• Informacje na temat:

    pora z keczupem

Artykuły na temat: pora z keczupem
  • Składniki: 4 porcje żeberek, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki pikantnego keczupu, 13 pomidorków koktajlowych, por, 1/4 szklanki wody, sól, pieprz

  • Składniki na 6 porcji: Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej, 2 łyżki oliwy, 1/2 szkl. ciepłej wody. Nadzienie: 1/4 kostki masła, 1 mały por, 5 pieczarek, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki grubo startego sera gouda. Przyprawy: 1 łyżka keczupu, 1 łyżeczka bazylii, sól, pieprz, cukier.

  • Muffinki o smaku pizzy

    Idealne na kolację. Podawaj z keczupem lub dipem jogurtowo- czosnkowym.

  • Zapiekanka z kaszy  gryczanej i twarogu

    Składniki: 30 dag kaszy gryczanej, ok. 30 dag twarogu, ok. 10 dag pora, duża cebula, 2 ząbki czosnku,15 dag śmietany 12 proc., 4 łyżki keczupu łagodnego, 2 łyżki ziaren słonecznika, 2 łyżki startego sera żółtego, sól, pieprz czarny i kolorowy świeżo mielony, koperek suszony, tłuszcz...

  • ...1. Filety oczyścić, przyprawić. Każdy przeciąć wzdłuż i delikatnie rozbić. Na dno blaszki wlać oliwę, rozłożyć połówki fileta, każdy posypać startym serem wymieszanym z pokrojonym porem. 2. Przykryć pozostałymi połówkami fileta. Wierzch każdego przykryć plastrem żółtego sera. Na każdą część nałożyć majonez wymieszany z keczupem. Piec w piekarniku około...

  • ...1 Drożdże rozetrzyj z cukrem. Do miseczki wsyp mąkę i trochę soli. Wlej olej i wodę. Dołóż zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw je na 40 minut. Pomidorki umyj, osusz, podziel na połówki. Por i pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. 2 Blachę wyłóż pergaminem. Wylep ciastem. Posmaruj keczupem. Rozłóż pieczarki, salami, por i pomidory. Posyp oliwkami i serem. Piecz ok. 25 minut w temp...

  • Składniki: • bakłażan • 30 dag mielonego mięsa • 3 średnie ziemniaki • czerwona cebula • 2 ząbki czosnku • pół pora • papryczka chili • 15 dag żółtego sera • łyżka przecieru pomidorowego • łyżka ostrego keczupu • sól • pieprz • olej • przyprawa do chili con carne.

  • Przygotowanie: Karkówkę umyj, osusz, pokrój na grube plastry. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem. Ułóż w natłuszczonej formie, posmaruj keczupem. Pory oczyść, umyj, pokrój na plastry, ułóż na mięsie. Posmaruj majonezem. Marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp karkówkę. Wstaw do rozgrzanego do temp. 150°C piekarnika, piecz półtorej godziny. Czas przygotowania...

  • Składniki: 8 żeberek wieprzowych (po ok. 8 dag każde), sól, pieprz, 2 łyżki miodu, 3 łyżki keczupu, białko, 1 mała brukiew (ok. 60 dag), 1 por, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka ziarenek sezamu, sambal oelek (ostry sos indonezyjski), papryczka chili do dekoracji.

  • Składniki: • 4 średnie ziemniaki • pietruszka • 2 marchewki • mały seler • 2 ogórki kiszone • por (biała część) • 3 łyżki posiekanej natki • 6 jajek • puszka groszku • 25 dag polędwicy z indyka • po łyżeczce chrzanu, musztardy, keczupu • sól • pieprz• średni słoiczek majonezu.

Przepisy na temat: pora z keczupem
  • Pizza mięsna z papryką i porem

    ...obierz, warzywa pokrój w plasterki. Ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 4 owalne placki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Posyp pokruszonym serem, plasterkami cebuli i pora. Piecz...

  • Fasola z kiełbasą - przysłała Wyścigówa

    Przygotowanie: Warzywa pokroić w kostkę, pora w półtalarki. Namoczoną fasolę (12 godz.) gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie dodać warzywa i pokrojoną w kostkę kiełbasę, wymieszać i gotować dalej. Gdy fasola i warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę. Gdyby potrawa była za gęsta, dolać trochę przegotowanej wody.

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    ...szaszłyków. Pory umyć i pokroić w paski. Paprykę przepołowić, po usunięciu gniazda nasiennego również pokroić w paski. Kiełki soi i fasoli osączyć z zalewy. Czosnek i imbir posiekać wraz z porami i papryką. Smażyć ok 5 minut na 3 łyżkach oleju. Dodać kiełki soi i fasoli, podgrzewać jeszcze 1-2 minuty. Całość doprawić octem winnym, cukrem, solą keczupem oraz pozostała porcją sosu sojowego. Pozostałą...

  • Kurczakowa fantazja

    ...wymieszanym z pokrojonym porem. 2. Przykryć pozostałymi połówkami fileta. Wierzch każdego przykryć plastrem żółtego sera. Na każdą część nałożyć majonez wymieszany z keczupem. Piec w piekarniku około 30 minut...

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    .... Jak je zrobić? Do wody, w której gotujemy ziemniaki, dodaj szczyptę kurkumy, mielonego kminku lub estragonu. Gdy ziemniaki będą już miękkie i gotowe do ubicia, dodaj podsmażonego na oliwie pora...

  • Cukinia z farszem

    W naszej kuchni cukinia traktowana jest trochę po macoszemu, głównie jako dodatek do gulaszów. A przecież pysznie nadziana może być sycącym, samodzielnym daniem. Oto nasze propozycje!

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...jako paznokcie. Paluszki piec w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 20 minut. Podawać na zimno lub na ciepło z keczupem. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 460(...), - Tabasco, - 5 listków sałaty, - olej do blachy Przygotowanie: Żeberka gotować w osolonej wodzie ok. 40 min. Rum wymieszać z konfiturą, keczupem i olejem. Doprawić solą, pieprzem i tabasco. Blachę...

  • Pomysł na kiełki

    ...średnim ogniu, dosmażać na brzegu patelni. Podawać tuż po przygotowaniu - polane keczupem lub z kefirem i posypane dodatkową porcją kiełków rzodkiewki. Porcja - 260 kcal Czas przygotowania: 20 minut(...) przygotowanych warzywach. Czas przygotowania: 30 minut 1 porcja zawiera 410 kcal Makaron po chińsku Składniki na 4 porcje: paczka makaronu ryżowego, 1/2 papryki, 1/2 pora, mała marchewka...

  • Marynowane żeberka z sałatką ziemniaczaną

    ...na 3 godziny. Od czasu do czasu obracać. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pora pokroić w plastry, boczek w kostkę. Boczek usmażyć na chrupko, dodać pora, smażyć ok. 2 minuty. Bulion, ocet winny...

Dyskusje na temat: pora z keczupem
  • Re:  z czym naleśniki???????

    Pyszne są z żółtym serem i porem. Kroisz białą część pora lekko solisz i odstawiasz na chwilkę, żeby zmiękło. Dodajesz starty na tarce o grubych oczkach ser plus przyprawy ( vegeta, majeranek, pieprz, koperek ) mieszasz i farsz gotowy. Smażysz razem z farszem polewasz keczupem hhmmm pycha!