• Informacje na temat:

    pomidorowe kotlety

Artykuły na temat: pomidorowe kotlety
  • Składniki na 4 porcje: • 2/3 opakowania spaghetti • cebula • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 10 zielonych oliwek • 4 jajka • pół szklanki płatków owsianych • zioła prowansalskie • sól • pieprz czarny • bułka tarta • olej.

  • ...i smażę na rozgrzanej patelni przez 2–3 min z każdej strony. 2 Na dnie garnka z podwójnym dnem układam obraną i pokrojoną w talarki cebulę (na sos). Na nią kładę kotlety. Robię zalewę: blenduję pomidory i oczyszczoną paprykę. Dodaję sól, pieprz i cukier. Sos krótko duszę na patelni, na której smażyły się kotlety. Zalewam nim kotlety i duszę pod przykrywką na małym ogniu 15 min...

  • Składniki na 4 sztuki: 4 kotlety wieprzowe, np. schab (po ok. 15 dag), ½ pęczka grubego szczypioru, 15 dag suszonych pomidorów w oleju, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 2 łyżki mąki pszennej, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 100 ml bulionu warzywnego, 25 dag fasoli konserwowej, 400 ml przecieru pomidorowego, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Zrobiłaś tradycyjne kotlety jajeczne? Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Zalej sosem pomidorowym (takim jak do gołąbków). Zapiekaj 10 min w 180 st. Pycha! Kotlety z serem Kilka ugotowanych ziemniaków rozgnieć. Do masy dodaj zeszkloną na oleju cebulkę, jajko, 2 łyżki mąki i posiekaną natkę. Masa na kotlety zyska jeszcze lepszy smak i nie rozpadnie się podczas smażenia, gdy dodasz do niej po 5 dag...

  • Kotlety z fasoli

    ...do fasoli. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ulepić kotlety z masy fasolowej (jeśli nie mamy wprawy, lepiej zrobić dość małe). Obtaczać je w pozostałej bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu. Dobrze(...) papryczką chili. Kotlety podawać z ryżem gotowanym z warzywami i sosem pomidorowym.

  • Przygotowanie: Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Osącz i przeciśnij przez praskę razem z ziemniakami. Przełóż do miski. Dodaj starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach cebule oraz drobniutko pokrojoną szynkę. Wbij jajko, wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wsyp trochę bułki tartej. Uformuj płaskie kotlety. Obtocz je...

  • Suszone pomidory pokroić na kawałeczki. Mozzarellę osączyć z zalewy, grubo zetrzeć na tarce. Kotlety oczyścić, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa posmarować łyżeczką pesto bazyliowego. Posypać porcją sera i suszonych pomidorów. Ostrożnie zrolować i pospinać wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Włożyć roladki, zrumienić je ze wszystkich...

  • Przygotowanie: Kaszę opłucz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę posiekaj, zeszklij na sklarowanym maśle. Dodaj pokrojony w kostkę por, startą marchewkę i posiekany czosnek, podsmaż. Ostudź. Dodaj mielone mięso i kaszę, wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj jajko, natkę i przyprawy, wyrób. Uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju. Podaj z sosem pomidorowym...

  • ...1. Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Miękką wrzuć do blendera i zmiksuj razem z ugotowanymi ziemniakami. 2. Cebulę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zeszklij ją na oleju, a następnie wymieszaj z przecierem fasolowo-ziemniaczanym, jajkami, solą oraz pieprzem. 3. Z przygotowanej masy ulep średniej wielkości płaskie kotlety i obtocz je w bułce...

  • Składniki: kilogram schabu bez kości • 2-3 jajka • bułka tarta • sól • olej • 2 kartoniki przecieru pomidorowego • 2 cebule • pół kg pieczarek • sól • pieprz • zioła prowansalskie • słodka papryka w proszku • cukier.

Przepisy na temat: pomidorowe kotlety
  • Kotleciki z pomidorową salsą

    Sposób przygotowania 1. Mięso: kotlety umyj i osusz - nie rozbijaj ich tłuczkiem, będą po usmażeniu bardziej soczyste! Możesz je tylko lekko zgnieść opuszkami palców. Natrzyj je obranym(...). Tymianek umyj i osusz. Oliwę wymieszaj z czosnkiem, cukrem i octem. Kromki chleba pokrój w małą kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju smakowego, by się zrumieniły.  3. Kotlety wytrzyj ręcznikiem...

  • Kotlety jaglane z mięsem

    ...pokrojony w kostkę por, startą marchewkę i posiekany czosnek, podsmaż. Ostudź. Dodaj mielone mięso i kaszę, wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj jajko, natkę i przyprawy, wyrób. Uformuj kotlety, obtocz w bułce...

  • Frykadelki z mozzarellą oraz pesto

    Plasterek sera oraz odrobina zielonego sosu to prosty sposób, by odmienić klasyczne kotlety. W naszej wersji są one pieczone, a nie smażone – mają więc mniej kalorii i są zdrowsze!

  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Wegetariańskie barbecue: Soczyście warzywne burgery z buraka

    Sposób przygotowania Buraki obrać i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Dodać kuskus, jajko, mąkę kukurydzianą i rozdrobniony czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe kotlety i usmażyć na średnio rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Bułki do burgerów przekroić na pół i zagrzać w piekarniku lub opiekaczu. Na połówki bułek położyć po...

  • Zawijaski nadziewane kabanosami

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, opłucz. Zalej w garnku posoloną wodą. Gotuj do miękkości ok. 20 minut. W tym czasie mięso opłucz, osusz. Wymieszaj musztardę z koncentratem pomidorowym. Pastę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Kabanosy pokrój na połówki.  2. Kotlety rozbij. Lekko oprósz je solą oraz pieprzem. Potem posmaruj pastą z musztardy i koncentratu. Na każ...

  • Medaliony po sycylijsku

    Składniki na 4 porcje: - 4 grube kotlety schabowe (po ok. 20 dag), - po 1 pęczku świeżego tymianku i oregano, - 2 łyżki oleju, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - po 1 łyżce masła i mąki, - 50 dag gęstego soku pomidorowego, - 3 łyżki małych czarnych oliwek, - sól, pieprz, - szczypta cukru Przygotowanie: - Kotlety i zioła umyć, osuszyć. Plastry mięsa obwiązać nicią kuchenną i połową...

  • Przepis: 3-4 liście kapusty drobniutko pokroić lub zetrzeć na tarce, posolić, odcisnąć sok, kapustę wymieszać z 70 dag mięsa mielonego, szklanką gotowanego ryżu, 2 jajkami, startą małą marchewką, solą pieprzem, odrobiną przyprawy do mięsa mielonego. Dobrze wymieszać. Z masy formować owalne spłaszczone kotlety, obtaczać je w mące wymieszanej z bułką tartą, usmażyć na oleju lub obsmażyć...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...sycylijskie Składniki: - 4 kotlety schabowe - po pęczku świeżego tymianku i oregano - cebula - ząbek czosnku - łyżka mąki - opakowanie przecieru pomidorowego - 3 łyżki małych czarnych oliwek - sól (zwykła i gruboziarnista) - pieprz - szczypta cukru - 2/3 szkl. bulionu Sposób przygotowania: - Kotlety i zioła umyj, osusz. Plastry mięsa obwiąż nicią kuchenną i połową gałązek...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, pół łyżeczki curry, - sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona(...) około 5 minut, aby żółtko nie całkiem się ścięło. Rozbite kotlety oprósz z obu stron solą i pieprzem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Z jednej strony mięso cienko posmaruj musztardą i posyp...