sera, np. gouda, 2 jajka, zioła prowansalskie, chili, 1 łyżka cukru, 10 ml wódki, sól, pieprz, olej...

  • Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 560 dag mąki pszennej (typ 650), 12 i ½ dag smalcu, 150 ml wody, 150 ml mleka, 1 łyżeczka soli. Na nadzienie: 3-4 jajka ugotowane na twardo, 40 dag mielonego mięsa wieprzowego (np. szynki), 40 dag piersi z kurczaka, 40 dag szynki wieprzowej lub łopatki, 1 jajko, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki...

  • Składniki: kilogram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 4 jajka ugotowane na twardo • jajko surowe • ząbek czosnku • pół małego pęczka posiekanej natki pietruszki • sól • pieprz • słodka mielona papryka • przyprawa do mięsa mielonego • tłuszcz do keksówki • odrobina bułki tartej.

  • Skład na 8 porcji: ● 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ● 5 jaj ● nieduża główka kapusty włoskiej ● czerstwa kajzerka ● 2 średnie cebule ● ząbek czosnku ● łyżka musztardy ● pieprz i sól do smaku ● pół pęczka natki pietruszki.

  • Pieczeń rzymska z jajkami

    Przygotowanie: Bułki namoczyć, gdy zmiękną - odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. Ziemniak zetrzeć na tarce z drobnymi otworami. Ugotować na twardo 4 jajka. Mięso...

Przepisy na temat: pieczenie mięs z jajkiem
  • Sałatka z jajkiem

    Sposób przygotowania 1. Mięso natrzyj marynatą z octu winnego, oliwy z oliwek, miodu i pieprzu. Obłóż cebulą, chłodź. Usmaż na oleju z każdej strony po 4 minuty. Posól, zawiń w folię aluminiowej i piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Pokrój w plasterki.  2. Sałatę wymieszaj z ugotowanymi jajkami, ogórkiem, szczypiorkiem i wołowiną. Składniki na sos wymieszaj i polej sałatkę. 

  • Pasztet z jajkiem

    ...boczek umyj, osusz, Pasztet z jajkiem 6 porcji 35 min ok. 60 min pokrój na kawałki. Przygotowane mięsa zmiel razem z odciśniętą bułką i wątróbkami. Do masy mięsnej wbij pozostałe jajka. Przypraw do...

  • Kulebiak z mięsem

    ...marchewki i mięso zmiel w maszynce. Cebule posiekaj, podsmaż, schłodź i dodaj z tłuszczem do mięsa.  3. Ciasto cienko rozwałkuj, wysmaruj farszem, wyłóż plastrami szynki, boczku oraz sera i posyp posiekanym szczypiorkiem. Zwiń ciasno, zaklejając brzegi. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 50 minut w temp. 180 st. C. 

  • Pieczeń z papryką

    Sposób przygotowania 1. Papryki oczyść, opłucz, miąższ potnij w paseczki. Przelej je na sitku wrzącą wodą i dokładnie osącz. 2. Dymki oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso przełóż do miseczki(...). Warstwami ułóż w niej mięsną masę i paski papryki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. Piecz 1 godzinę.

  • Pieczeń w bakłażanowym płaszczyku

    Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron. Zamieszaj. Gotuj go ok. 5 minut (powinien być półtwardy). Spaghetti odcedź, przelej zimną wodą i dobrze osącz.  2. Bakłażany umyj, potnij w cienkie plasterki. Posól je i odłóż. Po ok. 20 min opłucz i wytrzyj do sucha. Bułeczkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.  3. Mięso mielone...

  • Pieczeń rzymska

    Składniki: 80 dag mielonego mięsa drobiowego 2 tosty 1 ząbek czosnku 15 dag startego żółtego sera 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 jajko 30 dag pieczarek 1 mała cebulka 1 łyżeczka masła(...) razem kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobno pokrój. 2. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj starty ser...

  • Rulony z pieczenią i pieczarkami

    Sycące i pyszne danie z mięsem...

  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    Wydają się pracochłonnym daniem. My przekonujemy, że tak nie jest. Mięsne, warzywne i rybne rolady efektownie urozmaicą menu rodzinnych spotkań.

  • Pierogi z mięsem

    Składniki: Ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany sól pieprz Farsz: 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego cebula pół zielonej papryczki chilli(...) w folię spożywczą, włóż na pół godziny do lodówki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Papryczkę chilli posiekaj. 2. Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso, dopraw solą i pieprzem...

  • Pomidory faszerowane mięsem

    Składniki: 6 dużych pomidorów 1 mała cebulka 1 mała cukinia 1 łyżka masła 40 dag mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka musztardy ziołowa przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki oliwy sól pieprz natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: 1, Pomidory umyj, wytrzyj, odetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż środki...