• Informacje na temat:

    podluzne biszkopty do sernika

Artykuły na temat: podluzne biszkopty do sernika
  • ...kilka kropli aromatu migdałowego, wymieszaj. Na spodzie tortownicy rozłóż biszkopty. Nasącz je niewielką ilością kawy (polewając łyżeczką). Wyłóż połowę masy. Na ser ponownie wyłóż biszkopty i nasącz je...

  • Składniki na 20 porcji: 4 serki homogenizowane naturalne, 2 galaretki pomarańczowe, 1 galaretka fioletowa lub o dowolnym kolorze, 2 pomarańcze biszkopty podłużne...

  • ...1. Czekoladę łamię na kawałki, topię na parze, dodaję likier, kawę i masło. Studzę. Jajko ubijam około 5 minut. Dodaję mąkę i masę czekoladową, mieszam. Ciasto przelewam do tortownicy o średnicy 24 cm. Kawę zalewam 50 ml wrzątku, dodaję żelatynę, mieszam. Dodaję likier, odstawiam na 15 min. W masie maczam biszkopty...

  • .... Wlej połowę masy serowej i ułóż biszkopty. Zalej pozostałą masą. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie zalej tężejącą galaretką i ponownie wstaw do lodówki. Przygotowanie (bez czasu...

  • Składniki na 12 porcji: 1 galaretka pomarańczowa, biszkopty, 35 dag zmielonego twarogu, 35 dag jogurtu greckiego, 4 łyżeczki żelatyny, ½ szklanki cukru pudru, ¾ szklanki wiórków kokosowych, ½ pomarańczy...

  • .... Przestudź, dodaj do przygotowa nego kremu, dokładnie wymieszaj. 3. Tortownicę z zastudzonym spodem wyjmij z lodówki. Wzdłuż obręczy ustaw pionowo podłużne biszkopty (jeden obok drugiego). Środek...

  • ...masy ułóż paski galaretki cytrynowej i delikatnie zalej pozostałą masą serową. Na wierzchu rozłóż biszkopty. Foremkę wstaw do lodówki, by masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem wyjmij z foremki...

  • .... 4. Podłużną foremkę wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Pokruszone biszkopty lub herbatniki wymieszaj z roztopionym masłem na jednolitą masę. Wyłóż nimi dno foremki. Następnie wylej połowę masy jogurtowo...

  • ...likier amaretto i odstaw do wystudzenia. Morele wyjmij z syropu, wyłóż na sito do odsączenia, następnie  pokrój je w ćwiartki. W szklanym, przezroczystym naczyniu układaj warstwami biszkopty...

  • Ciasta z truskawkami

    ...piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 40 minut. Wystudzić w tortownicy. 3. Śmietanę ubić z zagęstnikiem typu śmietan-fix i cukrem wanilinowym. Połączyć z likierem i rozsmarować na wierzchu sernika(...). Wymieszać z serkiem śmietankowym, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. 3. Na tacce ułożyć cztery biszkopty, posmarować je kremem. Położyć na nich - w poprzek - kolejne cztery biszkopty nasączone kawą...