• Informacje na temat:

    pierś z indyka piekarnik

Artykuły na temat: pierś z indyka piekarnik
  • Nadziewana pierś indyka

    Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój(...) nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką. Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną...

  • Indyk ze szpinakiem

    ..., by zakryła całą pierś. Odstaw minimum na kwadrans,  a jeśli masz czas, na godzinę.  3. Na patelni rozgrzej oliwę  i wrzuć na nią świeży szpinak. Podsmaż go przez kilka minut, aż z patelni odparuje(...) w roladę. 5. Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry szynki, tak aby na siebie zachodziły i tworzyły prostokąt na szerokość rolady. Na brzegu połóż roladę z indyka  i owiń ją plastrami szynki...

  • Składniki na 8-10 porcji: ok. 1 kg piersi z indyka, 1 średnia cebula, ½ strąka czerwonej lub pomarańczowej papryki, ½ strąka zielonej papryki, 8-10 suszonych pomidorów w oleju, 20 dag żółtego sera, np. mozzarella, 2 łyżeczki masła, olej, sól, pieprz.

  • Składniki na ok. 8 porcji: 1 duża pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, ½ łyżeczki granulowanego czosnku, 40 dag mielonego mięsa, np. cielęciny, 1 mała cebula, 1 jajko, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka majeranku, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, ½ strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól , pieprz, olej.

  • Składniki: 2 piersi indyka, litr kefiru, paczka słonych krakersów, sól, pieprz, olej; Sałatka: liście szpinaku baby, granat, oliwa z oliwek...

  • Składniki: 1,2 kg piersi indyka, 40 dag dyni, cebula, kajzerka , jajko, cytryna, 3 ząbki czosnku, gałązki rozmarynu, brokuły, sól, pieprz.

  • Składniki: 60 dag fileta z indyka, sól, olej, pieprz, majeranek, papryka, żurawina do mięs, przyprawa do drobiu, sos.

  • Składniki na 6 porcji: ok. 1 i 1/2 kg filetu z piersi indyka, 4 żółte papryki, 1 duży pęczek natki pietruszki, 20 dag mielonego twarogu, 3–4 łyżki musztardy, 1 żółtko, 3 łyżki masła, 2 cebule, 1 szkl. białego wytrawnego wina, 12 niewielkich marchewek (najlepiej młodych), 40 dag mrożonego zielonego groszku, 1/2 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki zasmażki błyskawicznej, sól, pieprz.

  • Znudziła mi się pieczona w tradycyjny sposób pierś z indyka. A ponieważ lubię egzotyczne smaki, postanowiłam ją przygotować pieczoną w kokosowym mleku z aromatycznymi przyprawami. Jest fantastyczna!

Przepisy na temat: pierś z indyka piekarnik
  • Indyk słodko-ostry, w pomarańczach

    .... Dodatki: torebka ryżu jaśminowego Przygotowanie: Rozgrzewamy patelnię (na średnim ogniu), wlewamy olej, układamy na niej podzieloną na pół pierś z indyka.  Obsmażamy każdą stronę przez około 4 minuty(...)Składniki: 0,5 kg piersi z indyka, 3 łyżki oleju roślinnego, Składniki na sos: 2 pomarańcze (obrane, pozbawione błonek i podzielone na części), skórka starta z jednej pomarańczy, 2 łyżki dżemu...

  • Pieczeń z indyka

    Składniki: ok. 2 kg pierś indyka 1/2 szklanki białego wina 5 ząbków czosnku listki z 3 gałązek tymianku łyżeczka tłuczonych ziaren kolendry łyżeczka tłuczonych ziaren pieprzu 3 pokruszone(...), tymiankiem, listkami laurowymi, octem, solą i 3 łyżkami oleju. Natrzyj mięso, włóż na 2 godz. do lodówki. Następnie wstaw na 15 min do piekarnika (200ºC), po czym podlej winem, zmniejsz temp. do 180ºC...

  • Przepis na pieczoną pierś z indyka z szałwią

    .... Zamarynowaną pierś włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Nie krój mięsa od razu po upieczeniu. Odczekaj minimum 15 minut, dzięki temu mięso będzie(...)Składniki: 1,2 kg piersi z indyka, 5 łyżek skórki cytrynowej, 3 łyżki soku cytrynowego, 1 garść liści szałwii, 1 łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, do smaku sól i pieprz Sposób przygotowania: Do miski...

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone(...) z piekarnika. Sos zlać przecedzić, zebrać zbędny tłuszcz. Dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 3 łyżkach wody, gotować 2 minuty i dodać pomarańczę. Doprawić solą pieprzem, wlać weinbrand. Pierś...

  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...kropli). Wkładamy do nagrzanego piekarnika, do temperatury niezbyt wysokiej,150-180 stopni. Czas pieczenia zależy od masy mięsa. Jeśli pieczemy np. pierś z indyka w całości, to czas pieczenia wynosi(...)1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na oleju na złoto. Dolej wino, zmniejsz ogień i duś jeszcze przykryte 5-6 min. Za 19 zł: Składniki:  ●podwójna pierś kurczaka ●4 jajka ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●1/2 szkl. bulionu ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min, by żółtko niezupełnie się ścięło. Mięso...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...w talarki. Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój na 12 medalionów. Rozgrzej 2 łyżki oleju, na nim usmaż medaliony na brązowo. Oprósz solą i pieprzem, wyjmij. Trzymaj w cieple (w piekarniku 50 st. C). 2. Do(...). Podgrzej, ale już nie gotuj. Placki włóż do gorącego piekarnika z termoobiegiem. Podgrzewaj 3-4 minuty w temperaturze 200 st. C. Podawaj jako dodatek do medalionów. Doskonałym dodatkiem do tak...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...mogą być zrobione z sera ricotta i szpinaku, te najlepiej smakują zapiekane z sosem z sera pleśniowego. Eskalopki - kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute bez(...) kamionkowej formy, umieszcza w naczyniu z gorącą wodą i wstawia do piekarnika, gdzie w kąpieli wodnej powolnie się piecze bez rumienienia. Dzięki temu terrina jest delikatna i zasługuje na miano królewskiej...