• Informacje na temat:

    pierś z indyka w ziołach prowansalskich

Artykuły na temat: pierś z indyka w ziołach prowansalskich
  • Skład na 6 porcji: ● 750 g piersi indyka ● 6 plasterków wędzonego boczku ● 2 łyżki oleju ● 75 g masła ● 20 g mąki ● 50 g śmietany ● 300 ml bulionu warzywnego ● 3 łyżeczki średnio ostrej musztardy ● 150 g serka śmietankowego ● sól, pieprz, zioła prowansalskie ● 1/2 pęczka natki pietruszki.

  • Składniki: 100 g fileta z indyka, łyżka oliwy, mix sałat, 8 pomidorków koktajlowych, 1 ząbek czosnku, małe opakowanie jogurtu naturalnego, garść słonecznika (lub orzeszków np. pinii), pieprz, sól, zioła prowansalskie.

  • Składniki: ● pierś z indyka ● 10 niedużych pietruszek ● koperek ● natka pietruszki ● oliwa ● tymianek ● 2 łyżki masła ● zioła prowansalskie ● 2-3 ząbki czosnku ● sól ● pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: Zapiekanka: 40 dag piersi z indyka • brokuł • czerwona papryka • pół kg ziemniaków • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki • pół łyżeczki ziół prowansalskich • olej • sól • pieprz. Sos: szklanka mleka • 50 dag sera gouda • 2 łyżki masła • 2 łyżki śmietany •1 łyżka mąki • gałka muszkatołowa • sól.

  • Składniki na 4 porcje: 4 płaty mięsa piersi z indyka, zioła prowansalskie, sól, pieprz, 12 kolb minikukurydzy, 2 łyżki ketchupu, olej, kilka gałązek natki pietruszki. Ponadto: wykałaczki do spięcia roladek.

  • Wykwintne pieczyste

    ...tworzącym się sosem. Przygotowanie: 85 minut Porcja: 345 kilokalorii Pieczona pierś indyka Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/4 kg piersi z indyka, ostra papryczka chili, cebula, ząbek czosnku(...) szałwii. Przygotowanie: 120 minut Porcja: 415 kilokalorii Indyk z greckim farszem Składniki na 4 porcje: 1 i 1/4 kg piersi indyka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oleju do smarowania...

  • Zimowe grzybobranie

    ...wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na 6 porcji: 1 1/2 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, 3 łyżeczki soku z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, mała cebula, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...szczawiowa z połową jajka ugotowanego na twardo. Pierś z indyka grillowana, trzy średniej wielkości ziemniaki z wody, posypane natką pietruszki. Po filiżance - fasolki szparagowej i marchewki, z łyżką(...) i zmniejszą poziom estrogenów. Dobrym źródłem białka będą też nasiona strączkowe (soczewica, fasola). Do przyprawiania używaj czosnku, majeranku, bazylii i ziół prowansalskich. • Co ci szkodzi: Ogranicz...

  • Wyborne pieczyste

    ...papryka w proszku, olej, sałata i gotowana marchewka do dekoracji Przygotowanie: 1. Pierś indyka rozkrój na cienki płat i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem(...) ziół prowansalskich, 10 pomarańczy, 3 dag suszonych żurawin, 5 ząbków czosnku, 3/4 szklanki musztardy, 3/4 szklanki miodu, 3 łyżki brandy Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem. Natrzyj je...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Składniki na 8 porcji: duża pierś z kurczaka, 10 dag ciecierzycy z puszki, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, łyżka oleju, cebula, czerwona papryka, kilka listków sałaty, 8 placków (kukurydzianych lub pszennych), pikantny sos meksykański, sól, pieprz, papryka ostra w proszku Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Marchewki obierz, potnij w słupki i podsmaż na rozgrzanym...

Przepisy na temat: pierś z indyka w ziołach prowansalskich
  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...mogą być zrobione z sera ricotta i szpinaku, te najlepiej smakują zapiekane z sosem z sera pleśniowego. Eskalopki - kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute bez...