• Informacje na temat:

    pierś indyk faszerowany

Artykuły na temat: pierś indyk faszerowany
  • Składniki na ok. 15 porcji: ok. 1 i ½ kg piersi z indyka, 4 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, ½ łyżeczki granulowanego czosnku, 300-400 g mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego, 1 średnia cebula, 3-4 łyżeczki suszonego majeranku, sól, pieprz.

  • Składniki na 12 porcji: 1,5 kg piersi indyka, 3 szklanki mąki, 2 jajka, 25 dag margaryny , 3 łyżki oleju, 8 plastrów boczku, sól , 1 papryka, 1 seler naciowy, pieprz, przyprawa do indyka, chili.

  • Składniki: 1 kg piersi indyka • pęczek natki pietruszki • 5 dag masła • 15 dag mąki • 2 jajka • olej do smażenia • sól • pieprz...

  • Składniki: 80 dag piersi indyka, 40 dag mrożonego szpinaku, olej, mąka, 2 ząbki czosnku, 5 dag żółtego sera typu gouda, sól, pieprz, przyprawa do drobiu, garść roszponki, kolorowe pomidorki...

  • Składniki: 3 gruszki, 5 dag suszonych śliwek, 60 ml koniaku, 80 dag piersi indyka, 10 dag boczku, 1 pęczek tymianku, 3 łyżki oleju, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 250 ml białego wina, sól, pieprz.

  • Skład na 6 porcji: ● 1,2 kg fileta z piersi indyka ● sól, pieprz ● sok z cytryny ● szałwia suszona ● pęczek natki ● łyżka miodu ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki ● 200 g pieczarek ● pęczek natki ● 150 g żółtego sera ● jajko ● 2 łyżki bułki tartej ● olej...

  • Pierś umyj, osusz i zamarynuj. Marynatę przygotuj na bazie oliwy z dodatkiem sosu sojowego, ulubionych ziół i ewentualnie musztardy i obowiązkowo z...

  • Kaczkę piecze się w jej własnym tłuszczu, bo w porównaniu do indyka i kurczaka jest bardzo tłusta i kaloryczna (ale jest też dobrym źródłem białka, żelaza, potasu i witamin z gr.B(...) sosem. Pierś kaczki można faszerować, trzeba tylko oddzielić od mięsa skórę z tłuszczem. Tradycyjnie faszerowało się kaczkę cielęciną, wątróbką i kaszą gryczaną. Podobnie możemy zrobić z piersiami...

  • Składniki: opakowanie mrożonego szpinaku • 45 g żurawin • 45 g pistacji • 1 kg piersi z indyka • 2 łyżki oliwy • 6 gałązek rozmarynu • 250 ml bulionu z kurczaka (może być z kostki) • 2 łyżki brandy • sól • pieprz.

  • Soczysta pierś kaczki

    Jak przyprawiać? Pierś najczęściej zostawia się na noc w marynacie. Może to być: czosnek, imbir, anyż, miód, sos sojowy. Jeśli chcemy uzyskać orientalny smak, sięgnijmy po tajski sos słodko-kwaśny. Jak smażyć? Kaczkę piecze się w jej własnym tłuszczu, bo w porównaniu do indyka i kurczaka jest bardzo tłusta i kaloryczna (ale jest też dobrym źródłem białka, żelaza, potasu i witamin z gr.B...

Przepisy na temat: pierś indyk faszerowany
  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Jeśli decydując się na grilla nie chcemy rezygnować z mięsa, z powodzeniem możemy przyrządzić drób, np. pierś z kurczaka bądź indyka. Mięso to nie zawiera zbyt wiele tłuszczu, a marynuje się je łatwo i szybko. Można z wykorzystaniem mięsa drobiowego przyrządzić szaszłyki z owocami. Drób dobrze komponuje się z jabłkami, świeżymi i suszonymi śliwkami, brzoskwinią czy ananasem, a przy tym upiecze...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś...

Dyskusje na temat: pierś indyk faszerowany