• Informacje na temat:

    pierogi z mięsem łopatka

Artykuły na temat: pierogi z mięsem łopatka
  • Z mąki, pół szklanki wody i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je (podsypując mąką) i szklanką powycinaj kółka. Na każde kółko nałóż trochę farszu, tak aby można było zlepić brzegi pierożków, tworząc falbanki. Pierogi wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj je przez kilka minut, od momentu, gdy woda zawrze. Ostrożnie je wyjmij i odsącz z wody. Pierogi z mięsem świetnie smakują...

  • ...każdego krążka ułóż część mięsnego farszu. Krążki złóż na pół, formując duże pierogi. Starannie zlep brzegi. Pierogi ułóż na pokrytej pergaminem blasze, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w nagrzanym...

  • ...połowie każdego krążka ułóż część mięsnego farszu. 3 Krążki składaj na pół, formując duże pierogi. Starannie zlepiaj brzegi. Szczypiąc palcami ciasto, zrób wzory na każdym pierogu. 4 Pierogi ułóż...

  • Węgierskie inspiracje

    ...zacierki. Przygotowuje się je z mąki, jajka i wody, ciasto o konsystencji jak na pierogi (wtedy odrywany małe kawałki i wrzucamy do gotującego się gulaszu). Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką(...) się ości i kroi mięso w grubą kostkę. Naleśniki pikantne z mięsem Składniki na 12 porcji: 2 jajka, sól, 25 ml mleka, 20 dag mąki, olej do smażenia. Farsz: 1 cebula, 2 łyżki oleju, 40 dag...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

  • i okazało się, że spokojnie mogłabym nie kupować jedzenia przez miesiąc!! a zaczęło się od tego, że kupiłam wczoraj ryby i nie było ich gdzie wcisnąć....