• Informacje na temat:

    poncz do tortów z bitą śmietaną

Artykuły na temat: poncz do tortów z bitą śmietaną
  • ...skórką otartą z 1/2 cytryny. Następnie dobrze wystudź i przecedź przez gęste sitko. Dolej 100 ml rumu. Stosuj do nasączania blatów czekoladowych i klasycznych biszkoptów przekładanych bitą śmietaną(...)✔ Kawowy z koniakiem Zaparz 2 szklanki mocnej kawy. Posłodź ją 5 łyżkami cukru (najlepiej brązowego) i odstaw do wystudzenia. Potem wymieszaj z 50 ml koniaku. Nasącz biszkopt. Taki poncz...

  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Nie masz pomysłu czym nasączyć biszkopt? Mamy dla ciebie kilka pomysłów na pyszne poncze, które idealnie posłużą jako pyszna wkładka do ciasta!

  • ...włoskich, 500 ml ubitej, posłodzonej śmietany kremówki, 10 dag cukru, poncz z posłodzonej miodem herbaty, olej do smarowania folii.

  • Biszkopt: 18 dag mąki pszennej, 6 jajek, 20 dag cukru, 5 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Przełożenie: 25 dag konfitury pomarańczowej, 1 pomarańcza, 40 dag śmietany kremówki, 20 dag mascarpone, 1 czubata łyżeczka żelatyny, 2 op. cukru waniliowego, 1 op. zagęstnika typu śmietan-fix. Na poncz: 6 łyżek rumu, 100 ml soku z pomarańczy. Do dekoracji: 30 dag marcepana, 10 dag...

  • Tort z masą budyniową

    Składniki: 5–6 cienkich blatów czekoladowych do tortów, 3 szkl. mleka, 2 op. budyniu waniliowego,3–4 łyżki cukru, 8 łyżek kawy cappuccino w proszku, 10 dag chałwy waniliowej, 40 dag miękkiego masła (najlepiej roślinnego), bita śmietana, posiekana czekolada i ziarenka kawy do dekoracji...

  • ...1. Do szklanki ciepłej herbaty wlej 50 ml rumu. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, wymieszaj składniki ponczu. Gotowe blaty biszkoptowe (czekoladowe) rozłóż na desce. Każdy skrop herbacianym ponczem. Najwilgotniejsze powinny być brzegi. 2. Krem kawowy przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstaw na 30 minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Czekoladę rozpuść w rondelku z łyżką...

  • ...z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. 4. Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami. Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.

  • ...waflowych z polewą czekoladową, żółte perełki, kwiatki cukrowe, Poncz : łyżka kawy rozpuszczalnej, 75 ml amaretto...

  • BISZKOPT: •po 1/2 szkl. cukru, mąki pszennej i ziemniaczanej •5 jajek •1 cukier waniliowy •1 łyżeczka proszku do pieczenia •5 dag posiekanej czekolady. GALARETKA WIŚNIOWA i masa: •1 żelfix 2:1 •2 łyżki cukru •1 łyżka soku z cytryny •2 szkl. śmietany kremówki •2 op. śmietan-fixu •3 łyżki cukru pudru •5 dag startej czekolady •1 słoik (900 ml) kompotu z wiśni PONCZ: •1 łyżka cukru •sok...

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    .... Udekorować bitą śmietaną i czekoladowymi rurkami. Minitorciki kapucyńskie Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 150 g cukru, 140 g mąki tortowej, pół torebki proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju,1 łyżka(...)) posmarować bitą śmietaną. Część śmietany zostawić i napełnić nią szprycę z końcówką-gwiazdką. Udekorować tort po obwodzie małymi kopczykami. Pomarańczę dobrze umyć, sparzyć, pokroić na cząstki. Obrać...