• Informacje na temat:

    pomidory faszerowane mozzarellą

Artykuły na temat: pomidory faszerowane mozzarellą
  • Faszerowane pomidory

    Przygotowanie: Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem. Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami. Grillować na tacce...

  • ...2 duże bakłażany, przekrojone wzdłuż, 2 łyżki oliwy, cebula drobno posiekana, ząbek czosnku, zmiażdżony, 2 niewielkie cukinie, posiekane, 4 duże mięsiste pomidory, posiekane, czerwona papryka, posiekana, łyżka listków bazylii sól, pieprz, rozmaryn.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory malinowe, 10 dag tartej mozzarelli, 8 łyżek gotowych grzanek, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka sosu winegret, 1 łyżka soku z  cytryny, sól morska, pieprz świeżo mielony, gałka muszkatołowa, oliwa.

  • Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane jajko. Następnie dodaj 2 łyżki startego sera i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Przypraw. Pomidory umyj, osusz, ostrym nożem przekrój na pół. Z jednej połówki pomidora łyżeczką wydrąż miąższ i napełnij ją farszem mięsnym. Przykryj odciętym kawałkiem. Na wierzchu...

  • Jak faszerować  pomidory

    Do faszerowania wybieraj okazałe, jędrne pomidory, np. bawole serca lub duże malinowe. Umyj je i osusz. Odetnij górę i ostrożnie wydrąż miąższ z pestkami (najlepiej zrobisz to małą łyżeczką(...) ułóż pomidory (spodnią częścią do góry) na ręczniku papierowym. Tak osączysz je z nadmiaru soku. Kokilki napełnij nadzieniem i ustaw je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch pomidorów posyp tartym...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie, 1 mała cebula, 1 marchew, 1 puszka sardynek w pomidorach, 1 szklanka kaszy kuskus, 1 cytryna, 1 łyżka siekanego koperku, 1-2 łyżki oliwy, 1 łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz świeżo mielony

  • Warzywa faszerowane

    Faszerowane ziemniaki Składniki na 4 porcje : 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz(...) czosnku, 2 pomidory, 1 kulka mozzarelli, olej do smażenia, sól, papryczka chili, 1 gałązka świeżego oregano, łyżka oliwy. Bakłażana umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż, wydrążyć (miąższ zachować...

  • Papryka faszerowana mięsem

    ...●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku ●2 łyżki masła ●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka...

  • Apetyt na pomidory

    ...smażone. Pomidory faszerowane Składniki: 4 duże pomidory, 10 dag sera feta, 10 dag szpinaku, cebula, ząbek czosnku, szklanka ugotowanego ryżu, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przygotowanie(...) przygotowanym winem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka, 2 kulki sera mozzarella, 2 pomidory, sól, pieprz, olej, 2 łyżki...

Przepisy na temat: pomidory faszerowane mozzarellą
  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego(...) i ryż. Chwilę podsmaż. Zalej taką ilością wody, aby przykryła składniki. Gotuj ok. 10 minut. Potem dodaj pokrojone pomidory. Przykryj i duś 15 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem i chili do...

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    Można przygotować z nich aromatyczny chłodnik, wypełnić je kaszą lub po prostu podać z makaronem. Cieszmy się trwającym sezonem na pomidory, które właśnie teraz zachwycają głębią smaku. I świetnie spisują się w każdej postaci, nie tylko na klasycznej kanapce.

  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    Arancini, crocchette, suppli - to znane włoskie przekąski, stały element szybkich posiłków zjadanych na mieście i wszelkich bufetów oraz pikników. Lepiej nie serwować ich wśród sałat i dodatków jako danie główne, ale w tak prosty sposób, jak robią to Włosi.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...grillu możemy również położyć w całości kukurydzę oraz pieczarki portobello faszerowane czosnkiem i odrobiną masła ziołowego z pietruszką. Klasycznym smakołykiem z grilla są też oczywiście ziemniaki...

Dyskusje na temat: pomidory faszerowane mozzarellą