• Informacje na temat:

    podali na stół

Artykuły na temat: podali na stół
  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Kwitnący stół

    Aby to podkreślić, artystka Jackie Lynd specjalnie dla marki Fyrklövern zaprojektowała wyjątkowy serwis LISE, który przemienia stół w rozkwieconą łąkę. Najwyższej jakości porcelana okraszona dekorem z 18-karatowego złota i błękitnym, kwiatowym wzorem zachwyci nawet najbardziej wysublimowane gusta. Wyjątkowy serwis LISE łączy w sobie kobiecą delikatność, wiosenną lekkość i rodzinne ciepło...

  • Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w Wielką Niedzielę z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Perfekcyjna aranżacja stołu na każdą okazję

    Pięknie zaaranżowany stół to już połowa (a może i więcej!) udanego przyjęcia lub spotkania w gronie bliskich. Aby ciepło przyjąć swoich gości i nie popełnić przy tym żadnego faux-paux, należy skupić(...), z pozoru mało istotny element. Co zrobić, aby Twój stół sprawiał oszałamiające wrażenie zarówno podczas ważnych uroczystości, jak i na co dzień? Eksperci PFP „Ćmielów” i „Chodzież” mają na to swoje...

  • Świąteczny stół - tradycyjny, praktyczny i modny

    Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnego sianka i opłatka. Modnym uczynimy go decydując się na połączenie złota ze srebrem, elegancji dodadzą ozdobne pierścienie na serwetach, zaś praktycznym rozwiązaniem będzie postawienie na nim wazy do zupy.

  • Pieczenie na świąteczny stół

    Podane na ciepło będą wyśmienitym daniem głównym, pokrojone w plastry na zimno - wzbogacą świąteczne śniadanie.

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    Święta Bożego narodzenia tuż, tuż, a pozostało jeszcze tyle do zrobienia - porządki, prezenty, dekoracje… a przede wszystkim przygotowanie wigilijnych potraw. To one stanowią o wyjątkowym charakterze tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te...

  • Łosoś w drodze na stół

    ...smażeniem można filet skropić oliwą (niewielką ilością) oraz sokiem z cytryny. Łososia można posolić przed smażeniem lub też przed podaniem na stół. Bardzo ważne jest to, żeby łososia krótko gotować lub...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

Zdjęcia na temat: podali na stół
Przepisy na temat: podali na stół
  • ...roztopi, wyciągamy z piekarnika. Podajemy jeszcze ciepłe. Do masła można także dodać utarty żółty ser. Pamiętaj! Stół powinien być ładnie udekorowany, wówczas wszystko będzie jeszcze bardziej smakowało...

  • Łosoś w drodze na stół

    ...smażeniem można filet skropić oliwą (niewielką ilością) oraz sokiem z cytryny. Łososia można posolić przed smażeniem lub też przed podaniem na stół. Bardzo ważne jest to, żeby łososia krótko gotować lub...

  • Aksamitny pasztet z ciecierzycy

    Doskonały pomysł na świąteczny stół...

  • Porcja białka z warzyw

    Fasola i cieciorka na stół!

  • Faszerowane jajka

    Jeśli mamy jeszcze trochę czasu, możemy zamiast zwykłych jajek podać jajka faszerowane. Będą nie tylko niesamowicie smakowały, ale również pięknie zdobiły wielkanocny stół.

  • Kluski z makiem, miodem i bakaliami

    Na wigilijny stół...

  • Rozeta z kurkumą i rodzynkami

    Dzięki dekoracyjnie ułożonym plasterkom jabłek prezentuje się wyjątkowo okazale. Do tego kusi pięknym złocistym kolorem. Będzie ozdobą każdego stołu!

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    Podano do stołu. Jak myślisz - to żurek czy barszcz biały? Tak, widzimy – właśnie drapiesz się po głowie, marszczysz czoło… Oto jest pytanie! Na pierwszy rzut oka bardzo podobne, a jednak inne. Zastanawiasz się, czym różnią się od siebie te dwie tradycyjne wielkanocne zupy? Spokojnie, rozwiejemy Twoje wątpliwości! Zabłyśnij w świątecznym towarzystwie!

  • Jak odchudzić święta?

    Święta Bożego Narodzenia to niezwykły czas. Wszyscy zasiadamy przy wigilijnym stole zastawionym tradycyjnymi potrawami. Jak nie odmówić sobie ulubionych potraw i czuć się dobrze odchodząc od stołu? Co można zmienić w przygotowaniu tradycyjnych potraw - radzi ekspert.