• Informacje na temat:

    polewa do przekladania wafli

Artykuły na temat: polewa do przekladania wafli
  • Wafle  pomarańczowe

    Składniki: opak. wafli tortowych, 2 galaretki pomarańczowe, 25 dag margaryny, szkl. cukru, 125 ml mleka. Polewa: 80 ml wody, czubata łyżka dobrego ciemnego kakao, 1/2 kostki masła, wiórki kokosowe do posypania.

  • Składniki na 12-14 porcji: 4-5 wafli (andrutów), 10 dag migdałów, 8 dag pistacji, 10 dag orzechów włoskich, 8 dag orzechów ziemnych, 20 dag cukru, szklanka miodu, 7 białek, 1/2 laski wanilii, 1 polewa czekoladowa, 10 dag masy marcepanowej, barwniki spożywcze, cukier puder.

  • Składniki na 12 porcji: 20 dag cukru, 10 dag miodu, 7 białek, 10 dag orzechów włoskich, 8 dag orzechów ziemnych, 1/2 laski wanilii, 1 op. prostokątnych wafli, 1 op. gorzkiej polewy czekoladowej, gotowe ozdoby z marcepanu, lukier do dekoracji...

  • Mazurek nugatowy na waflach

    Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować syrop. Pozwolić aby nabrał lekko złotego koloru. W osobnym garnuszku mieszając zagotować...

  • Skład na 15 porcji: 250 g mąki, 250 g margaryny, 180 g cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 200 g całych migdałów, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 12 łyżek mleka, 100 g kandyzowanej mieszanki bakaliowej, mąka do oprószenia bakalii, polewa czekoladowa (dałam polewę z kawałkami wafla).

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

Przepisy na temat: polewa do przekladania wafli
  • Mazurek nugatowy na waflach

    Składniki: - 4-5 wafli (andrutów), - 10 dag migdałów, - 8 dag pistacji, - 10 dag orzechów włoskich, - 8 dag orzechów ziemnych, - 20 dag cukru, - 1 szklanka miodu, - 7 białek, - 1/2 laski wanilii, - polewa z gorzkiej czekolady, - 10 dag masy marcepanowej, - barwniki spożywcze, - cukier puder Przygotowanie: 1. Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować...