• Informacje na temat:

    podudzie z kurczaka z musztardą i majonezem

Artykuły na temat: podudzie z kurczaka z musztardą i majonezem
  • Składniki na 4 porcje: 6 podudzi kurczaka, 3 pojedyncze filety z piersi, kurczaka, sól, pieprz, 6 plasterków wędzonego boczku, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki musztardy 25 dag makaronu (drobne kolanka, świderki, kokardki), 20 dag mrożonego zielonego groszku, 1 czerwona papryka, pół główki sałaty lodowej, 10 dag żółtego sera, np. gouda, 25 dag jogurtu naturalnego, 10 dag majonezu, 1 łyżka soku...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Licz z nami kalorie

    Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal Bez tego nie masz szans...

  • Obiad z nutą ziołową

    ...pergaminem blasze. Skropić połową ziołowej mieszanki. Piec 10 minut w 175°C. 2. Jajko wymieszać z musztardą. Mieszając, cienkim strumieniem dolewać olej. Utrzeć na gęsty majonez. Dodać zmiażdżony czosnek i kwaśną śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyki skropić resztą mieszanki ziołowej i podawać z przygotowanym sosem. Podudzia z kurczaka w ziołach Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi z kurczaka...

  • Policz swoje kalorie

    ...g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal; Wędliny Wartości podane dla 100 g produktu...