• Informacje na temat:

    placki bez mas

Artykuły na temat: placki bez mas
  • Placki bez ziemniaków

    Danie podaj ze świeżymi kiełkami słonecznika, cukrem pudrem lub gęstą śmietaną.

  • Składniki: 2 dag drożdży , 250 ml mleka, masło , 20 dag mąki , 5 dag cukru kryształu, 1 jajko, 1 żółtko, 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego, konfitury, lody waniliowe i cytrynowe...

  • Składniki: 150 g drobnego cukru, 2 łyżki miodu, 150 g masła, 2 jajka, 450 g mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Masa grylażowa: 300 g orzechów włoskich, 80 g drobnego cukru, 120 g masła, 3 łyżki miodu. Krem: 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 500 ml mleka, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego.

  • Skład na 24 porcje: ● 250 g mąki ● 400 g masła ● 350 g cukru ● 8 jajek ● 200 g gorzkiej czekolady ● 200 g migdałów bez skóry ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 2 łyżki rumu ● łyżeczka cynamonu ● 750 g wiśni ● cukier puder...

  • ...(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 350 kilokalorii...

  • Składniki na 8 porcji na spód: 20 dag mąki pszennej, 10 dag zimnego masła lub margaryny, 1 żółtko, ¼ łyżeczki soli, 4-5 łyżek zimnej wody. Na farsz: 75 dag różnokolorowej papryki, 25 dag cukinii, 1 średnia cebula, 3-4 łodygi grubego szczypioru, 4 jajka,200 ml śmietanki kremówki 30 proc., olej do smażenia,1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz...

  • Składniki: Szkl. jogurtu naturalnego, szkl. mleka, 2 szkl. mąki pszennej, 2 jajka, 2 opak. budyniu śmietankowego bez cukru, 5 łyżek cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, truskawki, olej do smażenia.

  • Składniki na 18 porcji: 60 dag jagód, 10 dag migdałów (bez skórki), 10 dag masła, 65 dag mąki, 12 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżki soku cytrynowego, 30 dag cukru żelującego (2:1), 30 dag mielonego twarogu, 100 ml mleka, 100 ml oleju, szczypta soli, 1 op. proszku do pieczenia, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz do posmarowania blachy...

  • Składniki na 10 porcji Ciasto: 18 dag kostki do pieczenia, 1 i 1/4 szkl. cukru pudru,2 szkl.mąki, 1 jajko, 1 żółtko; nadzienie: 1 i 1/2 kg jabłek, 2 łyżeczki cynamonu, 1/2 szkl. wody, sok z 1 cytryny; masa budyniowa: 1 op. budyniu waniliowego (bez cukru), 2 łyżki cukru, 2 szkl. mleka oraz: tłuszcz i mąka do formy...

  • Placki z kurkami

    ...1. Ziemniaki obierz, opłucz. Połowę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, resztę na tarce o małych oczkach. Wymieszaj w misce, odstaw na kilkanaście minut. Zlej zbierającą się wodę (bez skrobii(...) wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Partiami smaż średniej wielkości rumiane placki ziemniaczane. Gdy będą już gotowe, osącz je z nadmiaru tłuszczu na...

Wideo na temat: placki bez mas
  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już

  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już

Przepisy na temat: placki bez mas
  • Proste placki z marchewki

    Sposób przygotowania Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj do nich posiekaną dymkę, pieprz i jajko. Wymieszaj, dodaj olej oraz drugie jajko. Płatki owsiane zmiel blenderem i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj i odstaw na około 5 minut. Masa powinna być zwarta, a placuszki trzymać kształt. Smaż na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, po ok. 2 minuty z każdej strony do zrumienienia. 

  • Herbaciany placek z bakaliami

    ...kokosowego 250 gram cukru pudru 750 gram mąki tortowej 1 płaska łyżka sody oczyszczonej Lukier: 50 gram cukru pudru 3 białka 2 łyżeczki soku z cytryny (bez pestek(...) gryczany oraz olej kokosowy i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej przestudzoną herbatę (bez fusów). 2. Dosyp mąkę wymieszaną wcześniej z sodą, cukier waniliowy, orzechy oraz żurawinę, a na końcu...

  • Mak bez tajemnic

    Klasyczna rolada 250 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 2 żółtka łyżka octu jabłkowego 1/2 szklanki letniej wody 50 g masła do posmarowania cukier puder do posypania Nadzienie: szklanka mleka 30 g masła 1/3 szklanki cukru 300 g mielonego maku (opis przygotowania poniżej) 100 g dżemu morelowego 150 g suszonych moreli Przygotowanie: 1. Mąkę przesiej na...

  • Nachosy z guacamole

    Sposób przygotowania Tortille kroimy na trójkąty i wkładamy do piekarnika lub podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę. Miąższ blendujemy razem z czosnkiem, sokiem z limonki i przyprawami na jednolitą masę. Guacamole wkładamy do miseczki i podajemy razem z nachosami. Smacznego!

  • Quiche lorraine

    ...: 250 g mąki pszennej, 125 g masła, 3 żółtka, 5 łyżek zimnej wody, szczyptę soli. Zaś na nadzienie przygotujmy: 150 g wędzonego chudego boczku lub bekonu, 4 jajka, szklankę śmietany 22 proc., pół szklanki mleka, 150 g startego żółtego sera (idealny byłby gruyere, ale może być każdy twardy ser typu ementaler), sól i pieprz. Na stolnicy siekamy mąkę z masłem, dodajemy żółtka, odrobinę soli i wodę...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Te dania przygotujesz bez trudu!

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Te potrawy przygotujesz bez trudu!

  • Najłatwiejsze torciki

    Wypieki z soczystymi owocami w kolorze słońca cieszą oczy wyglądem i podniebienie smakiem. Upieczesz je bez trudu i nie zajmie ci to wiele czasu.

  • Racuchy dla otuchy

    Lubi je chyba każdy. Placki z jabłkami to klasyka kuchni polskiej, wytrawne bliny to z kolei sztandarowa potrawa rosyjska. Obie wersje na pewno poprawią ci humor!

  • Sposób na bakaliowego pączka

    Karnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, a na naszych stołach królują już nie tylko te z tradycyjnym nadzieniem, ale też prawdzie karnawałowe wariacje.