• Informacje na temat:

    poledwica ciasto francuskie

Artykuły na temat: poledwica ciasto francuskie
  • Polędwica w cieście francuskim

    ..., przestudzić.  Ciasto rozwinąć na papierze do pieczenia, podzielić na dwa płaty. Każdy posypać bułką tartą, zostawiając wolne brzegi do zawinięcia. Wyłożyć kapustę, na wierzchu położyć obsmażone mięso, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Ciasto ściśle zawinąć wokół polędwicy, zlepić brzegi. Z wierzchu posmarować jajkiem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec 20 minut.

  • Składniki dla 6 osób: 75 dag polędwicy wieprzowej • 30 dag mrożonego ciasta francuskiego • 2 łyżki mąki • 15 dag masła • 2 cebule • 50 dag pieczarek • 10 dag szynki • 1/2 pęczka natki pietruszki • 10 dag śmietany 30 proc. • sól • pieprz • jajko.

  • ...1 i 1/2 kg polędwicy wołowej (najlepiej środkowa część) kilka plasterków szynki dojrzewającej (ew. szynki gotowanej albo pasztetu z wątróbek drobiowych) 40 dag pieczarek, 50 dag ciasta francuskiego 1 jajko, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki mielony czarny pieprz, sól oliwa oraz klarowane masło do smażenia...

  • Polędwica  w cieście

    ...1. W cieście francuskim Zamarynowaną polędwicę zrumień na patelni. Rozwałkuj ciasto francuskie na prostokąt trzykrotnie większy niż polędwica. Posmaruj...

  • Składniki na 8 porcji: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego, 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki masła, 10 dag sera z niebieską pleśnią, szczypiorek, 1 żółtko, sól, 1 op. mrożonych brokułów, 30 dag pomidorów, pieprz.

  • Składniki: na 4 porcje 40 dag polędwicy wołowej (o podobnej grubości, inaczej nie upiecze się równomiernie), 40 dag ciasta francuskiego, 30 dag pieczarek, 15 dag boczku w plastrach, 4 cebule, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka musztardy, oliwa do smażenia, sól, pieprz, 2 żółtka...

  • Polędwica wellington z szynką wędzoną

    Składniki na 8 porcji: ok. 1 kg polędwicy wołowej, 30 dag pieczarek, 1 łyżka musztardy, kilka plasterków szynki wędzonej, np. parmeńskiej, 1 opak. świeżego ciasta francuskiego, 1 jajko, po 1/2 łyżeczki tymianku, rozmarynu i gałki muszkatołowej, sól, pieprz, olej.

  • ...1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka tymianku; sól; pieprz; do dekoracji: plastry ogórków, pomidorów, natka pietruszki.

  • Składniki dla 8 osób: 8 plastrów polędwicy wołowej • 2 opakowania ciasta francuskiego • 40 dag jarmużu lub szpinaku • 30 dag grzybów • 2 cebule • 3 łyżki masła klarowanego • ząbek czosnku • jajko • sól • pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 800 g polędwicy wieprzowej (w kawałku), sól, pieprz, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, 80 g bułki tartej, 50 g mielonych orzechów laskowych, 5 łyżek siekanej natki pietruszki, 250 g ciasta francuskiego, jajko Dodatek: 4 mniejsze papryki (różnokolorowe), bakłażan, cukinia, cebula, oliwa, 200 g pomidorków cherry...

Zdjęcia na temat: poledwica ciasto francuskie
Przepisy na temat: poledwica ciasto francuskie
  • Polędwica w cieście

    ...samej patelni zrumień posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone grzyby. Przypraw, duś.  2.  Kapustę umyj, zanurz we wrzątku i zalej zimną wodą. Ciasto francuskie rozwałkuj. Ułóż liście kapusty, szynkę, wyłóż grzyby i połóż mięso. Zawiń i odetnij pozostałe ciasto. Wytnij z niego gwiazdki, ułóż je na wierzchu, posyp sezamem i makiem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

  • ...1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka tymianku; sól; pieprz; do dekoracji: plastry ogórków, pomidorów, natka pietruszki.

  • Pomysł na smaczny obiad

    ....  2. Podlej wodą, duś do miękkości. Przypraw, dodaj serek i zdejmij z ognia. Ciasto francuskie rozwiń i rozwałkuj. Wyłóż duszonymi warzywami z serkiem. Ułóż łososia, posyp startym na tarce parmezanem...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...do lodówki, aby sos się schłodził. Ravani - ciasto pomarańczowe Składniki: - 100 g masła lub margaryny, - 60 g cukru, - 3 jajka, - 10 g startej skórki pomarańczowej, - 2 łyżeczki proszku do(...) na sztywną pianę stopniowo dodając resztę cukru. Pianę wmieszać do ciasta. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę. Przykryć folia aluminiową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 45 minut...

Dyskusje na temat: poledwica ciasto francuskie
  • Re: Ciasto ułożyć na blasze i wstawić do gor...

    bzdura, ja rowałkować ciasto francuskie? ono jest rozwałkowane już na etapie tworzenia na zdejciu z pewnoscią nie jest ciasto francuskie poza tym mała szansa aby poledwica w tak krótkim czasie scięła się do samego srodka