• Informacje na temat:

    podudzia z kurczaka pieczone na patelni

Artykuły na temat: podudzia z kurczaka pieczone na patelni
  • Składniki: 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 żółta papryka, 8 podudzi kurczaka ltrochę mąki do oprószenia mięsa loliwa do smażenia, 200 ml białego wina, 1 kg pomidorów, 200 ml bulionu drobiowego (może być z kostki), 2 łyżeczki suszonego oregano, 2 łyżki czarnych oliwek, 2 gałązki rozmarynu, sól, mielony czarny pieprz...

  • ...12 podudzi z kurczaka, 8 ząbków czosnku, 80 dag ziemniaków, 2 papryki, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka skórki startej z cytryny, 2/3 szkl. białego wina (ew. bulionu warzywnego), 7 łyżek oliwy z oliwek, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 podudzia kurczaka bez kości • 30 dag surowego boczku • kilogram ziemniaków • 5 marchewek • 2 małe cebule • 4 ząbki czosnku • 2 małe pigwy • 4 liście laurowe • łyżeczka rozmarynu • sól • pieprz • olej...

  • Składniki: 1 kg mięsa kurczaka (udka, pałki, podudzia), 2 duże cebule , 3 cytryny, sól, 3 ząbki czosnku, masło, 10 dag wędzonego boczku w plasterkach, 2-3 pomidory, pół szklanki czarnych oliwek, 1 pęczek natki, pieprz, kurkuma, mąka...

  • Chciałabyś podać na świąteczny obiad coś wyjątkowego i nie wydać przy tym fortuny? To możliwe! Tanie gatunki mięsa, odpowiednio upieczone, też smakują wybornie!

  • Kurczak w 40 ząbkach czosnku

    Składniki: 4 podudzia z kurczaka 40 ząbków czosnku Łyżka białego wina 2 marchewki 2 łodygi selera naciowegp 5 łyżek oliwy z oliwek Tymianek Pietruszka Liść laurowy Odetnij stawy z podudzi kurczaka. Obierz czosnek. Marchewkę i łodygi selera pokrój na kawałki. Warzywa umieść na dnie dużej patelni. Dodaj zioła, wino i oliwę. Dopraw. Na wierzchu ułóż kurczaka. Dopraw ponownie...

  • Składniki: 2 kg podudzi z kurczaka , 2 łyżki mąki, 3 łyżki oliwy, 4 ząbki czosnku, 125 ml białego wina, 400 g pomidorów z puszki, 2 łyżki pasty pomidorowej, 1 l bulionu z kurczaka, 220 g drobnego makaronu (np. risoni, 3 małe cukinie, pęczek natki pietruszki, olej...

  • Składniki na 4 porcje: 4 podudzia kurczaka, 1 niewielka główka młodej kapusty, 2 pomidory, gałązka rozmarynu, kilka gałązek tymianku, 1 cebula, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki masła, olej, szczypiorek i tymianek do dekoracji.

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Składniki: 4 podudzia z kurczaka, 1 opakowanie dowolnej mrożonki, warzyw na patelnię, 3 czerwone papryczki chili (mogą być marynowane), 4–6 pomidorków koktajlowych, 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, olej lub oliwa sól, świeżo mielony pieprz majeranek i kminek...

Przepisy na temat: podudzia z kurczaka pieczone na patelni
  • Czosnkowe  podudzia

    .... Papryki oczyść z pestek. Strąki opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Zamarynowane podudzia przełóż na rozgrzaną patelnię. Szybko obsmaż ze wszystkich stron. Oprósz solą oraz pieprzem. Przełóż do(...)Składniki: 12 podudzi z kurczaka, 8 ząbków czosnku, 80 dag ziemniaków,  2 papryki,  4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka skórki startej z cytryny,  2/3 szkl. białego wina  (ew. bulionu...