• Informacje na temat:

    polewa budyniowa do tortu

Artykuły na temat: polewa budyniowa do tortu
  • Składniki na 8-10 porcji. Na biszkopt: 8 jajek, 20 dag cukru, 18 dag mąki pszennej,15 dag drobno mielonych orzechów włoskich, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka otarta z 1/2 cytryny. Na krem: 2 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 7 łyżek cukru, 25 dag miękkiego masła, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej. Do dekoracji: 20 dag śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego, 5–7 dag płatków migdałowych, 1 op. gotowego lukru, trochę polewy czekoladowej.

  • Składniki na 16 porcji: 20 dag orzechów włoskich,10 dag zmielonych orzechów las kowych, 4 jajka, 25 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki kukurydzianej, 1 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 15 dag miękkiego masła, 1 op. cukru waniliowego, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 3 płaskie łyżki kakao, polewa czekoladowa.

  • ...za pomocą noża o długim i szerokim ostrzu. Dół tortu obsyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Na wierzchu rozłóż migdały w czekoladzie, ostudź.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 15 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Na krem: 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 10 dag cukru, 13 dag mięk kiego masła, 20 dag orzechów włoskich, 10 dag orzechów laskowych. Ponadto: 8 dag gorzkiej czekolady, 8 dag masła

  • ..., przykryj ostatnim. Posmaruj wierzch tortu resztą kremu. Polej tort polewą czekoladową, posyp wiórkami kokosowymi. Poczekaj, aż polewa dobrze zastygnie. Wierzch tortu udekoruj ubitą na sztywno śmietanką...

  • Składniki na 12 sztuk: Ciasto: 3 białka, szczypta soli, sok z 1/2 cytryny,l 20 dag cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego, 11 łyżek wiórków kokosowych, cukier puder, olej do formy Nadzienie: 3 śmietany kremówki, 7 łyżek kakao, 4 łyżki cukru, czekolada na polewę, śmietan-fix, garść płatków kokosowych, garść malin

  • Skład na 14 porcji: Ciasto: ● po 100 g cukru, gorzkiej czekolady, masł a i mąki tortowej ● 4 jajka ● cukier waniliowy ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● łyżka kawy mielonej Krem: ● 1/2 l mleka ● 120 g cukru ● 2 budynie waniliowe ● 300 g masła ● 100 g mielonych orzechów laskowych ● 50 ml rumu Polewa: ● tabliczka białej czekolady ● 50 g masy marcepanowej ● cukier puder...

  • Składniki na 12 porcji: 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 10 dag gorzkiej czekolady, 6 łyżeczek masła, cukier waniliowy, 12 dag mąki półgrubej, 20 g kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 kg czereśni, 300 ml soku czereśniowego, 6 łyżeczek cukru, 1 budyń waniliowy, 4 łyżki wiśniowego dżemu. Polewa: 10 dag gorzkiej czekolady, 50 ml śmietany kremówki, cukier puder...

  • Tort czekoladowy z chałwą

    ...• po 1 szkl. cukru i mąki pszennej • 2 łyżki kakao l 6 jajek • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 12 bezików l 20 dag chałwy • 1 szkl. mleka l 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy l 35 dag masła • 1 biała polewa czekoladowa Sposób przygotowania • Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelej do tortownicy...

  • Składniki na 12 porcji: 200 g herbatników kokosowych, 100 g wiórków kokosowych, 150 g masła, Krem: 250 g mascarpone, szklanka mleka kokosowego, 250 ml śmietany 18%, 4 jajka, 150 g cukru pudru, budyń waniliowy w proszku bez cukru, 100 g świeżego ananasa. Polewa: 150 ml kwaśnej śmietany, 50 g cukru pudru, 5 g żelatyny. Ozdoba: ananas, plastry kokosa...

Przepisy na temat: polewa budyniowa do tortu
  • Tort budyniowy

    ...ziemniaczanej,i pszennej, 4 jajka, szkl. cukru, łyżeczka proszku do pieczenia. Na masę budyniową: 6 łyżek cukru, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki, polewa, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej(...) ciasto zrobi się twarde. Biszkopt: ubić białka, dodać cukier, nadal ubijać. Dodać 2 łyżki wody wymieszane z żółtkami i pozostałymi składnikami. Ciasto piec maksymalnie 30 min. Masa budyniowa: mleko...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...ubić, dodając łyżeczkę cukru. Śmietaną i plasterkami skropionego sokiem z cytryny jabłka dekorować wierzch tortu. Łyżeczkę cukru zmieszać ze szczyptą cynamonu. Oprószyć tort. Czas przygotowania: 75