• Informacje na temat:

    pieczona pierś z indyka z jabłkami

Artykuły na temat: pieczona pierś z indyka z jabłkami
  • Pierś z indyka z morelami

    ...posmarować miodem.  Brukselkę oczyścić, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Indyka pokroić w grube plastry, podawać z brukselką, polać sosem spod mięsa.  Zobacz także:

  • Składniki: 80 dag piersi indyka ●olej ●2 jabłka ●300 ml bulionu drobiowego ●pieprz, sól, czosnek ●tymianek susz. i świeży ●1/2 łyżki startego imbiru...

  • Kaczkę piecze się w jej własnym tłuszczu, bo w porównaniu do indyka i kurczaka jest bardzo tłusta i kaloryczna (ale jest też dobrym źródłem białka, żelaza, potasu i witamin z gr.B). Do piersi kaczki pasują cytrusowe sosy, a także borówki i żurawina. Po staropolsku serwuje się kaczkę z czosnkiem i majerankiem, z jabłkami lub buraczkami. Inną wersją wyśmienitej piersi kaczki jest...

  • Filet czosnkowy z jabłkami

    Składniki na 6 porcji: 1,3 kg fileta z piersi indyka, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 kieliszek (ok. 100 ml) białego wina, 1 czubata łyżka masła, 1/2 szkl. bulionu warzywnego, 4 średniej wielkości kwaskowe jabłka, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz, olej do smażenia, żurawina do dekoracji.

  • Soczysta pierś kaczki

    Jak przyprawiać? Pierś najczęściej zostawia się na noc w marynacie. Może to być: czosnek, imbir, anyż, miód, sos sojowy. Jeśli chcemy uzyskać orientalny smak, sięgnijmy po tajski sos słodko-kwaśny. Jak smażyć? Kaczkę piecze się w jej własnym tłuszczu, bo w porównaniu do indyka i kurczaka jest bardzo tłusta i kaloryczna (ale jest też dobrym źródłem białka, żelaza, potasu i witamin z gr.B...

  • O, pieczone kurczę!

    ...dla dzieci lepsze niż wieprzowe). Drób sprawdzi się nawet na kanapkach dla smyka. Możesz na nie położyć pieczoną w domu pierś z indyka lub kupioną w sklepie szynkę z indyka czy polędwicę z kurczaka. Są chude, lekkostrawne i łagodne w smaku. Gęś i kaczka od święta Tradycyjnym przysmakiem jest kaczka pieczona w całości, faszerowana jabłkami. Wystarczy ją dokładnie umyć i osuszyć, a następnie...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady(...) weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone...

  • Składniki: 8 podłużnych bułek, 6 kiwi, pierś kurczaka, olej, puszka mleczka kokosowego, duża śmietana 30 proc., 2 jajka, 8 dag masła, 3 łyżeczki cukru, 6 łyżek rodzynek, owoce (jabłka, winogrona, ew. brzoskwinie z puszki), sól, papryka, listki mięty.

  • Dieta po zawale

    ...skropiona sokiem z limonki, lemoniada z miodem albo dwa suchary, serek wiejski light, herbata owocowa.  Obiad  Barszcz ukraiński niezabielany, dwa małe ziemniaki z wody, dwa pulpety z indyka, kiszona kapusta z jabłkiem i olejem, kompot z owoców leśnych. Inna opcja: zupa jarzynowa, pęczak, pierś z kurczaka duszona w sosie własnym, surówka z selera i jabłka, kompot.  Podwieczorek  Dwa ciastka...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

Przepisy na temat: pieczona pierś z indyka z jabłkami
  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady(...) weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Jeśli decydując się na grilla nie chcemy rezygnować z mięsa, z powodzeniem możemy przyrządzić drób, np. pierś z kurczaka bądź indyka. Mięso to nie zawiera zbyt wiele tłuszczu, a marynuje się je łatwo i szybko. Można z wykorzystaniem mięsa drobiowego przyrządzić szaszłyki z owocami. Drób dobrze komponuje się z jabłkami, świeżymi i suszonymi śliwkami, brzoskwinią czy ananasem, a przy tym upiecze...