• Informacje na temat:

    pierogi pieczone z mięsem

Artykuły na temat: pierogi pieczone z mięsem
  • Pieczone pierogi z mięsem

    Składniki na ok. 30 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 jajko, 1 żółtko, 40 ml oleju, 250 ml ciepłego mleka, 3 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru Na farsz: 40 dag gotowanego mięsa (np. z rosołu), 2 ugotowane marchewki, 1 ugotowana pietruszka, 1 cebula,1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz Ponadto:1 jajko, papier do pieczenia

  • Pieczone pierogi

    Pyszne pierogi w zupełnie nowej odsłonie.

  • Pierogi z mięsem

    ..., dodaj żółtko, wymieszaj. 3. Ciasto rozwałkuj na grubość centymetra. Szklanką wykrój koła, nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C. CZAS...

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties(...) każdego pieroga, dzięki czemu będzie mógł wydostać się z nich nadmiar pary. Posmaruj pozostałym jajkiem. Wreszcie rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz przez 20 minut, aż pierogi będą złote. Po tym...

  • Składniki na ok. 15 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka letniej wody, 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju. Na farsz: 50 dag mięsa wieprzowego, 1 mała cebula, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 strąk czerwonej papryki, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 4 łyżki startego sera żółtego, 1-2 łyżki oleju, 1 jajko, sól, pieprz

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    .... 3. Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, wytnij kółka. Nałóż na nie farsz, zlep. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180ºC.

  • Składniki na 4 sztuki na ciasto: 45 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki suchych drożdży, 2 łyżki oleju, 250 ml letniego mleka. Na masę: 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa, ½ szklanki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano, 15 dag papryki (żółta, pomarańczowa), 15 dag sera, np. mozzarella, sól, pieprz

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag pieczonego mięsa z gęsi, 25 dag mąki, 200 ml wrzątku, 3 cebule, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, olej.

  • Wesele bez mięsa?

    ...: "A kiełbaski...?". Przecież są dostępne również te bezmięsne! Kolorowe szaszłyki z warzyw na pewno spodobają się dzieciakom, podobnie jak słodkości z grilla - banany z czekoladą i pieczone jabłuszka(...), polskie chleby, pieczone warzywa, domowe konfitury i pachnące pasztety z grochów. Wszystko bardzo proste, przypominające polskie klasyki, równie smaczne i na pewno sycące. Szukając nieco bardziej...

  • Składniki na 4 porcje: 3 papryki, 25 dag mielonej karkówki, 2 szkl. mąki pszennej, 1/2 op. suszonych drożdży, 7 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2/3 szkl. przecieru pomidorowego, 1 gałązka rozmarynu, 2 gałązki natki, sól, pieprz

Przepisy na temat: pierogi pieczone z mięsem
  • Pierogi z mięsem

    ..., nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C.

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    .... Nałóż na nie farsz, zlep. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180ºC.

  • Pierogi z soczewicą

    Jeśli znudziły wam się tradycyjne pierogi z mięsem, dzisiaj proponujemy wam superprzepis na pieczone pierogi.

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    ...rozwałkuj jak placek na pizzę. Posmaruj je sosem. Na połowie każdego placka rozłóż farsz. Posyp go serem, przykryj drugą połową ciasta i mocno zlep brzegi. 4. Wierzchy posmaruj oliwą, posyp oregano. Pierogi...

  • Pierogi z tatarem

    ...wyrobić kruche ciasto, zawinąć w folię, ochłodzić. Cebulę, obrać, posiekać, usmażyć na złoto na smalcu. Przestudzić. Następnie wymieszać z mięsem. Dodać posiekane jajko i drobniutko pokrojonego ogórka(...) formując pierogi. Układać na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Pierogi posmarować roztrzepanymi żółtkami, można posypać ziołami. Piec 15-20 min w temp 180 st. C. Jedna porcja zawiera: 840 kcal...

  • Soczewica - jakie ma właściwości?

    Jadłaś już pierogi z soczewicą? Albo pasztet? W krajach azjatyckich piecze się z niej nawet chleb, a u nas wciąż jest mało znana. Warto po nią sięgać, bo to superfood za małe pieniądze!

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    - Do dziś pamiętam z dzieciństwa smak ziemniaków pieczonych w popiele. Jedzonych z masłem albo z solą - mówi Paweł Łukasik (Gotowaniezpasja.pl). To pokazuje, jaki to dobry produkt! Nie zasługują na przeciętność, z którą są kojarzone. Nie smakują tylko te źle przygotowane.

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    .... Mieszamy. Tortille: oba rodzaje mąki mieszamy, dodajemy sól, stopione, schłodzone masło i letnią wodę. Zagniatamy ciasto jak na pierogi i zostawiamy na pół godziny pod przykryciem, żeby odpoczęło...

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...babka, kiszka ziemniaczana oraz kartacze, czyli owalne, nadziewane "pyzy" z mięsem. Prawdziwie lokalnym przysmakiem występującym tylko w okolicach Bugu są zaguby, czyli ciasto pierogowe z farszem(...) na sery, lokalnym przysmakiem są moskole - pieczone na blasze placki ziemniaczane, zazwyczaj z dodatkiem mąki żytniej. Dla miłośników ryb idealny wybór to Kaszuby. "Jesienią zaczyna żerować szczupak...

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    ...1. Kozi serek. Ma wyrazisty smak i kremową konsystencję. Nadaje się do tart z warzywami i mięsem oraz sałatek, np. z orzechami i winogronami. 2. Buratta. To krewna mozzarelli. Jest bardzo aksamitna. Najlepiej smakuje podana z oliwą, świeżo zmielonym pieprzem oraz warzywami. 3. Mozzarella. Ten serek możesz podawać jako przekąskę np. z pomidorem i pesto. Sprawdzi się także do zapiekanek oraz...