• Informacje na temat:

    pierog smazone

Artykuły na temat: pierog smazone
  • .... 2. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu usmaż na głębokim tłuszczu. Podaj z sosem pomidorowym, udekorowane ziołami...

  • Duszona kapusta ze smażonymi pierogami

    ...koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze. Na wierzchu ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).

  • ...i zagęścić zasmażką. 3. Pierogi obsmażyć na złoty kolor na oleju i podawać z kapustą. Przygotowanie: ok. 75 minut Nasza rada Do farszu mięsnego można dodać po kawałku marchewki i pietruszki...

  • ...rozwałkować na cienki placek, wycinać kółka, nakładać farsz i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu smażyć na głębokim tłuszczu.

  • Składniki: główka młodej kapusty, pęczek koperku, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju, cebula, 2 łyżki mąki, pieprz, sól, szczypta chili, kilka pieczonych pierogów z mięsem.

  • ...1. Z przesianej mąki, soli, ciepłej wody i oleju zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić. 2. Cebulę i czosnek posiekać. Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić razem. Twaróg wymieszać z siekanymi ziołami i smażoną cebulą z czosnkiem, dodać żółtka, doprawić do smaku, dość pikantnie. 3. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wycinać kółka. Nakładać farsz i starannie zlepiać pierogi. Gotować...

  • ...pierogi. Wrzucaj na wrzątek. Po ugotowaniu osącz. W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć pierogi, smaż na złoty kolor. Osącz. Podawaj z sałatą i pomidorami. 6 porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 1,50 zł. Tradycyjne pierogi z mąki i oleju przed smażeniem musisz ugotować. Nie dotyczy to jednak ciasta drożdżowego. Półkruche pierożki możesz natomiast piec na...

  • ...kwadraty na pół, formując trójkątne pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 10 min. Boczek pokrój drobno, wysmaż. Dodaj drugą posiekaną cebulę. Smaż na złoto. Polej pierogi. Posyp posiekaną dymką i grubą...

  • Składniki na 4 sztuki na ciasto: 45 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki suchych drożdży, 2 łyżki oleju, 250 ml letniego mleka. Na masę: 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa, ½ szklanki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano, 15 dag papryki (żółta, pomarańczowa), 15 dag sera, np. mozzarella, sól, pieprz

  • Składniki: Ciasto: szklanka mąki, 2 łyżki masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia, sól. Farsz: 2 ziemniaki, pół puszki zielonego groszku konserwowego , 2 ząbki czosnku, mieszanka przypraw masala, olej

Wideo na temat: pierog smazone
  • Przepis na pierogi leniwe

    Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące(...). Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie nasz szybki i tani przepis na pierogi leniwe!

  • Przepis na pierogi leniwe

    Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące(...). Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie nasz szybki i tani przepis na pierogi leniwe!

Przepisy na temat: pierog smazone
  • Smażone pierożki

    Lubisz pierogi? Takie jeszcze bardziej podbiją twoje serce!

  • Pierogi z grzybami

    ..., zaklejaj. Gotuj pierogi kilka minut w osolonej wodzie. Podawaj posypane natką i podsmażonymi grzybkami.  

  • Pierogi z botwiną

    Bardzo smaczne!

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Gotowane pierogi z mozzarellą

    Świeże spojrzenie na pierogi.

  • Pierogi z dorszem i kapustą

    ...(o śr. ok. 10 cm). Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Nałóż na nie po porcji kapuścianego farszu oraz po kawałku dorsza. Zlep brzegi, formując pierogi. Pozostaw na chwilę, aby jeszcze trochę wyrosły. Pierogi smaż na głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano. 

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    ...na nie farsz. Złóż, mocno zlep brzegi. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Podawaj, np. ze zrumienioną na oleju cebulką.

  • Pierogi z grzybami

    ...stolnicy oprószonej mąką. Z placków powycinaj krążki. Nałóż na nie porcje farszu. Złóż. Zlep brzegi. Pierogi ostrożnie wkładaj do posolonego wrzątku. Gotuj chwilę od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Przed podaniem możesz pierogi podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

  • Pierogi z mięsem

    ..., nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C.

  • Uniwersalne zimne sosy do pierogów

    Świetnym dodatkiem do pierogów są pikantne sosy. Pasują zarówno do dań z mięsem, jak i jarskich.