• Informacje na temat:

    polewa czekoladowo-miodowa

Artykuły na temat: polewa czekoladowo-miodowa
  • ...paseczki galaretki. Nakryj masą kakaową. Złóż rzędy herbatników tak, aby powstał trójkąt. Owiń folią i wstaw do lodówki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź i polej ciasto. Odstaw, aby polewa...

  • Ciasto miodowe: 50 dag mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 jajka, 25 dag margaryny, łyżeczka sody, 2 łyżki dowolnego miodu, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa śliwkowa: 1 i 1/2 kostki masła, 20 dag śliwek kalifornijskich i rum do ich namoczenia, 750 ml mleka, 2 budynie waniliowe i łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 i 1/2 łyżki kakao, gotowa polewa czekoladowa i mielone...

  • Staropolski przekładaniec

    Składniki: 1/2 kg miodu, 2 szkl. cukru, 25 dag masła, 1 kg mąki, 3 jajka, sól, 3 łyżeczki sody oczyszcz., 1/2 szkl. mleka, powidła, garść orzechów włoskich, skórka pom., 2 op. przyprawy korzennej , krem, polewa...

  • Składniki na 24 porcje: 40 dag miodu lipowego, 10 dag miodu gryczanego 20 dag masła, 4 jajka, 22,5 dag drobno pokruszonego karmelu, 5 dag cukru, 1 op. cukru wanilinowego, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 75 dag mąki, 1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika, 40 dag białej polewy czekoladowej, 2,5 dag masła kokosowego, 5 dag gorzkiej czekolady, kandyzowane wiśnie i pistacje do dekoracji, tłuszcz i mąka do formy

  • Powody, dla których warto jeść buraki

    ...4-5 dni w ciepłe miejsce. Zakwas zlej do butelek, trzymaj w chłodzie do 2 tygodni. Pij po szklance dziennie przez 2-3 tygodnie. Miodowa mikstura wzmocni odporność. Zetrzyj 2 surowe buraki, dodaj...

  • Mazurek nugatowy na waflach

    Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować syrop. Pozwolić aby nabrał lekko złotego koloru. W osobnym garnuszku mieszając zagotować...

Przepisy na temat: polewa czekoladowo-miodowa
  • Mazurek nugatowy na waflach

    Składniki: - 4-5 wafli (andrutów), - 10 dag migdałów, - 8 dag pistacji, - 10 dag orzechów włoskich, - 8 dag orzechów ziemnych, - 20 dag cukru, - 1 szklanka miodu, - 7 białek, - 1/2 laski wanilii, - polewa z gorzkiej czekolady, - 10 dag masy marcepanowej, - barwniki spożywcze, - cukier puder Przygotowanie: 1. Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować...