• Informacje na temat:

    podgardle mięso

Artykuły na temat: podgardle mięso
  • Karkówkę zmiel, używając sitka o grubych oczkach, a podgardle – sitka z małymi oczkami. Schłodź w lodówce. Dodaj czosnek, przyprawy, wyrabiaj 15 minut. Wstaw je do lodówki na 15 minut. Potem wlej lodowatą wodę i znów wymieszaj mięso. Za pomocą maszynki ze specjalną wkładką napełnij jelita, formując kiełbaski. Do garnka wlej 3 litry wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połowę...

  • ...1. Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbki) pokrój w kostkę. W garnku najpierw wysmaż podgardle. Kiedy wytopi się tłuszcz, dodaj resztę pokrojonego mięsa i szybko obsmaż. Potem dodaj grzyby, obraną cebulę i utłuczone w moździerzu przyprawy (bez gałki), podlej wodą. Duś ok. 2 i 1/2 godz. Zdejmij z ognia i pozostaw mięso w wywarze, aż zupełnie wystygnie...

  • ...8-10 minut, ciągle mieszając. Wystudź. 2. Ugotowane mięso oddziel od kości. Bułkę namocz w wywarze z gotowania mięsa, odciśnij. Królika, udko i podgardle, wątróbki i bu łkę zmiel 2 razy. Do masy(...) 1. Królika, udko oraz podgardle opłucz, zalej wodą. Dodaj obrany seler i pietruszkę, ziarenka ziela i listki laurowe. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień...

  • ...1. Cielęcinę, podgardle, warzywa, grzybki, przyprawy zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Po koniec włóż słoninę i gotuj jeszcze 30 minut. Posól. Wyjmij i obierz mięso. Pokrój i sparz wrzątkiem wątrobę. 2. Mięso, warzywa i bułkę zmiel. Wbij jajka, przypraw, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Na dnie ułóż plasterki słoniny, włóż połowę masy, kawałki...

  • ...kawałki. Łopatkę, podgardle, cielęcinę i połowę słoniny pokrój, oprósz solą i zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj grubo pokrojoną cebulę. Całość przykryj i duś, aż mięso puści sok. Wówczas wsyp ziele angielskie, liście laurowe i świeżo mielony pieprz. Zalej 3 szklankami wody i duś przez godzinę. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj wątróbkę i bułkę. Duś, aż bułka wchłonie cały płyn. Następnie wystudź...

  • ●300 g słoniny ●300 g podgardla wieprzowego lub surowego boczku ●ząbek czosnku ●cebula ●pół obranego jabłka ●majeranek, sól, pieprz

  • ...grzyby i przyprawy. Zalej zimną wodą, gotuj pod przykryciem 2,5–3 godziny. 2. Ugotowane mięso oraz grzyby wyjmij. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w połowie szklanki wywaru z gotowania mięsa, odciśnij. Wątróbki obsmaż na łyżce smalcu. Ugotowane mięso, grzyby, bułki oraz wątróbki dwukrotnie zmiel. Dodaj żółtka i ok. 2/3 szklanki wywaru z mięsa. Przypraw. Białka ubij, połącz z masą pasztetową...

  • ...wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp tartą bułką. Włóż mięso, na nim ułóż paski słoniny. Piecz ok. godz. w 180°C, po czym zdejmij słoninę, posyp pieprzem, dociśnij i piecz(...) wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp bułką. Włóż mięso, na nim ułóż paski z reszty słoniny. Piecz ok. godz. w 180°C, zdejmij słoninę, posyp pieprzem, dociśnij i piecz jeszcze przez ok. 15 min...

  • SKŁADNIKI: 50 dag ziemniaków, 50 dag marchewki, szklanka mąki pszennej, 15 dag dowolnej wędzonki (chudy boczek, podgardle), mała cebula, jajko, łyżka masła, sól.

  • ...1 Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbek) umyj. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzybki i przyprawy. Zalej wodą, gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. Mięso oraz grzybki wyjmij, wystudź. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w 1/2 szklanki wywaru, odciśnij. Wątróbki oczyść, szybko obsmaż na łyżce smalcu. Mięso, grzyby, bułki i wątróbki trzykrotnie zmiel. Dodaj...

Przepisy na temat: podgardle mięso
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej(...) ●1/2 szkl. bulionu ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min, by żółtko niezupełnie się ścięło. Mięso...

  • Pasztet w kolorowym pieprzu

    ...gotowania mięsa: - 3 listki laurowe, pieprz, ziele angielskie, - tłuszcz do blachy Przyrządzanie: Mięso umyć i gotować z przyprawami w małej ilości wody do miękkości. Wątróbkę podsmażyć. Mięso i wątróbkę zemleć kilkakrotnie. Dodać żółtka oraz przyprawy. Kajzerki namoczyć w sosie, w którym gotowało się mięso. Odcisnąć, zemleć w maszynce, dodać do zmielonego mięsa. Pozostały wywar wlać do masy...

Dyskusje na temat: podgardle mięso
  • Re: Pasztet z królika

    2 łyżki oleju 3 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa masło tarta bułka Pasztet z królika - sposób przygotowania Włóż do garnka przód i podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodaj grzyby, cebulę, listki laurowe i pieprz, wlej trochę wody i duś pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę i duś jeszcze przez chwilkę. Ostudź, a następnie oddziel mięso od kości. W wywarze