• Informacje na temat:

    pierogi z miesem

Artykuły na temat: pierogi z miesem
  • ...powierzchnię. Pierogi podaj posypane boczkiem.

  • Pierogi z mięsem

    ..., dodaj żółtko, wymieszaj. 3. Ciasto rozwałkuj na grubość centymetra. Szklanką wykrój koła, nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C. CZAS...

  • Pierogi z kapustą i mięsem

    ...powierzchnię. Pierogi podaj posypane boczkiem.

  • Pierogi z mięsem i kaszą

    ..., a gdy zacznie wrzeć posól ją i wlej łyżeczkę oleju. Partiami wrzucaj pierogi, delikatnie mieszając łyżką, by się nie skleiły. Po wypłynięciu gotuj jeszcze ok. 5 minut. Zobacz także:

  • Chińskie pierogi

    ...rozwałkuj i wytnij kwadraty. Na środek każdego nałóż porcję farszu, a brzeg ciasta posmaruj wodą. Sklej rogi, formując coś w rodzaju sakiewki. Pierogi gotuj na parze przez 10 minut, aż ciasto będzie...

  • .... Dodaj do mięsa. Dopiero teraz dopraw według uznania. Wymieszaj, jeszcze raz podsmaż. 4. Farsz powinien być gładki. Nakładaj go na przygotowane krążki ciasta. 5. Pierogi wkładaj porcjami do wrzątku...

  • Pieczone pierogi

    Pyszne pierogi w zupełnie nowej odsłonie.

  • .... Rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Pierogi nadziewamy farszem i zlepiamy. Wodę z trzema łyżkami oleju i solą gotujemy. Wrzucamy pierogi. 3. Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanych dwóch łyżkach masła(...) dodajemy koper. Zagęszczamy zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki. 4. Pierogi przesmażamy na oleju i podajemy, układając fantazyjnie na kapuście. Wartość odżywcza porcji 309 kcal Białko...

  • Pierogi z mięsem i orzechami

    ...każdego nakładam łyżeczkę farszu i zlepiam. Pierogi gotuję w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia. 3 Na oliwie z oliwek szklę drobno posiekaną cebulę. Rozkładam ją na pierogach. Sandra...

  • Składniki na ok. 15 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka letniej wody, 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju. Na farsz: 50 dag mięsa wieprzowego, 1 mała cebula, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 strąk czerwonej papryki, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 4 łyżki startego sera żółtego, 1-2 łyżki oleju, 1 jajko, sól, pieprz

Wideo na temat: pierogi z miesem
  • Zmysłowe smaki: Pierogi z bryndzą i szpinakiem

    Ruskie, z kapustą czy z mięsem - te pierogi znamy wszyscy. Warto zatem spróbować czegoś nowego, np. pierogów z bryndzą i szpinakiem. Pierogi z bryndzą i szpinakiem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku! Krótka historia pierogów ruskich i mnóstwo przepisów.

  • Przepis na warzywne calzone

    Łukasz Konik zaprezentował przepis na zapiekanego pieroga z warzywnym farszem. Szybka i łatwa potrawa, w której możemy użyć ulubione przez nasz warzywa oraz mięsa. Szybkie i sycące danie na pewno zadowoli każde podniebienie.

  • Kapusta kiszona i jej wpływ na zdrowie

    , pod każdą postacią - zaznaczyła Cegielska. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: pierogi z kapustą z wędzonym dorszem, bigos bez mięsa i kapusta z kiszonymi warzywami. (DDTVN/x-news)

Przepisy na temat: pierogi z miesem
  • Pierogi z mięsem

    ..., nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190⁰C.

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    .... Nałóż na nie farsz, zlep. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180ºC.

  • Pierogi ruskie z roszponką

    .... Dodaj ją do masy ziemniaczanej wraz z mięsem i marchewką. Przypraw.  2. Z mąki i 3/4 szkl. wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Wytnij kwadraty. Nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Masło stop, polej nim pierogi. Posyp tymiankiem i słonecznikiem. Udekoruj roszponką i marchewką...

  • Pierogi leniwe

    Smaczne i niedrogie.

  • Uniwersalne zimne sosy do pierogów

    Świetnym dodatkiem do pierogów są pikantne sosy. Pasują zarówno do dań z mięsem, jak i jarskich.

  • Pierogi z grzybami

    ...stolnicy oprószonej mąką. Z placków powycinaj krążki. Nałóż na nie porcje farszu. Złóż. Zlep brzegi. Pierogi ostrożnie wkładaj do posolonego wrzątku. Gotuj chwilę od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Przed podaniem możesz pierogi podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

  • Pierogi z soczewicą

    Jeśli znudziły wam się tradycyjne pierogi z mięsem, dzisiaj proponujemy wam superprzepis na pieczone pierogi.

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    ...rozwałkuj jak placek na pizzę. Posmaruj je sosem. Na połowie każdego placka rozłóż farsz. Posyp go serem, przykryj drugą połową ciasta i mocno zlep brzegi. 4. Wierzchy posmaruj oliwą, posyp oregano. Pierogi...

  • Rosyjskie pierogi z mięsem

    Pyszne pierogi według tradycyjnego przepisu.

  • Empanadas - pierogi z mięsem

    ...składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkuj je do grubości 1/2 cm, wytnij krążki o średnicy 10 cm. Łyżeczką nakładaj farsz i sklejaj jak pierogi. Smaż w rozgrzanym...

Dyskusje na temat: pierogi z miesem
  • pierogi z miesem mielonym

    hej szukam przepisu na pierogi z mielonym miesem wieprzowym ;) dziekuje i pozdrawiam.

  • Re: Pierogi z kapustą i mięsem

    IDIOTYCZNY PRZEPIS , MIESO Z ROSOLU ... ???? JA NIE LUBIE ROSOLU ANI MIESA Z ROSOLU !!!!!! PIEROGI Z MIESEM BARDZO , A BURAKI NA FORUM KAZA MI SOBIE UGOTOWAC , ZYGAC MI SIE CHCE ........NA ....... !!!

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    A to mięso takie jak na kotlety? Zawsze myślałam, że pierogi z mięsem robi się z płuc...

  • Re: Pierogi z kapustą i mięsem

    Kuba masz cudowne porownanie pierogow z miesem i kapusta do szefowej!!! Ha ha ha ale nie napisales czym nadziany pierog szefowej Pozdrawiam!!!

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Z pewnością mięso zmielone maszynką trzeba podsmażyć z cebulką i ulubionymi przyprawami,można dodać ulubione zioła i takim wystudzonym farszem nadziewać pierogi!

  • Re: Pyzy z mięsem

    A na zdjeciu pierogi z miesem...

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Możesz zrobić pierogi z surowym mięsem mielonym, oczywiście odpowiednio wg smaku doprawionym, np.tak jak na kotlety, ale gotować trzeba takie pierogi dłużej, około 8 minut od zagotowania. W smaku są bardzo ciekawe, zupełnie inne niż z gotowanym mięsem. Tak się robi /mniej więcej/ rosyjskie pielmienie.

  • Re: Pierogi z ziemniakami lub kaszą

    Myslalem o pierogach z kapysty I grzybami , pierogach z miesem , z pluckami .... Do ruskich czy z serem to wodeczka jakos slabo pasuje . Ale twoje doswiadczenia ,,smakowe,, moze sa inne. Pozdrawiam

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Moje wrażenia są takie,że farsz z mięsa podsmażonego rozsypywal mi się w trakcie klejenia pierogów. Masa z mięsa surowego była za to bardziej kompaktowa w trakcie "produkcji".Próbowałyście przepisu na pielmieni -co prawda z surowego mięsa mieszanego..? Mi wychodziły całkiem smaczne. http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/pierogi/pielmienie-(przepis-z-komentarzem).html

  • Burzowa niedziela....i pierogi z miesem.

    Muminko, Tobie również miłego, zwłaszcza spotkania przy stole... a za mną chodzą pierogi z jagodami, muszę jednak mamcię namówić... :))