• Informacje na temat:

    pierogi z ricottą

Artykuły na temat: pierogi z ricottą
  • Agnolotti z ricottą i parmezanem

    .... Zwilż brzegi, przykryj ciastem i wycinaj pierogi. Możesz podawać z żółtkiem gotowanym na miękko w osolonej wodzie.

  • ...w towarzystwie grillowanej ryby albo piersi indyka. Może przygotujesz grzanki z ciabatty z ricottą, szynką parmeńską i gruszką? Każdą kromkę posmaruj serkiem ricotta i przykryj plasterkiem szynki. Na tym ułóż gruszkę, polej miodem i posyp tymiankiem. Zapiecz. Wegetarian zachwycą grzanki z wiejskiego chleba z bakłażanem i ricottą. Plastry bakłażana grilluj z obu stron na patelni. Połóż na...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...pokrojonego indyka i smażymy, aż mięso się podrumieni. Następnie dodajemy szpinak, paprykę, doprawiamy pieprzem, solą, przykrywamy i gotujemy 4-5 minut. Na koniec mieszamy z ricottą z jajkiem oraz...

  • Skuś się na ten włoski przysmak! Ich przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż ulepienie zwykłych pierogów. A możliwości podania jest nieskończenie wiele. Oto sprawdzony przepis.

  • Przygotowanie: Masło rozpuść, dodaj posiekany czosnek i podsmaż. Wrzuć szpinak, ricottę i parmezan. Dopraw solą i pieprzem. Z podanych składników zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Rozwałkuj. Na jednym placku wyłóż łyżkę farszu i przykryj drugim. Dociśnij palcami. Wytnij kwadraty wzdłuż dociśnięć. Pierogi zagotuj. Podawaj z duszonymi kurkami.

  • ...wytnij kółka. Na środek każdego kółka nałóż farsz. Zlep brzegi. 3. Partiami wrzucaj pierogi do osolonego wrzątku, gotuj mniej więcej 4 minuty od wypłynięcia. Podaj z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki...

  • Pierogi z ciasta filo z łososiem

    Składniki na 3-4 porcje: 1 opakowanie ciasta filo, 25 dag filetu z łososia l 15 dag sera ricotta lub zmielonego twarogu tłustego, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 ząbki czosnku, ½ cytryny, 5-6 łyżek roztopionego masła, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny.

  • ...pierogi. Gotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Podawaj na ciepło polane olejem z zeszkloną cebulą.

  • Pierog z wiosennym szpinakiem i ricotta

    Gotowy do pieczenia Nasycony swiezoscia miety... czyli typowo wiosenny na wiosenna, pachnaca kolacje. U nas sezon na szpinak w pelni i na widok malych...

  • ...1 Na pierogi przesiej na stolnicę mąkę ze sporą szczyptą soli. Wbij jajko, wlej niepełną szklankę ciepłej wody. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek, pokrój w nieduże kwadraty. 2 Szpinak oczyść starannie, opłucz, odetnij ogonki. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, zrumień przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć szpinak, chwilę smaż razem, wymieszaj z ricottą (lub...

Przepisy na temat: pierogi z ricottą
  • Pierożki z nadzieniem serowo-brokułowym

    Pierogi inne niż wszystkie!

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    W sklepach jest coraz więcej jego rodzajów i są one coraz tańsze. Podpowiadamy, jak je serwować, i do jakich potraw najlepiej pasują.

  • Szyfr złamany

    ...jak polskie pierogi. Najczęściej nadziewane są resztkami mięs lub serem ricotta, choć coraz częściej można spotkać agnolotti z nadzieniem z owoców morza. Nazwa "agnolotti" oznacza "kapelusz księdza...

Dyskusje na temat: pierogi z ricottą
  • Re: Tortellini z ricottą i pomidorami

    1. Dlczego na zdjęciu są capeletti nie tortellini? 2. Jeżeli ktoś zrobi tortellini wg tego przepisu, to zrobi zwykłe pierogi. Tortellini są mniejsze niż nasze uszka. Jakie 9 cm??????????? 3. Parmeggiano NIGDY nie dodaje się wo nadzienia, a ZAWSZE posypuje się po wierzchu gotowe potrawy.