• Informacje na temat:

    placek robiony mikserem

Artykuły na temat: placek robiony mikserem
  • Kuchnia Giuliany- placek wedlug przepisu sasiadki

    G wyciagnela przepis od sasiadki. Placek jadla ale sama nie robila. Wczytalysmy sie i skomplikowanie nie wygladal a wrecz dla mnie ciekawie. Najpierw wypada podac skladniki,: 180 g herbatnikow " pettit(...) ricotte i mascarpone wymieszc razem. Mikserem. Jedyny mankament tego ciasta to sztraszliwa ilosc misek i innych kuchennych urzadze. Kupa mycia potem. Dobra lecimy dalej. Forme smarujemy...

  • Szybkie ciasto na maślance

    Ten deser jest bardzo prosty w przygotowaniu. Spotkałam się nawet z inną jego nazwą – „Jadą goście”. Ponoć wzięła się stąd, że ów placek robi się tak szybko, że można się za niego zabrać nawet wtedy, gdy goście dzwonią do drzwi…

  • Kopytka i spółka

    ...i drobno posiekaj. Szczypiorek opłucz i również drobno posiekaj. 2. Z ziemniaków, przesianej mąki i surowego jajka zagnieć ciasto, przypraw do smaku papryką i pieprzem. Rozwałkuj na placek(...) i osusz. 3. 3 jajka umyj i rozbij, oddzielając żółtka od białek. Miękkie masło przełóż do miski i ucieraj je drewnianą pałką lub mikserem na niskich obrotach, stopniowo dodając 3 żółtka i ziemniaki...

  • Słodkie co nieco

    ..., dodaj żółtka, mleko, olej, sól i wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Naczynie z ciastem przykryj(...). Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem na średnich obrotach lub drewnianą łyżką. Na koniec dodaj jeszcze startą skórkę pomarańczową oraz ubite na sztywno białka i wszystko lekko wymieszaj. 3. Na lekko...

  • ..., struclę lub placek z kruszonką. 1. Lekko podgrzej mleko. Jeśli będzie zbyt gorące, „zabije” drożdże i ciasto nie wyrośnie. Rozkrusz drożdże i wrzuć je do ciepłego mleka. Mieszaj, aż całkiem się rozpuszczą. 2. Do miski przesiej 500 g mąki. Dodaj cukier i szczyptę soli. Wbij jajko i wlej mleko z drożdżami. Wymieszaj składniki mikserem ze spiralnymi końcówkami (jak na zdj. nr 3). 3. Masło pokrój...

  • Pomidorowa sałatka z pianką z koziego sera

    ...misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dłońmi lub mikserem do ciasta wmieszaj masło do składników w misce i wyrabiaj do momentu, aż całość będzie przypominała kruszonkę. Dodaj cebulkę. Wlej mleko i wymieszaj na równomierną masę. Wyłóż na blat, zrób placek o grubości 2-2,5 cm i wytnij z niego 6-8 ciastek o średnicy około 7 cm; jeśli jest taka potrzeba, wyrób ponownie ścinki i uformuj z nich...

  • ...z piekarnika smarujemy oliwą. Wylepiamy rozwałkowanym ciastem lub ciasto dzielimy na dwie części i z każdej formujemy mniejszy placek. 3. Nadzienie. Wierzch ciasta smarujemy lekko oliwą. Rozkładamy pokrojoną...

  • Wszystkie smaki pomidorów

    Pizza z pomidorami, sosem pomidorowym i ziołami Smak domowej pizzy nie ma sobie równych. Tę idealną zrobimy, używając szamotowego kamienia do wypieku. Wystarczy umieścić go w piekarniku, nagrzać do jak najwyższej temperatury (zwykle jest to 250-300 st. C), a po kilku minutach otrzymamy cienki, chrupiący placek. W sklepach można kupić kamienie kwadratowe bądź okrągłe. Warto wcześniej wymierzyć...

  • Proste przepisy na przysmaki świąteczne

    Gotowanie ma dużo funkcji i tylko jedną z nich jest karmienie ludzi. Kiedy wchodzisz do kuchni, równocześnie tworzysz i reagujesz na wyobrażenie, które masz o samej sobie, o tym jaką osobą jesteś lub jaką chciałabyś być. A o tej porze roku kulinarna scena ma szczególne znaczenie. Święta nie wymagają, by stać się całkiem inną osobą, ale z pewnością zapraszają do przemyśleń.

  • Przysmaki świąteczne - krok po kroku

    Gotowanie ma dużo funkcji i tylko jedną z nich jest karmienie ludzi. Kiedy wchodzisz do kuchni, równocześnie tworzysz i reagujesz na wyobrażenie, które masz o samej sobie, o tym jaką osobą jesteś lub jaką chciałabyś być. A o tej porze roku kulinarna scena ma szczególne znaczenie. Święta nie wymagają, by stać się całkiem inną osobą, ale z pewnością zapraszają do przemyśleń.

Przepisy na temat: placek robiony mikserem
  • Placki, frytki, kotleciki, chipsy - ziemniak niejedno ma imię. To postawa jadłospisu Polaków, ale przez wielki nie nauczyliśmy się, że ugotowane tak po prostu są nudne.