• Informacje na temat:

    pierogi z mięsa mielonego

Artykuły na temat: pierogi z mięsa mielonego
  • Pierogi z mięsem

    Składniki na 20 sztuk: Ciasto: 20 dag mąki • 12 dag masła • 2 żółtka • 1 łyżka śmietany • sól • pieprz. Farsz: 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • cebula • pół zielonej papryczki chilli • pół czerwonej papryczki chilli • żółtko • ząbek czosnku • jajko • olej • masło • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę, 40 dag wołowego mięsa mielonego, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 5 dag startego żółtego sera, 1 duża cebula, 1 puszka pomidorów krojonych, 10 dag koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 2 łyżki posiekanej bazylii i szczypiorku, oliwa, oregano, sól, pieprz, 30 ml wody, 1 łyżeczka cukru.

  • Pierogi z mięsem i orzechami

    Ciasto: 30 dag mąki tortowej, żółtko, 160 ml gorącej wody, 5 dag miękkiego masła, szczypta soli. Farsz: 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 białe cebule, ząbek czosnku, oliwa do smażenia, sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, cynamon, szkl. orzechów włoskich, 1/2 szkl. bulionu. Okrasa: 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 duże białe cebule.

  • Składniki na 4 sztuki na ciasto: 45 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki suchych drożdży, 2 łyżki oleju, 250 ml letniego mleka. Na masę: 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa, ½ szklanki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano, 15 dag papryki (żółta, pomarańczowa), 15 dag sera, np. mozzarella, sól, pieprz...

  • Empanadas - pierogi z mięsem

    Składniki: Ciasto: - 25 dag mąki pszennej, - 12 dag masła, - 1 łyżeczka soli, - woda Farsz: - 25 dag mieszanego mięsa mielonego, - 20 dag cebuli, - 2 łyżeczki rodzynek, - 1 łyżeczka oliwy(...) składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkuj je do grubości 1/2 cm, wytnij krążki o średnicy 10 cm. Łyżeczką nakładaj farsz i sklejaj jak pierogi. Smaż w rozgrzanym...

  • Składniki: 50 dag gotowanego mięsa z rosołu, oraz: 40 dag mąki , 30 dag kapusty kiszonej, 2 listki laurowe, jajko, po 5 ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 2 cebule, 20 dag podsmażonego boczku, pokrojonego w kostkę, ziarenka jałowca, pieprz, sól, olej...

  • Pierogi z kapustą i mięsem

    ...powierzchnię. Pierogi podaj posypane boczkiem.

  • Składniki: 4 szklanki mąki, 2 jajka, szklanka wody, 2 cebule, 25 dag mięsa mielonego, pęczek natki pietruszki, pieprz, duży kubek jogurtu naturalnego, sól, czosnek, oliwa, koncentrat pomidorowy, kilka małych pomidorków do dekoracji.

  • Składniki na ciasto: 1 kg mąki, sól, 2 szklanki ciepłej wody Farsz: po 30 dag mięsa mielonego wieprzowego i wołowego, 10 dag tofu, pieprz, sól, 10 dag grzybów shitake po łyżce sosu sojowego i oleju sezamowego, pęczek szczypiorku...

  • Skład na 8 porcji: ciasto: ● 500 g mąki ● 2 jajka ● 2 łyżki oleju ● szklanka ciepłej wody. Farsz: ● 500 g mięsa gotowanego ● bułka ● szklanka mleka ● jajko ● cebula ● sól i pieprz Kapusta: ● mała główka kapusty ● cebula ● pęczek kopru ● kminek ● 4 łyżki masła ● 2 łyżki mąki ● olej.

Przepisy na temat: pierogi z mięsa mielonego
  • Pierogi z mięsem

    Składniki: Ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany sól pieprz Farsz: 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego cebula pół zielonej papryczki chilli(...), nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C.

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych(...) rozwałkuj jak placek na pizzę. Posmaruj je sosem. Na połowie każdego placka rozłóż farsz. Posyp go serem, przykryj drugą połową ciasta i mocno zlep brzegi. 4. Wierzchy posmaruj oliwą, posyp oregano. Pierogi...

  • Pierogi leniwe

    Składniki 1/2 kg białego sera 10-15 dag ziemniaków 2 jajka 2 łyżki masła 5-6 dag mąki ziemniaczanej lub pszennej łyżeczka cukru bułka tarta łyżka masła Przygotowanie 1 Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj, postaw na ogniu, by odparowały. Pozostaw do ostygnięcia. Zagnieć praską lub wraz z serem zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj jajka, masło, mąkę ziemniaczaną lub pszenną...

  • Pierogi z grzybami

    ...w maszynce do mięsa. Farsz przypraw solą oraz pieprzem. Składniki na ciasto zagnieć, dolewając tyle wrzątku, by ciasto było dosyć twarde i elastyczne. 3. Ciasto podziel na porcje. Każdą cienko rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Z placków powycinaj krążki. Nałóż na nie porcje farszu. Złóż. Zlep brzegi. Pierogi ostrożnie wkładaj do posolonego wrzątku. Gotuj chwilę od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką...

  • Rosyjskie pierogi z mięsem

    Pyszne pierogi według tradycyjnego przepisu.

  • Empanadas - pierogi z mięsem

    Składniki: Ciasto: - 25 dag mąki pszennej, - 12 dag masła, - 1 łyżeczka soli, - woda Farsz: - 25 dag mieszanego mięsa mielonego, - 20 dag cebuli, - 2 łyżeczki rodzynek, - 1 łyżeczka oliwy(...) składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkuj je do grubości 1/2 cm, wytnij krążki o średnicy 10 cm. Łyżeczką nakładaj farsz i sklejaj jak pierogi. Smaż w rozgrzanym...

  • Argentyńskie pierożki z mięsem

    Składniki: Ciasto: 25 dag mąki, 12 dag masła, łyżeczka soli, przegotowana zimna woda; farsz: 25 dag mielonego mięsa wołowego, 20 dag cebuli, 2 łyżeczki rodzynek, łyżeczka oliwy, po 1/2 łyżeczki kminku, ostrej papryki mielonej i soli, 25 dag smalcu do smażenia.

  • Calzone - pizza w kształcie pieroga

    ...składniki na 4 porcje: 2 dag świeżych drożdży, 40 dag mąki, 6 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 50 dag kolorowej papryki, 15 dag sera mozzarella, 1 gałązka rozmarynu, 2 gałązki natki pietruszki, 25 dag mielonego mięsa, 2 łyżki pomidorowego koncentratu, sól, pieprz, 200 ml soku pomidorowego.

  • Pierogi z kaszą gryczaną

    .... Przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoninę. Kaszę, ser i słoninę z cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać z niego małe kółka. Na każdym układać po porcji farszu. Zalepiać brzegi, formując pierogi. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać zaraz po przygotowaniu polane...

  • Kuchnia staropolska - mozaika smaków

    Pierogi, schabowy - to zagraniczni goście znają w polskiej kuchni najlepiej. Ba, sami kojarzymy to najczęściej z tradycyjną kuchnią. Niesłusznie, bo ta kulinarna tradycja sięga o wiele dalej, a paleta jej smaków jest bogatsza, i nie jednego może zaskoczyć.

Dyskusje na temat: pierogi z mięsa mielonego
  • Re: Pierogi i nalesniki:)

    Do naleśników polecam taki farsz: -0,5 kg mięsa mielonego -1 duża cebula -papryka czerwona w proszku -puszka czerwonej fasoli -1 mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła -sól, pieprz(...) i pieczarkami robię prosty farsz: -0,5 kg mięsa wieprzowego -2 duże cebule -sól, pieprz -30 dkg pieczarek, -masło. Mięso ugotować, przepuścić przez maszynkę. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, poddusić na maśle

  • Re: Kuchnia rosyjska

    ogórkowej) gotowany na rosole z pokrajanymi kwaszonymi ogórkami i plasterkami nerki cielęcej 4)bitki ,czyli okrągłe zraziki z mielonego mięsa wołowego w sosie śmietanowym lub cielęce w sosie brunatnym(...) naleśniki z mąki gryczanej,pszennej lub żytniej podawane z roztopionym masłem,śmietaną oraz z dodatkiem np. kawioru lub łososiem 8) ruskie pierogi,pierogi z cista drożdżowego z rożnymi rodzajami

  • Re: Czym naprawdę karmią nas producenci wędlin?

    Wszystko! :)) W piekarniku właśnie stoi zapiekanka pasterska. Tradycyjnie robi się ją z ziemniaków i mielonego mięsa z dodatkami. Ja zamiast mielonego mięsa robię mięso z granulatu sojowego, seitanu lub tempehu (w zalezności od fantazji). Poza tym dopiero co upiekłam sernik z tofu, a w planach na niedzielę mam pierogi ruskie. Pierogi ruskie na przykład robię normalne z tofu naturalnego