• Informacje na temat:

    placek chrupka

Artykuły na temat: placek chrupka
  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    ...pieprzu. Na patelni rozpuść masło i za pomocą łyżki nałóż na nią warzywną masę. Placek powinien mieć grubość około 2 centymetrów. Od czasu do czasu mieszaj warzywa, dopóki nie przysmażą się. Ich kolor powinien zmienić się na złoto-brązowy, a konsystencja powinna być częściowo ścięta i częściowo płynna. Idealna zapiekanka powinna być  miejscami chrupka, a miejscami miękka...

  • Składniki na 4 pizze: 25 dag mozzareli w małych kulkach, 15 dag suszonych pomidorów, 10 dag wędzonego boczku w plasterkach, 5 dag młodego szpinaku, mąka do oprószenia stolnicy

  • ...st. Piecz ok. 20 minut. Przed podaniem placek udekoruj kawałeczkami świeżego rozmarynu. Obłożenie idealne także jako farsz do kruchej tarty. Przygotowanie ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 950 kcal...

  • Składniki na 4 porcje: 1 porcja podstawowego ciasta na pizzę, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 duża czerwona papryka, 12-14 pomidorków czereśniowych, 8 plasterków wędzonego boczku, 4 jajka, 1 awokado, kilka gałązek kolendry albo natki, 4 łyżki oliwy, 1 papryczka chili, sok z 1/2 limonki, sól, pieprz.

  • Ciasto drożdżowe w wersji pikantnej

    .... 26 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto przełożyć na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Wylepić nim formę. Rozłożyć plasterki gruszek i boczek. Zalać masą dyniową. Posypać odło...

  • ...suszonego majeranku. Wyrób ciasto ziemniaczane. Blachę posmaruj tłuszczem (ew. wyłóż papierem do pieczenia). Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto ziemniaczane. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 25 minut. Gorący placek ciasno zwiń. Roladę podawaj z dodatkiem podduszonej kiszonej kapusty.

  • Kaczka po pekińsku

    ...i posmaruj resztą glazury, piecz przez kolejne 45 minut. Piecz, aż skórka stanie się chrupka i złociście brązowa. Upewnij się w połowie pieczenia, czy skóra nie przypieka się za bardzo. Jeśli tak się...

  • Na ciasto: 2 szkl. mąki pszennej, 1 jajko, ok.1/4 szkl. przegotowanej i przestudzonej wody, szczypta soli. Na nadzienie: 3/4 szkl. kaszy gryczanej, 10 dag chudego wędzonego boczku, 2 jajka, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, sól, pieprz. Do polania: 2 łyżki masła, 1 cebula.

  • CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut 1. Mąkę wymieszać z 1/2 ły żeczki soli. Dodać masło, jajko i ewentualnie 1-2 łyżki zimnej wody. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Gorgonzolę rozgnieść widelcem i utrzeć z twarożkiem. Przyprawić pieprzem. Pomidory pokroić w plasterki. Formę do tarty (śr. 26 cm) natłuścić. Ciasto rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Wylepić...

  • .... Formę do tarty wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Uformuj okrągły placek. Wylep nim spód i brzeg foremki wyłożonej pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Na przemian ułóż na niej...

Przepisy na temat: placek chrupka
  • Kurpiowskie udka z indyka

    doskonałe z plackami ziemniaczanymi oraz konserwowymi ogórkami i konserwowymi minikukurydzami.

  • Faszerowana kula

    Sposób przygotowania 1. Kalafior oczyść, umyj , włóż w całości do posolonej wrzącej wody, gotuj 15 minut. Wyjmij, wystudź. Usuń kilka różyczek ze środka. Drobno je posiekaj. Mięso wyrób z jajkami, bułką tartą, obranym i roztartym czosnkiem oraz posiekanym kalafiorem. Masę przypraw.  2. Miejsca po wyjętych różyczkach wypełnij ok. 1/3 farszu. Z reszty farszu uformuj placek na blasze przykrytej...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!