• Informacje na temat:

    pierogi z grzybami w słoikach

Artykuły na temat: pierogi z grzybami w słoikach
  • Jak szybko i skutecznie pozbyć się grzybicy stóp

    ...cukier, ogranicz białe pieczywo, makaron, potrawy na bazie białej mąki (np. pierogi, naleśniki). Te produkty są źródłem energii dla grzybów atakujących skórę i sprzyjają ich namnażaniu się. Gdy...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...inne: są pierogi z suszoną śliwką i migdałem, z kapustą i grzybami, z serem na słodko i ruskie, które wkładam do zamrażarki. Musi być też śledź - w tym roku będzie ze śliwką z octu. Koniecznie musi być(...) kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną...

  • Poradnik dobrej synowej

    ..., pierogi. Ale teraz, jak do niej jadę, wręcz nie mogę się doczekać tych jej wspaniałych potraw.  Czytaj dalej na następnej stronie. Od eksperymentów nie stroni za to teściowa Anny Kalczyńskiej(...) sami robią nam słoiki z burakami, grzybami. Mama eksperymentuje też z daniami bezmięsnymi, bo jesteśmy z Piotrem wegetarianami - wylicza aktorka. - Ale na jej genialny sernik zawsze się skuszę...

  • ...bardzo wolnym ogniu. Na końcu dodać sól i pieprz, vegetę i magę. Przemielić przez maszynkę o grubym sitku. Ciasto jak na uszka. Pierogi świetnie smakują, jak są trochę podsmażone...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę. To jedyna przyjemność, która można mieć kilka razy dziennie - twierdzą Małgosia, Ola, Grażyna i...

Przepisy na temat: pierogi z grzybami w słoikach
  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Sezon grzybowy powoli dobiega końca, choć w lasach można jeszcze znaleźć podgrzybki czy opieńki miodowe i gąski, które lubią chłodniejsze temperatury. Jednak większość amatorów leśnych przysmaków ma już zbiory za sobą i teraz zastanawia się, jak bezpiecznie przechować i przetworzyć przyniesione do domu grzyby. Podpowiadamy, które metody sprawdzą się najlepiej.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    ...stworzenia bardzo rozgrzewających dań. Kapusta kiszona tworzy także doskonały duet z grzybami, dlatego jesienne menu nie może obejść się bez takich rarytasów, jak pierogi, paszteciki czy krokiety. Co...