• Informacje na temat:

    plastry mięsa zapiekane na kiszonej kapuście

Artykuły na temat: plastry mięsa zapiekane na kiszonej kapuście
  • Udka i żeberka w kapuście

    Składniki na żeberka: 1 kg żeberek wieprzowych, pół kg kapusty kiszonej, 4 pieczarki, cebula, olej, listek laurowy, kostka rosołowa, sól, pieprz. Składniki na zapiekane udka: 4 udka z kurczaka, 1 kg ziemniaków, 1 kg białej kapusty (pół małej główki ), sól, pieprz, przyprawa do kurczka oraz do ziemniaków.

  • ZRAZIKI: pół kg mięsa wieprzowego z łopatki, sól, pieprz, oliwa. FARSZ I: 20 dag mielonej wieprzowiny, 15 dag boczku wędzonego, 5 ogórków kiszonych, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz. FARSZ II: 20 dag mięsa z piersi kurczaka, czerwona papryka, cebula, sól, pieprz. PAŁKI KURCZAKA: 6 pałek z kurczaka, 70 dag surowej kiszonej kapusty, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki pikantnego keczupu, przyprawa do...

Przepisy na temat: plastry mięsa zapiekane na kiszonej kapuście
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego mięsa mielonego, - biały pieprz, - 500 g pomidorów z puszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - suszony majeranek, Przygotowanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Marchewki pokroić...