• Informacje na temat:

    pory faszerowane pieczone

Artykuły na temat: pory faszerowane pieczone
  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • ...młodych ziemniaków. Posmaruj je oliwą, zawiń w folię i piecz godzinę w 200°C. Ugotuj na twardo 2 jajka, obierz ze skorupki, posiekaj. Oczyść 2 pory, pokrój je w plasterki, zeszklij na maśle. Ziemniaki(...) albo kawałeczki pieczonego kurczaka. Napełnij wydrążone ziemniaki i podawaj. Zbójnicki rarytas Upiecz 8 dużych młodych ziemniaków w mundurkach. Zetnij wierzchy i wydrąż. Posól. Środki rozgnieć...

  • Składniki na 6-8 porcji: 1 i ½ kg filetu z piersi indyka, 1 duży por, 50 dag świeżych grzybów, 12 dag białego chleba, 20 dag kiełbasy surowej, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżki masła, olej do smażenia, 250 ml białego wytrawnego wina, ½ l bulionu drobiowego lub warzywnego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz.

  • Składniki: 20 dag ryżu, sól, 8 małych czerwonych papryczek (ew. 4 większe), 1 cebula, 25 dag marchewki, 20 dag pora, po 1 gałązce rozmarynu i natki pietruszki, 2 łyżki oliwy, 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pieprz, 25 dag sera brie, sambal oelek (sos chili).

  • •1,20 kg szczupaka (sprawionego) •50 dag mintaja •1 marchewka •1/2 cebuli •kawałek pora •1 pęczek natki pietruszki •2 łyżki bułki tartej •2 łyżki kaszy manny •1 łyżka soku z cytryny •1 jajko •1/2 szkl. słodkiej śmietany 22 proc. •sól gruboziarnista •zwykła sól •pieprz czarny •pieprz cytrynowy •ziołowa przyprawa do ryb.

  • Skład na 6 porcji: ● 1,20 kg świeżego szczupaka (po wypatroszeniu) ● pieprz cytrynowy ● ziołowa przyprawa do ryb. Farsz: ● 500 g miruny lub mintaja mrożonego ● 1 marchewka ● 1/2 cebuli ● kawałek pora ● pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki bułki tartej ● 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej ● 1 jajko ● 1 łyżka soku z cytryny ● sól i pieprz do smaku ● 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 22% ● gruboziarnista sól himalajska.

  • Składniki: 5 dużych pieczarek, pół pora (dowolnie: biała lub zielona część), 3 jajka na twardo , 10 dag szynki szwarcwaldzkiej, łyżka majonezu, trochę szczypiorku, sól, pieprz, olej. Panierka: bułka tarta, mąka, 2 jajka

  • Składniki: • bakłażan • 30 dag mielonego mięsa • 3 średnie ziemniaki • czerwona cebula • 2 ząbki czosnku • pół pora • papryczka chili • 15 dag żółtego sera • łyżka przecieru pomidorowego • łyżka ostrego keczupu • sól • pieprz • olej • przyprawa do chili con carne.

  • Składniki na 4 porcje: 8 dużych ziemniaków, sól, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 200 g pora, 1 czerwona papryka, 500 g mięsa z indyka, pieprz czarny mielony,  1 łyżeczka suszonego oregano, 1 jajko, 100 ml śmietany (30%), bułka tarta do zagęszczenia, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 1 gałązka świeżej bazylii, 200 g żółtego sera edam.

  • Składniki: na 6 porcji, 1 kg karkówki wieprzowej, 30 dag łopatki wieprzowej, kminek, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, 25 dag pieczarek, cukinia, czerwona papryka, por, 2 gałązki świeżego rozmarynu, 3 cebule, sól, pieprz

Wideo na temat: pory faszerowane pieczone
  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

Przepisy na temat: pory faszerowane pieczone
  • Koszyczki z porami

    Ziemniaki faszerowane porem.

  • Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch

    "Moja dzisiejsza propozycja na lunch to bakłażan faszerowany komosą ryżową i porem z orzeszkami pinii" - oznajmia na profilu Anna Lewandowska. "Spróbujesz?" - zachęca żona naszego najlepszego piłkarza Roberta Lewandowskiego.

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Cukinia to prawdziwy warzywny kameleon: nadaje się do sosów, zapiekanek, potraw z makaronu, a nawet do ciast czy jako surowiec na placki. Jeśli do tej pory nie przyszło wam do głowy, by skomponować cukinię z rybą, pora to wypróbować. Aby przygotować danie dla czterech osób, potrzebujemy: 4 cukinie, 100 g ryżu, 200 g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebulę, kilka gałązek natki...

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę!

  • Zdrowa kuchnia na lato

    Kalendarzowe lato właśnie się rozpoczęło. Pogoda co prawda nas nie rozpieszcza, ale nie oznacza to wcale, byśmy mieli zrezygnować z dbania o swoje zdrowie, wygląd i dobre samopoczucie.

  • Kuchnia chorwacka

    ...tylko chleb, owoce i warzywa. Produkty spożywcze są bowiem dosyć drogie. Tym niemniej, warto posmakować chorwackiej odmienności kulinarnej. Kuchnia chorwacka oferuje spory asortyment dań mięsnych. Do(...) z zapieczonego grochu i ziemniaków, suszonego lub wędzonego sera krowiego czy strudla. Benovina stała się znana dzięki wędlinie salama oraz innym kiełbaskom. Region Dalmacji i wysp charakteryzuje się tzw...