• Informacje na temat:

    po prosty gotuj

Artykuły na temat: po prosty gotuj
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...owijania. Wystarczy kilka prostych kroków. Od czego zacząć? Wymieszaj mięso z jajkiem, posiekanymi liśćmi kapusty lub innymi warzywami oraz dodaj ulubione zioła do smaku. Następnie uformuj kotlety. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj bulion i podgotuj. Zmiksuj oraz dopraw kilka pomidorów, tak by powstał gęsty sos. Mięsne gołąbki podsmaż na rumiano, z każdej strony. Na koniec wymieszaj ze sobą...

  • Prosty sposób na wyczyszczenie mikrofalówki

    A raczej jeden prosty sposób. Weź miseczkę, napełnij ją wodą i wkrój kilka plasterków cytryny. Włóż miseczkę z wodą do mikrofalówki i gotuj przez kilka minut. Skroplona woda osadzi się na ściankach urządzenia i rozpuści brud. Potem wystarczy przetrzeć wnętrze kuchenki gąbką i gotowe!

  • Prosty przepis na kisiel z borówkami

    Prosty deser.

  • Przygotowanie: Pokrojoną botwinkę z buraczkami i pół pęczka koperku podduś krótko na maśle, zakwaszając sokiem z cytryny. Osobno ugotuj bulion, dodaj botwinę, 2-3 łyżeczki cukru, szklankę soku (koncentratu) buraczanego (ew. z dodatkiem soku wiśniowego) i duży burak, wcześniej ugotowany i starty. Po dodaniu buraka lub/i soku, zupy już nie gotuj. Podaj ją z resztą koperku...

  • .... Jeśli nie jest spójne, dodaj więcej mąki. 3. Zagotuj wodę w dużym garnku, posól. Podziel ciasto na części i zrób z nich wałeczki o śr. 2-3 cm. Podsyp stolnicę mąką, jeśli ciasto mocno się klei. Pokrój na małe, ukośne kluseczki. 4. Wrzuć kluski do wrzątku, gotuj ok. 4 minut od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię. Na kopytka najlepsze są ziemniaki suche, sypkie. Zapytaj...

  • ...1 Warzywa oczyść, umyj, pokrój. Włóż do garnka, dodaj skrzydełka, zalej wodą i ugotuj wywar. 2 Oczyść i pokrój pieczarki. Kaszę kuskus zalej wodą w ilości podanej na opakowaniu. Odstaw, aby namiękła. 3 Po 20 minutach gotowania wywaru, włóż pieczarki i znów gotuj 20 min. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Podaj z kaszą, posypaną posiekaną natką. Przepis przysłała...

  • Leki prosto z pasieki

    ...i do roztworu dodaj miód. Gotuj na wolnym ogniu, zbierając co pewien czas pianę. Zakończ gotowanie, gdy płyn zgęstnienie. Stosuj 3 razy dziennie po łyżeczce (dzieci) lub łyżce (dorośli). Kuracja takim...

  • Leki prosto z jabłoni

    ...w dużym słoju wyparzonym wrzątkiem. Do 2 l wody dodaj 6 łyżek cukru i zagotuj, przestudź. Zalej jabłka ostudzoną zalewą (wszystkie kawałki muszą być pod powierzchnią wody). Słój przykryj bawełnianą(...) rondelka z małą ilością przegotowanej wody. Gotuj, mieszając od czasu do czasu. Gdy owoce zaczną wrzeć, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem jeszcze od 10 do 15 minut. Pod koniec dodaj odrobinę...

  • Kimi Werner: Nurkowanie i gotowanie

    ...swoimi historiami. Chciałabym zostać kiedyś mamą i żyć w zgodzie z naturą. Zawsze pragnęłam tworzyć, nurkować i cieszyć się z prostych rzeczy w życiu. Tylko tyle i aż tyle. Serię "Smak wolności...

  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Jamie gotuje po włosku jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane(...) i oryginalne propozycje Jamiego, dania na co dzień i pracochłonne rarytasy na specjalne okazje. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie czy dla grona przyjaciół i krewnych, zapachy i smaki tych...

Wideo na temat: po prosty gotuj
  • Banalnie prosty przepis na pyszne pieczywo

    Nie warto unikać gotowania w domu! Dzięki samodzielnemu pichceniu dokładnie wiemy, co znajduje się w naszych potrawach, a nawet możemy sprawić, że będą mniej kaloryczne i zdrowsze. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak. Kucharz przedstawił banalny przepis na aromatyczną pitę, którą na pewno będzie w stanie zrobić każdy. (Źródło: TVP/ x-news)

  • Jak smażyć, ile czasu gotować i jak podać pulpety?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Prosty przepis, który podbije serca amatorów słodyczy

    W tym odcinku autor vloga "Kocham Gotować" zaprezentował przepis na trójwarstwowe ciasto 3bit. Ta prosta receptura bez wątpienia podbije serca nie tylko fanów popularnego batonika, ale wszystkich amatorów słodyczy.

Przepisy na temat: po prosty gotuj
  • Prosty przepis na botwinkę

    ...podduś krótko na maśle, zakwaszając sokiem z cytryny. Osobno ugotuj bulion, dodaj botwinę, 2-3 łyżeczki cukru, szklankę soku (koncentratu) buraczanego (ew. z dodatkiem soku wiśniowego) i duży burak, wcześniej ugotowany i starty. Po dodaniu buraka lub/i soku, zupy już nie gotuj. Podaj ją z resztą koperku, możesz też zabielić śmietaną.

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    Polacy pokochali gotowanie! Gotują w programach telewizyjnych i konkursach kulinarnych, babcie próbują swoich sił z wnukami, a gospodynie domowe z przedsiębiorcami. Przed tą sympatyczną skądinąd modą broniłam się długo, ale ile można jeść ryż z warzywami i makaron ze szpinakiem?

  • Zdrowe sałatki z gotowanym bobikiem

    W czasie letnich dni bardzo dobrze sprawdzają się zdrowe, lekkie sałatki. To prosty oraz szybki w przygotowaniu posiłek, który doskonale smakuje, gdy na zewnątrz leje się żar z nieba. Ich zaletą jest także to, że można je podawać w połączeniu z różnymi składnikami: na słodko, słono czy pikantnie. Jednym z dodatków, którego nie może zabraknąć w sałatkach jest bobik, który nada im orientalnego...

  • Łabędź z jabłka – prosty i efektowny

    ...małego niejadka. Filmik znalazłyśmy na kanale Anka Gotuje.

  • Krem z buraczków prosto z Podlasia

    ..., marchewkę oraz pietruszkę obierz, pokrój w kostkę. Cebulę, buraki, marchew, pietruszki, przekrojone na ćwiartki jabłko włóż do garnka, dodaj przecier, wodę. Dołóż listki laurowe. Gotuj pod przykryciem...

  • Słownik trudnych terminów kulinarnych – czego nie wiemy jeszcze o gotowaniu?

    Gotowanie jest sztuką – o tym poświadczy nie tylko renomowany szef kuchni, ale i miłośnik domowych eksperymentów kulinarnych. Jak każda dziedzina artystyczna, także przyrządzenie danej potrawy wymaga pewnej dozy finezji, którą z pewnością odzwierciedlają dość skomplikowane nazwy bardzo często przewijające się w przepisach.

  • Jeden prosty trik, a ziemniaki będą dużo zdrowsze!

    Ziemniaki są najbardziej popularnym dodatkiem obiadowym w polskiej kuchni. W niektórych domach gotuje się je niemal codziennie. I słusznie, bo warzywa te mają sporo właściwości odżywczych oraz witamin potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podczas gotowania tracą jednak mnóstwo cennych składników...

  • Makaron z lekkim sosem pomidorowym

    Prosty przepis na danie obiadowe.

  • Penne na zielono w sosie śmietanowym

    Pomysł na prosty w przygotowaniu obiad.

  • Włoski warstwowiec

    Bardzo prosty w przygotowaniu...

Dyskusje na temat: po prosty gotuj
  • Re: Pomysł na obiad dla 4 osób, w granicach 20 zł?

    Jeśli szukasz nieudziwnionych i przystępnych przepisów, to w kiosku znajdziesz broszurkę-miesięcznik "Przyślij przepis". A wracając do tematu- jeśli domownicy lubią zupy, to gotuj im "minestrone(...) ,a jak nie chcesz mięsa,to na swojej porcji po prostu go nie układasz.Facetom też nic złego się nie stanie jak czasem zjedzą prosty barszcz,czy żurek z kiełbasą i górą kartofelków:-)

  • Re: Dieta jabłkowa

    jest spożywanie produktów na surowo w jak największej ilości choć nie obżeranie się. Owoce są tu wskazane pomimo zawartości fruktozy. Fruktoza jako naturalny cukier prosty łatwo się wchłania(...), soczewica do tego kasza jaglana to bardzo dobry posiłek. Przegryzaj marchewką na surowo i nie gotuj szpinaku bo zrobi się brzydka papka. Liście szpinaku wkrawa się do surówki. Nigdy nie porównujcie