• Informacje na temat:

    podudzia z kurczaka w sosie sojowym

Artykuły na temat: podudzia z kurczaka w sosie sojowym
  • Składniki: 8 podudzi kurczaka, 2 papryczki chili, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 1/2 szkl. ostrego keczupu, 5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżki miodu.

  • Składniki na 4 porcje: 4 porcje kurczaka (np. podudzia, bioderka, piersi, pałki), 4 duże brzoskwinie, ½ szklanki wytrawnego białego wina, 3 łyżki miodu, 3 łyżki soku brzoskwiniowego albo pomarańczowego, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, olej, sól, pieprz...

  • Udka kurczaka pieczone w posypce  sezamowej

    Składniki (na 4 porcje): 8 podudzi z kurczaka (pałek), 2 papryczki chili, 1/2 szklanki ostrego keczupu, 5 łyżek ciemnego sosu sojowego, 3 łyżki miodu, 3 łyżki oleju, 4–5 łyżek sezamu, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi kurczaka, 1 i 1/2 szkl. pęczaku, 3 łyżki sosu sojowego, 1 cebula, 3 gałązki natki, 1 pęczek trybuli, 4 łyżki soku cytrynowego, 7 łyżek oleju, 2 łyżki miodu, 3–4 łyżki ziarenek sezamu, sól, pieprz, cukier, pomidory, cytryna oraz trybula do dekoracji...

  • Udka duszone w ziołach

    Składniki dla 4 osób: 8 udek lub podudzi z kurczaka • marchewka • kawałek selera • cebula • pietruszka • listek laurowy • 4 ziarna ziela angielskiego • 3 łyżki sosu sojowego • kieliszek wódki • rozmaryn • olej • 2 łyżki masła klarowanego • łyżeczka cukru miodu • odrobina sosu chili • sól • pieprz.

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Kruchy, pieczony, z chrupiącą skórką to polski przysmak. A jak kurczaka przyrządza się w innych częściach świata?

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Licz z nami kalorie

    Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal Bez tego nie masz szans...

  • Policz swoje kalorie

    ...g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal; Wędliny Wartości podane dla 100 g produktu...

Przepisy na temat: podudzia z kurczaka w sosie sojowym
  • Orientalne udka na słodko-ostro

    Sposób przygotowania 1. Podudzia kurczaka opłucz pod bieżącą wodą. Wytrzyj do sucha. Imbir obierz, zeskrob łyżeczką do herbaty albo drobno zetrzyj na tarce. Cytrynę polej wrzątkiem. Dobrze osusz.  2. Sparzoną cytrynę przetnij na pół, z obu połówek wyciśnij sok. Połącz go z miodem, sosem sojowym oraz olejem. Wsyp curry, pieprz, słodką paprykę, rozmaryn i kmin.  3. Marynatę dobrze wymieszaj...

  • Udka duszone w ziołach

    Składniki: 8 udek lub podudzi z kurczaka marchewka kawałek selera cebula pietruszka listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki sosu sojowego kieliszek wódki rozmaryn olej 2 łyżki masła klarowanego łyżeczka cukru i miodu odrobina sosu chili sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka oczyść, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlej wódkę (niekoniecznie), sos...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ...składniki. Gotować aż sos będzie gesty. Kurczak w żółtym curry Składniki: - podudzia z kurczaka (wyluzowane, bez kości), - żółta pasta curry, - mleko kokosowe, - cukier palmowy, - ziemniaki, - orzeszki ziemne, - prażona cebulka, - olej Przygotowanie: Podudzia pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć pastę curry dodać mleko kokosowe. Zagotować wszystko. Do gotującego sosu dodać kurczaka ziemniaki...