• Informacje na temat:

    pieczenie sernika

Artykuły na temat: pieczenie sernika
  • Puszysty sernik

    Ten puszysty sernik nazywany jest japońskim lub biszkoptowym. Jest niezbyt słodki i ma przyjemną konsystencję pianki. Najlepiej smakuje z konfiturą lub owocami.

  • Puszysty sernik

    Przygotowanie 1. Masło ubij, aż będzie puszyste. Ubijając, stopniowo dodawaj po jednym żółtku na przemian z łyżką cukru pudru.  2. Następnie zmniejsz...

  • Sernik jaglany bez pieczenia

    Uwielbiam serniki. To jeden z nielicznych wypieków, których mi brakowało na diecie roślinnej. Aby zrobić sobie przyjemność, stworzyłam więc ideał - jeden z moich najbardziej udanych serników jaglanych. Jego delikatną fakturę i smak wspaniale uzupełnia konkretny i wyraźny mus orzechowo-dyniowy. Dla mnie bomba!

  • Sernik drezdeński

    Do pieczenia sernika weźmy twaróg półtłusty zmielony dwu lub trzykrotnie.

  • Sernik żurawinowy

    ...spód i piec w kąpieli wodnej w temperaturze 160ºC przez 50-60 minut. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Wyjąć, wystudzić. Wykonanie żurawinowego purée Wszystkie składniki...

  • Sernik żurawinowy

    ...wodnej w temperaturze 160ºC przez 50-60 minut. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Wyjąć, wystudzić. Wykonanie żurawinowego purée Wszystkie składniki wymieszać, zagotować...

  • Sernik z brzoskwiniami

    To ciasto dobrze się sprawdzi na przyjęciach i nie tylko. Zobacz jak przygotować sernik z brzoskwiniami i kruszonką.

  • Puszysty sernik

    Przygotowanie: Przygotuj tortownicę o średnicy 21 cm. Z papieru do pieczenia wytnij koło o średnicy 21 cm i wyłóż nim dno formy. Wytnij również pasek...

  • ...✓ 12 porcji • przygotowanie: 30 min • pieczenie: 35 min • 260 kcal/porcja • 3 zł/porcja 200 g herbatników, 1/4 szklanki zmiksowanych migdałów, 75 g roztopionego masła, 1/4 szklanki kremówki, 750 g mielonego twarogu, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 jajka, skórka i sok z cytryny, owocowy mus: 200 g czarnych porzeczek, 1/4 szklanki cukru pudru...

  • Sernik bez spodu z owocami

    .... Przekrawamy na ćwiartki lub połówki i układamy na wierzchu sernika. Dżem przekładamy do rondelka, dodajemy 3-4 łyżki wody i podgrzewamy, aby powstała niezbyt rzadka polewa, studzimy. Ciasto...

Wideo na temat: pieczenie sernika
  • Zmysłowe smaki: Sernik nowojorski

    Sernik nowojorski bywa nazywany królem wśród serników - i nic dziwnego! Dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej jest wyjątkowo puszysty i delikatny. Jego smak podkreślają subtelna cytrynowa nuta i śmietanowa polewa... Uczta dla podniebienia gwarantowana! Polecamy też: PONAD 400 POMYSŁÓW NA SERNIK – KLIKNIJ! Sernik nowojorski – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Śmietankowy sernik

    Przepis na sernik śmietankowy pieczony w kąpieli wodnej. Tradycyjny sernik ma 300 kcal, ten 150.

  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    st. C przez ok. 1 godz. Po upieczeniu i wystygnięciu wierzch sernika przyozdobić lukrem cytrynowym. Składniki na lukier cytrynowy: 2 szklanki cukru pudru, sok z 1-2 cytryn. Wykonanie: Cukier

Przepisy na temat: pieczenie sernika
  • Cytrynowy sernik bez pieczenia

    Taki deser idealnie sprawdzi się także podczas wiosennych i letnich przyjęć na tarasie lub w ogrodzie.

  • Sekrety udanego sernika

    Spód Powinien być idealnie płaski, dlatego surowe kruche ciasto ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Dzięki temu spód nie wybrzuszy się podczas pieczenia. Pieczenie Sernik lubi dosyć długie pieczenie w temperaturze nie wyższej niż 180 st. Jeśli chcesz uchronić wierzch ciasta przed pękaniem, piecz sernik w kąpieli wodnej i nie otwieraj piekarnika. Masa Jeśli przygotujesz ją z mielonego...

  • Błyskawiczne serniki

    ...1 godzinę w temp. 180°C. Śmietanę utrzyj z cukrem pudrem. Posmaruj wierzch sernika. Piecz go jeszcze 10 minut. Wystudzone ciasto oblej resztą kajmaku i posyp odłożonymi okruszkami. Udekoruj (np. marchewką...

  • 3 sekrety udanego sernika na Wielkanoc i sernik - pewniak z urządzeniem Thermomix®

    Ser – klucz do sukcesu Sekret udanego sernika tkwi w serze, jaki wykorzystamy do przygotowania masy. Im tłustszy, tym nasz sernik będzie bardziej kremowy, a masa zwiąże się podczas pieczenia(...) zdecydujemy się na ser chudy albo ser z wiaderka, warto wykorzystać do upieczenia sernika przepis, w którym wśród składników wymieniona jest zagęszczająca masę mąka ziemniaczana lub skrobia kukurydziana. Nie...

  • Sernik pieczony w kąpieli wodnej

    Koniecznie spróbuj!

  • Sernik pieczony z brzoskwiniami

    Na to ciasto sezon trwa cały rok!

  • Sernik wiedeński

    Z polewą czekoladową smakuje przepysznie!

  • Serniki z truskawkami

    Rozpływają się w ustach!

  • Zimowe serniki

    Z rozgrzewającymi dodatkami!

Dyskusje na temat: pieczenie sernika
  • Re: Problem z pianą z białek

    Zauważyłam że pomaga pieczenie na niższym poziomie piekarnika niż inne ciasta oraz dodanie mąki ziemniaczanej do piany. Najczęstsze proporcje: ubijam pianę z 4 białek na sztywno, dodaję 1 szkl cukru(...) "sernika z rosą". Może trzymanie ciasta w lodówce przedłuży trwałość bezy ?

  • Re: Wigilia - domowe, czy gotowe potrawy?

    Nie wyobrażam sobie, żebym miała w święta jeść jakąś garmażerkę. Przecież święta to nie tylko jedzenie, dla mnie to także całe, że się tak górnolotnie wyrażę "rytuały" jak pieczenie ciast, wspólne lepienie uszek, przygotowywanie farszu grzybowego... to zapachy, zapachy przypraw korzennych, pomarańczy, sernika, grzybów, jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne. Inną sprawą jest brak czasu, ale

  • Re: Sernik z kakaową kruszonką

    Sorry, ale jak dla mnie sernik powinien być sernikiem, a nie jakimś oblepiańcem. Pieczenie sernika na jakichś kruszonych ciastkach, spodach albo oblepianie kruszonką to jest profanacja tego cudownego ciasta i oszukiwanie samego siebie. A już niedopuszczalne jest dodawanie od masy serowej okruchów i pozostałości z innych, suchych ciast (a słyszałam o takich "metodach" robienia sernika). Sernik

  • Re: Patenty na pieczenie

    Same głupoty, jeśli ciasto jest dobrze wypieczone to na pewno nie opadnie nie ma sensu zostawiać je w piekarniku tylko będzie się suszyć,mąka nie zawiera glutenu gluten się tworzy przy mieszaniu z płynem ciasto ucierane mieszam mikserem a tam trzepaki obracają się w różnych kierunkach i jakos nigdy nie miałem zakalca sernik jeśli dobrze zrobiony nie ma prawa opaść za wyjątkiem sernika

  • Jakie menu na Wielkanoc???

    Ja nie szaleję : tradycyjnie 2 ziemne mięsa, wiejska kiełbasa na ciepło, jajka, 3-4 sałatki, trochę nowalijek - teraz to nawet nie nowalijki , bo wszystko można kupić przez cały rok i sosy do mięs i jaj. Oczywiście również pasztet z wątróbek drobiowych i galart , bo to wszyscy lubią. Ciasto też tradycyjnie: babka , sernik i mazurek . Odkąd mam młodszą synową , zlecam jej pieczenie sernika. Robi

  • ... oj slodko w Dziennikach ....

    no prosze! uwielbiam takie gotowanie i pieczenie, z tego co pod reka :) efekt zawsze jest genialny! Luciu cos mi sie zdaje ze dzis wypieke podobnie, tylko ze mam mleczna czekolade, co mi zostala po ostatnim szalenstwie - bananowym serniku. tak a propos sernika, to w koncu chyba udalo mi sie z tych serkow ichniejszych, ale jeszcze jedna rzecz zawalilam, wiec nastepny raz juz powinien byc idealny

  • Re: ... oj slodko w Dziennikach ....

    no prosze! uwielbiam takie gotowanie i pieczenie, z tego co pod reka :) efekt zawsze jest genialny! Luciu cos mi sie zdaje ze dzis wypieke podobnie, tylko ze mam mleczna czekolade, co mi zostala po ostatnim szalenstwie - bananowym serniku. tak a propos sernika, to w koncu chyba udalo mi sie z tych serkow ichniejszych, ale jeszcze jedna rzecz zawalilam, wiec nastepny raz juz powinien byc idealny