• Informacje na temat:

    pierożki z ciasta francuskiego z mięsem

Artykuły na temat: pierożki z ciasta francuskiego z mięsem
  • Składniki: łyżka oleju, czerwona cebula, czerwona papryka, ząbek czosnku, łyżeczka ziela angielskiego, 1 i 1/2 szklanki przesmażonego mięsa mielonego, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, opakowanie ciasta francuskiego, 100 g fety, kilka liści kolendry i sałaty do dekoracji...

  • Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 30 dag mielonego mięsa, 1 średni pomidor, 7 dag sera feta, 10 oliwek zielonych, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Wesele bez mięsa?

    ...zasmakuje w panierowanych boczniakach? Podobnie można postępować w przypadku kolacji - placki z kwaśną śmietaną, pierożki ruskie z masłem lub krokiety z kapustą na pewno nie spotkają się ze sprzeciwem nawet(...), brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    Skąd pierogi wzięły się w Polsce i co ma do tego święty Jacek - odpowiedzi na to pytanie szuka Maria Iwaszkiewicz w książce "Kuchnia Iwaszkiewiczów". I zdradza przepisy na pierożki z rybą oraz staroruski pieróg z kaszą krakowską i kurą.

  • Królowa roszponka

    ...roszponkę, truskawki, winogrona, ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem, a przed podaniem posyp danie chrupiącym boczkiem.  Pierożki z roszponką  Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego(...), soku z cytryny i pieprzu lub mieszać z innymi sałatami, warzywami, pieczonym mięsem i owocami. Limit ustala jedynie twoja kulinarna wyobraźnia. W wersji light  Na lunch przygotuj sałatkę...

  • Szpinak sprawdza się rewelacyjnie w sałatkach, na kanapkach, w przekąskach, daniach głównych, a nawet deserach. Zatem makarony ze szpinakiem, pierożki, naleśniki, placki, omlety, tarty, ciasto francuskie i zupa ze szpinakiem, to dania, których należy spróbować. Kotleciki ze szpinakiem W rondlu roztop masło i włóż do niego zamrożony szpinak. Poczekaj, aż się...

  • ...stole pojawiają się także drożdżowe knysze, pierożki z farszem ziemniaczanym, placki ziemniaczane z wędzoną rybą i kleksem śmietany. Od święta p. Helena piecze sernik lub inne ciasto, np...

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    .... Jako naród lubimy zupy, mięsa, placki i pierożki, więc warto zastosować niewielki fortel i wybrać te dania, które mają składniki podobne do naszych potraw. Zastanów się, czy wybrane przez ciebie...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...marynowane w wodzie z solą warzywa, którymi chętnie zagryzają sączoną powoli szklaneczkę ouzo. Małe "co nieco" może być również na ciepło i w wersji bardziej wyrafinowanej, jak np. smażone pierożki z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane...

  • Fantazyjne pierogi

    Pierożki calzone z serem i kalafiorem Składniki na 12 sztuk: 1/4 l mleka, 4 żółtka, sól, gałka muszkatołowa, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki orzeszków pistacjowych, kalafior, opakowanie gotowego ciasta(...) szklanką kółeczka. Na każdym ułóż po porcji farszu. Porcje ciasta składaj na pół, zalepiaj brzegi, formując pierożki. Układaj je na przykrytej pergaminem blasze. 3. Pozostałe żółtka roztrzep z łyżką wody...

Przepisy na temat: pierożki z ciasta francuskiego z mięsem
  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    ...opakowanie ciasta francuskiego 100 g fety kilka liści kolendry i sałaty do dekoracji Przygotowanie: Rozgrzej olej na patelni i smaż pokrojoną cebulę i paprykę przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2050 kJ/490 kcal Oliwkowe pierożki z ziołami i solą morską Składniki na 8 sztuk: - 8 kawałków ciasta francuskiego (8x8 cm), - 24 zielone oliwki bez pestki(...)Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula...

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ...zawdzięczają nie tylko temu, co w środku - dużo zależy także od dobrze przygotowanego ciasta. Zazwyczaj robi się je z mąki, odrobiny wody oraz jajka. To bardzo proste! Ciasto oczywiście można urozmaicić o przyprawy, na przykład sól, jak również tłuszcz, np. w postaci oleju lub oliwy z oliwek. Bez problemu znajdziemy też przepisy na pierogi z masy drożdżowej czy też zrobione z ciasta francuskiego. Istna...

  • Szyfr złamany

    ..., rdzennej tradycji kulinarnej. A to oznacza, że mączne potrawy zajmują w niej ważne miejsce. Agnolotti to małe pierożki, wielkością przypominające ravioli. Mogą mieć kształt kwadratu lub półksiężyca, tak(...) pokolenie umiejętność wyrabiania tego makaronu - trzeba odrywać malutkie kawałki ciasta makaronowego, zrobić z nich dysk, a potem uformować za pomocą kciuka. Fabrycznie robione orecchiete mają jedną stronę...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...w wodzie z solą warzywa, którymi chętnie zagryzają sączoną powoli szklaneczkę ouzo. Małe "co nieco" może być również na ciepło i w wersji bardziej wyrafinowanej, jak np. smażone pierożki z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane...