• Informacje na temat:

    polewa do babeczek czekoladowa

Artykuły na temat: polewa do babeczek czekoladowa
  • Składniki na 12 sztuk: 30 dag mąki • 10 dag cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 2 jajka • 200 ml kefiru • 10 dag masła • 20 dag białej czekolady • 2 łyżki mleka • 20 dag jagód lub borówek.

  • .... Na koniec dodaj posiekaną czekoladę. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Przełóż do nich ciasto. Piecz 25-30 min w temp. 180° C. 3. Przygotuj polewę...

  • Składniki na 12 sztuk: Na muffinki: 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki cukru, cukier wanilinowy, szczypta soli, szklanka startej dyni, 2 szklanki mąki, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżki posiekanych orzechów. Na polewę czekoladową: 1/3 kostki masła, 1 łyżka wody, 2 czubate łyżki dobrego kakao, 4 łyżki cukru. Na plastyczny cukier: 800 g cukru pudru, 3 łyżeczki glukozy, 3 łyżeczki żelatyny, 50 ml gorącej wody.

  • ...ubij na sztywno. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta. Foremki do babeczek (z kominkami) starannie posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do...

  • ...w wodzie około 2 godzin. Schłódź je i otwórz puszkę. Skarmelizowane mleko utrzyj z miękkim masłem na gładki krem. Napełnij kremem worek cukierniczy i wyciśnij krem do babeczek. Wstaw je do lodówki...

  • ...je do lodówki na 30 minut. 3. Ze schłodzonego ciasta odrywaj niewielkie kawałki i napełniaj foremki do babeczek. W środek ciasta w każdej foremce wciśnij po trzy kandyzowane wiśnie. 4. Foremki...

  • Babeczki z karmelem i orzechami

    Ciasto: ●500 g mąki ●4 żółtka ●3/4 szkl. cukru pudru ●250 g zimnego masła. Krem: masa czekoladowa: ●1/4 szkl. wody ●50 g masła ●25 g kakao ●100 g mleka w proszku; sos karmelowy: ●szkl. cukru ●1/4 szkl. wody ●50 g masła ●120 ml kremówki ●szczypta soli. Do ozdoby: orzechy.

  • ...minut w 180ºC. 4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy górę ostudzonych muffinek. Ciepła czekolada przesiąknie do ciastka. Babeczki odstawiamy, żeby polewa dobrze zastygła...

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    Amerykańskie cupcake z angielskim rodowodem - krótka historia babeczek Pora na kilka smakowitych faktów. Muffiny to nie byle jakie ciasteczka! Przepis na pyszne babeczki wywodzi się bowiem z kuchni(...) babeczek w pojedynczych foremkach. Samo ciasto miało też rzadszą konsystencję niż to przygotowywane w Wielkiej Brytanii. Równie istotne było zastąpienie używanych przez Anglików drożdży proszkiem do...

  • Skład na 12 sztuk: 160 g mąki tortowej, 60 g masła, 50 g cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 jajka, 50 ml mleka, 50 g czekolady do rozpuszczenia, 1 proszek do pieczenia, 2 łyżki kakao, 12 okrągłych czekoladek np. Raffaello, 100 g polewy czekoladowej, 50 g kokosu

Przepisy na temat: polewa do babeczek czekoladowa
  • Babeczki z polewą czekoladową

    Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia.

  • Babeczki

    Składniki: Ciasto: ●500 g mąki ●4 żółtka ●3/4 szkl. cukru pudru ●250 g zimnego masła Krem: masa czekoladowa: ●1/4 szkl. wody ●50 g masła ●25 g kakao ●100 g mleka w proszku sos(...) do lodówki na 45 min, po czym wylep foremki na babeczki. Piecz ok. 15 min w 180ºC. 2. Masa czekoladowa do kremu: wodę i masło gotuj 5 min. Ostudź, dodaj mleko i kakao. Wymieszaj. Wstaw do lodówki...

  • Kulinarne abc

    Udane wypieki.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...amerykańskich drobno starta skórka z 1 nienawoskowanej cytryny 2 duże jajka 150 ml niskotłuszczowego jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 2% 50 ml oleju słonecznikowego Polewa cytrynowa 100(...) łyżki polej tą masą babeczki i odczekaj co najmniej 30 minut przed podaniem, żeby polewa zastygła. Wskazówka: Jeśli chcesz, możesz upiec te babeczki, zastępując borówki amerykańskie gorzką...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.