• Informacje na temat:

    potrawa na gorąco

Artykuły na temat: potrawa na gorąco
  • Uff, jak gorąco!

    ...na miseczkę, a resztę zamknij i schowaj do lodówki. Jeśli będziesz karmić malca wprost ze słoika, potrawa zostanie zabrudzona śliną brzdąca i nie będzie nadawała się później do spożycia. •

  • Wszyscy lubimy ziemniaki, to taka nasza narodowa potrawa. Postanowiłam ją trochę odmienić i przygotowałam nadziewane. Farsz z rożnych serów nadaje swojskim ziemniakom bardzo wykwintny smak.

  • Wiwat naleśniki!

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

  • Moja Gruzja samakuje

    ...  Charczo Najbardziej popularne są chaczapuri , przypominające nieco burek z Bałkanów za ok. 3 PLN. Ciasto, podobne do naleśnikowego, nadziewane najczęściej serem, ale może być także mięso, pasztet lub warzywa, smażone i podawane na gorąco. Nie ma kuchni gruzińskiej bez chinkali za porażającą złotówkę za sztukę, przypominające nieco nasze kołduny, ale znacznie większe i lepione...

  • ...wymieszaj. 3. Kapustę z grochem przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz suszonym majerankiem. Gotuj jeszcze około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj, aby potrawa nie przywarła do dna garnka. Gotową kapustę z grochem przełóż do dużej miski. Danie udekoruj gałązkami świeżego majeranku. Podawaj na gorąco, jako samodzielne danie albo dodatek do ryb.

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ..., należy je piec przez 25-30 minut. Wyjątkowy karp gotowy! Jako wielbiciele klasycznej ryby po grecku, która jest doskonała zarówno na gorąco, jak i na zimno, koniecznie powinniśmy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… rybę po grecku . Dzięki temu będziemy mieć pewność, że ta popularna i lubiana potrawa, będąca specjalnością naszych mam i babć, wyjdzie nam znakomicie i okaże się strzałem w dziesiątkę...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ...jagody lub śliwki, zależnie od pory roku. Pierogi podaje się na gorąco lub na zimno, polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem; niekiedy polewa się je masłem. Przez pierogi rozumiem też te lepione(...), rybą, kurą i czymś tam jeszcze. Pieróg, tak jak każda potrawa długo trzymająca ciepło, jest jedzeniem narodów żyjących w klimacie zimnym. Klimat się ocieplił, na szczęście pierogi zostały. I takie...

  • Fasolka szparagowa z warzywami

    .... Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco...

  • Smażona fasolka z warzywami

    .... Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco...

  • .... Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C na złoty kolor. Podaj na zimno lub na gorąco, np. z barszczem lub na przystawkę. Do przygotowania potrawy możesz użyć ryb słodkowodnych i morskich. Zrobiłam ją pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Wyszła pyszna, efektowna potrawa. Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic...

Przepisy na temat: potrawa na gorąco
  • Kornickie jaja faszerowane

    Kornickie jaja faszerowane to tradycyjna potrawa wschodnich terenów województwa mazowieckiego i Podlasia. Jest prosta w wykonaniu i znakomicie nadaje się na wielkanocny stół.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...folię, by mięso ładnie dopiec. Z gotowej pieczeni usuń sznurek, pokrój ją i podaj na gorąco.   Za 27 zł: Składniki:  ●1,5 kg karkówki ●1,5 łyżki ziaren czarnego pieprzu ●2 cebule ●gałązka(...) sznurek, pokrój ją i podaj na gorąco.

  • Quiche z brokułami i marchewką

    Podasz ją na zimno i na gorąco. Ta przepyszna, wytrawna potrawa pochodzi z Francji, ale ma mnóstwo fanów w Polsce. Jej bazowymi składnikami są jajka i śmietana. Quiche możesz wykonać w ceramicznych, okrągłych, dużych lub małych formach używając różnych dodatków tj. boczek, szynka, żółty ser, warzywa. Twarożek i warzywa zawsze tworzą wyśmienitą kompozycję smakową. Marka Mój Ulubiony proponuje...

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    ...co do wielkości miasta w Niemczech. Choć niepozorne, mają w kuchni szerokie zastosowanie: zwykle spożywa się je na gorąco, ale mogą być także zimną przekąską, składnikiem zapiekanek, czy sałatek. Frankfurterki sprawdzą się także jako dodatek do zup, choćby żurku. Dzięki kiełbaskom ta kojarząca się z Wielkanocą potrawa zyska nowy aromat, a jej miłośnicy będą usatysfakcjonowani. Niezależnie...

  • Makaron w ostrej zupie z wołowiną

    Jest to znakomita, rozgrzewająca potrawa na zimowy obiad. Dodatek szpinaku czyni danie nie tylko wyjątkowo smacznym, ale również bardzo zdrowym. Składniki: - wołowina (pokrojona w kostkę) 500(...) zupy szpinak na ok. 2 min. 4. W oddzielnym garnku ugotować makaron. 5. Rozłożyć makaron, mięso oraz szpinak do miseczek i zalać zupą. Podawać na gorąco, posypany posiekanym szczypiorkiem, z kilkoma...

  • Sól na... słodko

    ...mam do czynienia z czekoladą. Jest niezastąpiona, bo podkreśla jej słodycz. Gorąco polecam taką szczyptę soli do wszystkich wypieków z czekoladą." Marecka, która prowadzi również bloga...

  • Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać, dodać vegetę. Smażyć jak placki ziemniaczane, doskonałe na zimno i gorąco. Smacznego! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Fasolka z warzywami

    .... Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco...

  • Wykonanie: 0,5 kg mięsa mielonego doprawić do smaku, dodać cebulę i włoszczyznę - mrożonkę pokrojoną w paseczki, dodać jajko, na koniec obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Gorąco polecam - pyszności. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Pierś, pieczarki i cebulkę pokroić na drobne paseczki lub kostkę. Żółtka wymieszać z mąką, olejem i magi - powstanie geste ciasto. Białka ubić na sztywną pianę. Do ciasta wrzucamy pokrojone mięso wraz z pieczarkami i cebulką, solimy i pieprzymy do smaku, następnie "wlewamy" ubitą pianę i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na złoty kolor na oleju. Są po prostu przepyszne!!!!!!!!!!!! Gorąco...

Dyskusje na temat: potrawa na gorąco
  • Re: Wasza ulubiona potrawa regionalna

    hej :) Moj ulubieniec to kartoflak :) przepis na moim profilu :) najbardziej lubię go na gorąco z masłem, które topiąc się spływa po pysznym farszu mmmmmmmmmmniam :)

  • Re: cos na gorąco na impreze imieninowa -pomożcie!!!!

    Potrawa meksykańska. Pycha i bardzo szybko. Usmaż na większej patelni 30dkg mięsa mielonego. Dodaj do tego po jednej papryce czerwonej i zielonej pokrojonej w kostkę 1cm/1cm. Do wszystkiego dodaj puszkę odcedzonej wcześniej kukurydzy konserwowej. Przypraw wszystko solą, pieprzem, ostrą papryką, bazylią i oregano, dodaj słoiczek ketchupu. Podduś wszystko pod przykryciem ok 20 min. Podaj

  •   Re: cos na gorąco na impreze imieninowa -pomożcie!!!!

    Potrawa meksykańska. Pycha i bardzo szybko. Usmaż na większej patelni 30dkg mięsa mielonego. Dodaj do tego po jednej papryce czerwonej i zielonej pokrojonej w kostkę 1cm/1cm. Do wszystkiego dodaj(...) rosołowo lub pomidorowa . Zabulgocze dodajesz przecieru pomidowowego i gotowe. Fakt fantastyczna potrawa i jeszcze nie spotkałam nikogo co by mu nie smakowałao . Te proporcje są na 2-2 1.2 facetów. Jak