• Informacje na temat:

    potrawa z drobiu gotowanego

Artykuły na temat: potrawa z drobiu gotowanego
  • Smaczne i zdrowe gotowanie

    ...warto gotować go na drobiu lub wołowinie. Jeśli jednak chcemy, by zupa była treściwa i dodamy tłuste mięso, np. kaczkę, wówczas po przygotowaniu warto zdjąć z niej wierzchnią warstwę szumowin. Najlepszym(...) papierowego ręcznika. Na dużym talerzu należy rozłożyć dwa listki i położyć na nich potrawę, po kilkunastu sekundach przekładamy rybę lub schabowego na drugą stronę. Tak odsączona z oleju potrawa będzie...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    ...zabrakło mięsa. Oczyścić kaczkę jak każdy rodzaj drobiu: odciąć łeb, dolną część nóg i oskubać z piór. Następnie posmarować od środka i na zewnątrz masłem, posolić i podsmażyć szybko na maśle, na...

  • Dania z drobiu dla liczących kalorie

    .... Owoce z sosem przełóż na talerz. Na owocach umieść usmażone mięso. Posyp ziarenkami czerwonego pieprzu. Potrawa świetnie smakuje z ugotowanym ryżem. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że porcja ryżu...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...: litr rosołu ugotowanego na włoszczyźnie, szklanka ryżu ugotowanego na sypko z łyżką masła (15 dag), cytryna, żółtko, łyżka masła, 1/2 łyżki mąki, 1/4 l śmietany do zupy, sól 1. Rosół(...) można podać do drobiu zamiast purée. liczba porcji: 4 czas przygotowania: 2 godz. stopień trudności: dla średnio zaawansowanych Składniki: wypatroszony kurczak, litr wody, łyżka soli, łyżeczka...

  • Składniki: 50 dag mięsa mielonego z drobiu (z piersi kurczaka lub indyka), puszka pomidorów, 3 marchewki, cebula, sól, pieprz, jajko, pół łyżeczki suszonej bazylii, 3 łyżki bułki tartej, olej, łyżka koncentratu pomidorowego, seler naciowy, bazylia, opakowanie makaronu spaghetti...

  • Tym się damy nie parały

    ...niejednokrotnie tuż obok porad na "zgniłą gorączkę" czy na zarazę drobiu. One również kupowały coraz liczniej wydawane książki kucharskie, zagłębiały się w ich lekturę, wybierały nowe potrawy, udzielały(...). Po pierwsze — z tych z końca XVIII i początku XIX w. bardzo trudno było się nauczyć gotować. Żeby nie być gołosłownym przytoczmy taki np. przepis: "Potrawa w dobrej jusze albo po królewsku. Weź...

  • Kapary na widelcu

    .... Doskonałym dodatkiem będzie posiekany czosnek lub pomidorki koktajlowe. Kapary można też dodawać do drobiu, ryb, a nawet sosu pomidorowego, dzięki czemu potrawy te przestają być łagodne i delikatne...

  • ...! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

  • Tradycyjne polskie zupy, mniej i bardziej znane

    Rosół - potrawa narodowa Królową zup, najczęściej podawaną jako pierwsze danie w naszych domach i należącą do najzdrowszych jest oczywiście rosół. Zupa niezagęszczana, najczęściej z drobiu lub(...) świeżej. Danie obecnie zapomniane i wyparte przez lekki rosół zagotowany z czosnkiem i podawany z ziemniakami lub grzankami. Czosnianka to typowa potrawa regionalnej kuchni podhalańskiej. Kwaśnica...

  • Kropla zdrowia w kuchni

    Naturalny sos sojowy jest kojarzony głównie z potrawami Dalekiego Wschodu. Stał się nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej, ale został doceniony także przez Europejczyków. I nie tylko z uwagi na(...) sojowego, aby potrawa nabrała wyjątkowego smaku i nie potrzebowała dodatku soli. Ponadto, naturalny sos sojowy dostarcza pełnowartościowego białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyprawa jest...

Przepisy na temat: potrawa z drobiu gotowanego
  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    ...ryb i owoców morza. Letnią zupę brokułową, z białych warzyw bądź zielonego groszku możemy podawać z chipsami z boczku. Grillowane, mięsne kąski lub gotowane w rosole pulpeciki z drobiu - najlepiej...

  • ...! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

  • Indonezja na talerzu

    Klasyczna potrawa regionu to goreng czyli ryż podawany warzywami, rożnymi sosami oraz mięsem (bami goreng) lub rybą (nasi goreng). Oprócz niej szczególnie popularne w całym kraju są także różne(...). Oczywiście inne pasty służą do przygotowania dań rybnych, inne do drobiu, a jeszcze inne do warzyw. Drugim popularnym dodatkiem są sambale, czyli bardzo ostre sosy. Od pewnego czasu są one dość...