• Informacje na temat:

    pierogi z farszem cebulowym

Artykuły na temat: pierogi z farszem cebulowym
  • ...brzegi. Pierogi gotuj porcjami w osolonym wrzątku 3–4 min od wypłynięcia na powierzchnię. Osącz. Boczek pokrój w drobną kostkę, a pozostałe cebule w plasterki. Na suchej patelni podsmaż boczek. Gdy tłuszcz się wytopi, dodaj cebulę. Dorzuć pierogi i chwilę wszystko razem smaż. Wyłóż na półmisek i udekoruj krążkami dymki.

  • Przepis przysłała Justyna Golarz z Brzezi 1 Farsz: cebule obierz, pokrój w piórka. Podsmaż na oleju, posyp solą i przyprawami. Ostudź. 2 Ciasto: składniki zagnieć. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Ułóż farsz, zlep, formując pierogi (boki możesz dekoracyjnie docisnąć widelcem). Pierogi ułóż w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, piecz...

  • Pierogi ruskie Kuroniów

    Są to ulubione pierogi trzech pokoleń Kuroniów.

  • S O J A -- eliksir na długie życie .

    Roślina pochodzi z Chin . Określenia ,,soja" oznacza ,, dużą fasolę " , prawdopodobnie to mieszkańcy Państwa Środka są ludem , który jako pierwszy ją uprawiał . Zdrowotna wartość soji jest niezwykła , dostarczają bardzo dużo białka pokarmowego i tłuszczu w postaci oleju sojowego wytłaczanego z ziaren . Stosuje się przeciwko chorobom nerek , obrzmieniom , niedokrwistości , skrajnemu wyczerpaniu i różnym chorobom skóry . Znajdują się również w niej substancje podobne do ludzkich hormonów ,...