• Informacje na temat:

    pieczenie schabu z majerankiem

Artykuły na temat: pieczenie schabu z majerankiem
  • Składniki na 8 porcji: ■ 1,2 kg schabu ■ 3/4 szklanki posiekanych włoskich orzechów ■ 10 dag suszonych moreli ■ 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ■ 3 łyżki ketchupu ■ 10 dag sera żółtego ■ 2 łyżeczki majeranku ■ 2 łyżeczki rozmarynu ■ 2 łyżeczki marynaty staropolskiej ■ łyżeczka pieprzu ziołowego ■ 3 ząbki czosnku ■ sól ■ 1/3 szklanki oliwy ■ pęczek natki pietruszki.

  • Składniki na 8 porcji: ● 1,2 kg schabu ● 3/4 szklanki posiekanych włoskich orzechów ● 10 dag suszonych moreli ● 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ● 3 łyżki ketchupu ● 10 dag sera żółtego ● 2 łyżeczki majeranku ● 2 łyżeczki rozmarynu ● 2 łyżeczki marynaty staropolskiej ● łyżeczka pieprzu ziołowego ● 3 ząbki czosnku ● sól ● 1/3 szklanki oliwy ● pęczek natki pietruszki.

  • Składniki: 1,5 kg schabu bez kości, 3 łyżki miodu, 30 dag orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 35 dag suszonych moreli, łyżka majeranku, łyżka musztardy francuskiej, pieprz, sól, żółtko, zioła. Przygotowanie:

  • Składniki: 1 kg schabu bez kości, 3 twarde jabłka, cytryna, 3 ząbki czosnku, kilka goździków, majeranek, tymianek, pieprz, 4 łyżki masła, sól, brokuły, sos serowo-czosnkowy...

  • Składniki: na 4 porcje: 1 kg schabu wieprzowego, sól, pieprz, 45 dag wędzonego boczku, 8 gałązek tymianku, 2 łyżki miodu, 2 łyżki białego wina, 80 dag ziemniaków, łyżka papryki czerwonej, majeranek, czosnek mielony, olej.

  • Składniki na 8-10 porcji: 1,5 kg schabu bez kości, 3 łyżki miodu, 1 żółtko, 1 łyżka musztardy, 30 dag siekanych orzechów włoskich, 35 dag suszonych moreli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 szklanki drobnej fasolki • pół kg śliwek węgierek • 2 łyżki majeranku • 75 dag schabu środkowego • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz • cukier • 2 łyżki masła • cebula • olej.

  • Składniki: Ok. 1,2 kg schabu, 3/4 szkl. posiekanych włoskich orzechów, 10 dag suszonych moreli, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki keczupu, 10 dag sera żółtego, po 2 łyżeczki majeranku, rozmarynu, marynaty staropolskiej, łyżeczka pieprzu ziołowego, 3 ząbki czosnku, 1/3 szkl. oliwy, natka, sól, pieprz.

  • Składniki: 1, 5 kg schabu bez kości, 5 ząbków czosnku, majeranek, tymianek, kolendra, sól, pieprz, olej, szklanka bulionu cielęcego lub wołowego.

  • Składniki: 70 dag schabu , 3 łyżki oleju, sól, pieprz , 10 dag suszonych śliwek l majeranek, słodka papryka, tymianek, czosnek...

Przepisy na temat: pieczenie schabu z majerankiem
  • Nadziewany schab

    Składniki: 1 kg schabu środkowego (bez kości) 1/2 kg jabłek 1/2 szklanki rodzynek 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki majeranku mielona słodka papryka sól, pieprz(...) i rodzynek. Mięso natrzyj z zewnątrz solą, pieprzem, pozostałym majerankiem oraz odrobiną mielonej słodkiej papryki. Skrop olejem i odstaw na minimum 60 min do marynowania. Po tym czasie przesmaż mięso...

  • Schab z morelami

    Wyjątkowy smak!

  • Drugie danie - schab pieczony w świątecznym sosie

    ... Oto szczegóły przygotowania:    1. Rozpoczynamy od natarcia schabu ulubionymi przyprawami: majerankiem, czosnkiem, solą, pieprzem oraz musztardą. 2. Następnie obsmażamy mięso na tyle, żeby się zarumieniło. 3. Przekładamy schab do naczynia żaroodpornego, wlewamy szklankę wody, wkładamy margarynę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni przez 30 minut. 4. Podczas...

  • Przygotowanie Schab pieczemy w całym kawałku, a po upieczeniu kroimy jak wędlinę. Schab (może być też karczek) smarujemy oliwą z oliwek, obsypujemy solą, majerankiem i tymiankiem, tak dużo, aby mięso było czarne od ziół. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku ok. 200 st. (kilo przez ok. 1 godz.) Przyślij nam przepis na twoją ulubioną...

  • Musztardowy specjał

    Sposób przygotowania 1. Mięso: schab umyj i osusz. Natrzyj czosnkiem, solą i pieprzem. Po godzinie zalej go cydrem i odstaw w zimne miejsce na 8-10 godzin. W tym czasie obróć mięso parę razy. Wyjmij je i dokładnie wytrzyj. Musztardę wymieszaj z majerankiem i posmaruj mięso. Owiń je boczkiem, obwiąż bawełnianą nitką.  2. Brytfankę posmaruj cienko olejem. Włóż schab i podlej go 3 łyżkami cydru...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Pyszne szaszłyki - przysłała Kasia

    ...0,7 kg.schabu wieprzowego lub karkówki; słoiczek papryki marynowanej; 3 kiszone ogórki; 30 dkg wędzonego boczku; 6 szt. średnich cebul; na marynatę: woda (tyle, aby przykryła mięso); 2 łyżki oleju; 1 łyżka octu; zioła: oregano, tymianek, bazylia, majeranek...

  • Co na świąteczny obiad?

    ..." Składniki na 10 porcji: - 80 dag schabu środkowego, -2 cebule, ząbek czosnku, - pęczek natki pietruszki, - jajko, - sól i pieprz, - 3 łyżki oleju, - łyżka ziół prowansalskich, - 30 dag ciasta(...), marynowane grzybki Przygotowanie: Mięso wymieszać ja jajkiem, bułką tartą, 3 łyżkami wody, cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie keksowej...

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz. Mięso dzielimy na dwa kotlety...

  • Obiad w pół godziny

    Propozycja 7. Makaron po katalońsku Składniki na 4 porcje: - 60 dag pomidorów, - 1 pęczek pietruszki, - 1/2 pęczka oregano, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 25 dag chudego schabu, - po 2 łyżki...