• Informacje na temat:

    piersi kurczaka w ziolach

Artykuły na temat: piersi kurczaka w ziolach
  • ...●podwójna pierś kurczaka ●zioła: suszony tymianek, bazylia, oregano, sól, pieprz papryka słodka, szczypta chili ●2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ●olej; ew. sałatka jako dodatek (np. z awokado, rukolą, grillowaną papryką, i posiekanymi orzechami)

  • ...●Podwójna pierś kurczaka ●zioła: świeży tymianek (najwięcej), bazylia, oregano ●sól, pieprz, papryka słodka, szczypta chili.

  • Pierś kurczaka  w boczku i ziołach

    Składniki na 6 porcji: 1 pęczek natki, 3 gałązki tymianku, czosnek, 2 łyżki musztardy, olej, 6 małych piersi kurczaka, 6 plastrów boczku, 25 dag pomidorków, oliwki, po 10 dag szpinaku i fety, ocet winny, sól, pieprz.

  • Składniki: 2 piersi z kurczaka • 30 dag mrożonego szpinaku • 4 ząbki czosnku • 1 łyżka masła klarowanego • garść orzechów włoskich • 10 dag koziego sera • pół łyżeczki czerwonej papryki • zioła prowansalskie • sól • pieprz.

  • Kurczak  z ziołami i cytryną

    ...1. Kurczaka umyj i osusz. Masło utrzyj z rozgniecionym czosnkiem i posiekanymi ziołami. Oddziel skórę na piersiach i nogach kurczaka. Natrzyj to miejsce solą i pieprzem. Wypełnij je masłem z ziołami. 2. Przełóż kurczaka do naczynia żaroodpornego. Nafaszeruj go ćwiartkami cytryn. Natrzyj olejem połączonym z sokiem z cytryny i papryką. Piecz w temperaturze 180°C.

  • Kurczak w ziołach

    Składniki: podwójny filet z kurczaka. Marynata: 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka bazylii, łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka rozmarynu, łyżeczka oregano, łyżeczka tymianku, łyżeczka czosnku granulowanego, szczypta soli morskiej, szczypta pieprzu ziołowego, łyżeczka przyprawy, np. Degusty.

  • Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 4 pory, sok z cytryny, pieprz, sól, olej do smażenia, świeże zioła (oregano, natka pietruszki, bazylia, tymianek).

  • Rolada z piersi kurczaka z papryką

    Składniki dla 4 osób: 4 pojedyncze piersi kurczaka • 4-5 różyczek brokuła • cebula • masło • pół czerwonej papryki • czosnek • zioła prowansalskie • bułka tarta lub pokruszone płatki kukurydziane • jajko • olej • sól • pieprz.

  • Składniki ✓ 2 łyżki suszonych pomidorów w oliwie ✓ 1/4 szklanki parmezanu ✓ łyżka oliwy ✓ łyżka świeżego oregano ✓2 łyżki świeżej bazylii ✓łyżka winnego octu ✓ 2 ząbki czosnku ✓ 4 piersi z kurczaka ✓ liście sałaty i sos winegret...

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag piersi kurczaka, 1 op. mrożonej włoszczyzny, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 20 dag białej kapusty, 1/2 pęczka natki, sól, grubo mielony pieprz, maggi.

Przepisy na temat: piersi kurczaka w ziolach
  • Piersi Kurczaka Zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym

    Sposób przygotowania Kurczaka Zagrodowego marynujemy w soli, ziołach i skórce z cytryny. Zamarynowanego smażymy na złoty kolor na oliwie z masłem, dopiekamy ewentualnie w piekarniku. Wodę(...), bazylię, ser dojrzewający miksujemy, dodajemy masło. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy solą. Łączymy z kuskusem, podlewamy niedużą ilością bulionu. Kurczaka Zagrodowego podajemy na kuskusie na...

  • Sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego

    Potrawy z Kurczaka Zagrodowego przywodzą na myśl radosne dzieciństwo spędzone na wsi u dziadków. Wyjątkowy smak i zapach jego upieczonego mięsa sprawiają, że przypominają nam się tamte lata.

  • Wielowarzywna zupa na piersi kurczaka

    ...10 dag pomidorków koktajl. 20 dag piersi kurczaka, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, poszatkuj, oczyszczone marchewki pokrój w plasterki. Kawałek selera pozbaw skórki(...) do wrzenia. Następnie wrzuć fasolkę szparagową i kawałki bakłażana. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 15 minut. Wrzuć umyte pomidorki. Gotuj 2-3 minuty. 4. Mięso kurczaka opłucz pod...

  • Aromatyczny kurczak  w ziołach

    Składniki: 2 łyżki suszonych pomidorów w oliwie 1/4 szklanki  parmezanu łyżka oliwy łyżka świeżego oregano 2 łyżki  świeżej bazylii łyżka winnego octu 2 ząbki czosnku 4 piersi z kurczaka(...) każdą pierś z jednej strony obficie marynatą. 2. Piecz kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, do czasu aż piersi będą miękkie i soczyste. Odstaw kurczaka po upieczeniu na...

  • Kurczak po włosku

    Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 szkl. oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy, np(...) aluminiową, nadając mu podłużny kształt wrzeciona. Włóż do piekarnika i piecz w 160ºC, aż mięso będzie miękkie, ale soczyste. Olej wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Kawałki kurczaka wyjmij z folii, włóż na...

  • Szaszłyki z kurczakiem

    Składniki: podwójna pierś z kurczaka bakłażan papryka czerwona papryka zielona cukinia curry 4 łyżki jogurtu naturalnego słodka papryka kurkuma rozmaryn  zioła prowansalskie  sól pieprz Przygotowanie: 1. Patyczki do szaszłyków namocz w wodze. Piersi z kurczaka umyj, pokrój. W misce połącz jogurt i przyprawy, dodaj kurczaka, wymieszaj, odstaw do lodówki na...

  • Kurczak faszerowany szpinakiem

    Składniki: 2 piersi z kurczaka 30 dag mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego garść orzechów włoskich 10 dag koziego sera pół łyżeczki czerwonej papryki(...), podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj szpinak, smaż, aż odparuje woda. Pięć minut przed końcem dodaj drobno posiekane orzechy. Ser pokrój w kostkę. 2. Zrób kieszeń w piersi z kurczaka...

  • Kurczak na dwa sposoby

    Korzenne udka Składniki: ●4 duże udka z kurczaka (lub oczyszczona cała tuszka) ●sól, pieprz, przyprawy korzenne (cynamon, kardamon, imbir, curry, gwiazdki anyżu) ●kilka łyżek oleju ●łyżka(...) uznania). Udka (lub pokrojoną tuszkę) ułóż w brytfannie, polej częścią marynaty i piecz. ok. 40 min. 2. W trakcie posmaruj raz resztą marynaty. Podaj posypane sezamem, np. z ziemniakami. Piersi...

  • Makaron z kurczakiem

    Składniki: 50 dag filetów z piersi kurczaka 4 kolorowe papryki 2-3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 40 dag makaronu (np. grube pióra) 4 łyżki oliwy sól pieprz słodka i ostra papryka w proszku zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Filety z kurczaka opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odłóż na bok. 2. Papryki...