• Informacje na temat:

    pieczone udka w glazurze

Artykuły na temat: pieczone udka w glazurze
  • ...1. Udka kacze umyj, osusz i ułóż w nasmarowanej olejem brytfannie. Oprósz je solą i skrop sokiem wyciśniętym z jednej pomarańczy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st. Piecz ok. 50 minut. Co pewien czas podlewaj udka wytapiającym się tłuszczem. 2. Boczek pokrój w plasterki. 2-3 plasterki posiekaj w kosteczkę. Obierz cebule, pokrój na ósemki. Marchewki oczyść, pokrój w plasterki...

  • Udka w glazurze

    ..., aby równomiernie było przykryte marynatą). 2. Udka wyjmij z marynaty i ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Między kawałki mięsa włóż cebulę pokrojoną w piórka, na wierzchu rozłóż gałązki rozmarynu...

  • ...drobno posiekaj, dodaj sos sojowy, ocet, miód, whisky i imbir. Wymieszaj z doprawionymi solą i pieprzem udkami. Włóż do lodówki na kilka godzin. 2 Po tym czasie wyjmij udka z glazury, włóż do naczynia żaroodpornego, wlej 1/2 szklanki wody, polej udka glazurą, przykryj i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180ºC (kilkakrotnie udka przekręć, ewentualnie uzupełniając wodę). Pod koniec...

  • Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz składniki glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200ºC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.