• Informacje na temat:

    pieczona karkówka z piwem ciemnym

Artykuły na temat: pieczona karkówka z piwem ciemnym
  • ...posmaruj ją olejem. 3. Karkówkę pokrój w grubsze plasterki. Ułóż je w formie na przemian z plasterkami cebuli. Każdą warstwę mięsa posyp porcją przygotowanej mieszanki przypraw. Zalej piwem. Wierzch...

  • .... Ostatnią warstwą ma być mięso. Sznurek ściśle związać, poobcinać zwisające końcówki. 3. Związane mięso przełożyć do brytfanki z pokrywką. Podlać piwem, obsypać zielem angielskim, piec w temp. 170

  • ...1. Marynata: Do słoika wlewamy olej i sok z cytryny. Dodajemy obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Kolejno wsypujemy wszystkie przyprawy. Zalewamy jasnym lub ciemnym piwem. Zakręcamy słoik i wstrząsamy nim tak mocno, żeby składniki się połączyły. Na godzinę wkładamy do lodówki. 2. Mięso kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Można je lekko rozbić tłuczkiem. Ułożone...

  • Cebulę obierz i drobno pokrój. Zarumień na patelni na łyżce masła. Dodaj kaszankę i podgrzej. Bułkę pokrój w kostkę i wymieszaj w misce z ugotowaną kaszą i kaszanką. Według uznania dopraw do smaku solą i pieprzem. Plastry karkówki umyj, osusz i rozbij. Posyp je solą i rozłóż na nich przygotowaną masę. Z każdego plastra uformuj roladki i przewiąż je sznurkiem. Włóż do brytfanny i podlej piwem...

  • ...wystawały poza jej brzegi. Cienko posmaruj ją olejem. 3. Karkówkę pokrój w plasterki. Ułóż je w formie na przemian z plasterkami cebuli. Każdą warstwę posyp porcją mieszanki przypraw. Zalej piwem...

  • Kuchnia irlandzka

    Trzy doskonałe przepisy z kuchni irlandzkiej.

  • Grill po polsku

    Kiedy Polak grilluje, to szybko i na bogato, nierzadko na balkonie. Scenariusz prawie zawsze jest ten sam: ogień na full, polewanie zawartości grilla piwem i w pięć minut na talerzu ląduje kotlecik(...) stworzona. Karkówka - krucha i aromatyczna. Pierś z kurczaka zanurzona w marynacie zyskuje na wartości. Białko w czystej postaci z minimalną ilością tłuszczu, zdrowe i dietetyczne. Warzywa, ryby, owoce...

Przepisy na temat: pieczona karkówka z piwem ciemnym
  • Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu

    Maj to miesiąc, w którym większość z nas rozpoczyna okres przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Słońce, zielona trawa, ciepły wiatr, a do tego pyszne jedzenie – najlepiej z grilla. Dziś grillowanie stało się sztuką, a sztuka potrzebuje odpowiedniej oprawy np. w postaci smakowitych sosów. Oto 3 propozycje, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu.