• Informacje na temat:

    pierozki z grzybami smazone na glebokim

Artykuły na temat: pierozki z grzybami smazone na glebokim
  • Grzybowe smakołyki

    Pora wybrać się do lasu, licząc, że grzybów będzie w bród. To pozwoli nam zrobić pyszne dania za naprawdę niewielkie pieniądze.

  • ...miękkie. Gdy ostygną, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do wywaru razem z grzybami i wodą, w której się moczyły. Gotuj przez 10 minut. Dolej octu lub soku cytrynowego. Odcedź. Dodaj...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    ...z grzybami i fasolka w pomidorach. Wenezuela kojarzy jej się z pierożkami wypełnionymi warzywami i świeżymi owocami, Kuba pachnie kawą z mlekiem i maczanymi w niej słodkimi tostami. To książka ostra...

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    ...z grzybami i fasolka w pomidorach. Wenezuela kojarzy jej się z pierożkami wypełnionymi warzywami i świeżymi owocami, Kuba pachnie kawą z mlekiem i maczanymi w niej słodkimi tostami. To książka ostra, słodka...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...z grzybami i wodą, w której się moczyły. Gotuj przez 10 minut. Dolej octu lub soku cytrynowego. Odcedź. Dodaj czosnek roztarty z solą i majeranek, i doprowadź do wrzenia. Gotuj minutę na małym ogniu(...) (pamiętaj: gdy ostygnie, jeszcze zgęstnieje!). Ryba pod pierzynką Przepis na to wigilijne danie ewoluuje od lat. Babcia robiła rybę tylko z grzybami, mama zdecydowała, że do śmietanowego sosu należy...

  • Pieróg obfitości

    ...tymiankiem, solą i pieprzem, dodaj siekaną kolendrę. Wlej śmietanę, wymieszaj. Sos podawaj osobno. Pierogi z gryką i grzybami Składniki na 5 porcji (20-25) sztuk: 35 dag mąki, 2 jajka, 5 dag...

  • Pierogarnia

    Znają je niemal wszystkie kuchnie świata. Pierogi pochodzą z Chin albo ze stepów Azji Centralnej. Do Europy Zachodniej przywędrowały wraz z żeglarzami. Słowianie przejęli je bezpośrednio od sąsiadów ze Wschodu. W Polsce najchętniej jadamy pierogi z mięsem, kapustą z grzybami i z owocami. Popularne są też ruskie (z ziemniakami) i z serem (uwaga, leniwe nie są wcale pierogami tylko kluskami...