• Informacje na temat:

    pierogi z czerwoną kapustą

Artykuły na temat: pierogi z czerwoną kapustą
  • .... Pierogi wkładam do wrzącej posolonej wody z dodatkiem oleju. Gotuję 2 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmuję. 3. Pozostałą białą oraz czerwoną cebulę obieram, kroję w cienkie plasterki. Podsmażam na oleju. Pierogi podaję z cebulą. Ew. danie dekoruję natką pietruszki.

  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.

  • Pierogi w sosie z kurek

    .... Połącz warzywa z kapustą. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nałóż farsz i zlep. Pierogi ugotuj we wrzątku. Suszone grzyby namocz w gorącej wodzie. Cebulę pokrój i zeszklij na maśle. Dodaj umyte kurki i smaż 3 minuty. Dołóż pokrojone grzyby, dolej śmietanę. Dopraw sos tymiankiem, solą i pieprzem. Pierogi podawaj polane przygotowanym sosem.

  • "Pierogi z pieca" wygrały na Mazowszu

    Pierwszym daniem, które zakwalifikowało się do finału konkursu "Polskie danie dla Europy" zostały "Pierogi z pieca" autorstwa Pani Magdaleny Wenzel z Warszawy.

  • Oczyszczanie organizmu po świątecznym łakomstwie w trzech krokach

    Okres świąteczno-noworoczny to czas rodzinnych spotkań, podczas których trudno oprzeć się pokusie spróbowania tradycyjnych dań. Kapusta z grzybami, pierogi, smażony karp i babcine makowce – to dania nienależące do lekkostrawnych. Po tak intensywnym dla układu pokarmowego czasie organizm wymaga oczyszczenia z toksyn. Jak skutecznie i bez uszczerbku dla naszego organizmu przeprowadzić poświąteczny...

  • ...1. Z mąki, jajka, soli i wody zagnieć gładkie elastyczne ciasto na pierogi. Podziel je na 4 części i każdą rozwałkuj na cienki długi prostokąt o szer. 10 cm (zadanie ułatwi ci(...) drewnianej łyżki podziel każdy wałek na 5 części (dociskaj przy tym trzonek mocno do blatu). 4. Pierogi rozetnij nożem. Ugotuj je w posolonej wodzie ok. 4 min od wypłynięcia na powierzchnię, wyjmij łyżką...

  • ...... zwykłe pierogi z mięsem. Podobną sztuczkę możesz zastosować, serwując domownikom krem z groszku, szpinaku czy pora. Do tych zup, zamiast pierogów, lepiej jednak będą pasować włoskie tortellini...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Smaczna Polska

    Toruń słynie z pierników, a Podhale z oscypków. Na Śląsku zjemy roladę z modrą kapustą, a na Mazowszu flaczki. Każdy region ma swoją kuchnię, z której jest dumny. Sprawdź, gdzie można jej posmakować.

  • Sposoby na przejedzenie

    Jak się oprzeć jedzeniu, kiedy na stole czeka 12 pysznych, tradycyjnych dań? Karp, kapusta z grzybami, ryba po grecku, śledzie, kutia, a potem uczucie pełności i ból brzucha...

Przepisy na temat: pierogi z czerwoną kapustą
  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Pierogi i uszka przygotuj tydzień  przed świętami

    To doskonała pora, żeby zrobić pierogi z kapustą i uszka. Jeśli przygotowałaś już wigilijną kapustę, możesz zrobić na jej bazie pyszny farsz.

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...pierogów z kapustą, kapusty z grzybami, barszczu i mojej ulubionej zupy grzybowej, śledzi, a także ciast: murzynka i sernika. Nie liczę potraw, ale jest ich zawsze bardzo dużo, może nawet więcej niż 12... Na...

  • Przysmaki z Południowego Tyrolu

    ...kapusta, pierogi (z chlebem i speckiem lub ze szpinakiem z masłem lub serem), pieczona dziczyzna z polentą (typową włoską przyprawą z mąki kukurydzianej), czerwona kapusta, gulasz, mięsa wędzone...