• Informacje na temat:

    potrawy jednogarnkowe z fasoli

Artykuły na temat: potrawy jednogarnkowe z fasoli
  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Jeden za wszystkich

    Pomysłów na eintopfy nie zabraknie mi nigdy, bo takie potrawy są we wszystkich kuchniach świata.

  • ...ciągłej opieki. Aby pogodzić obowiązki rodzicielskie z gotowaniem, pani Sabina wybiera potrawy szybkie, jednogarnkowe, np. różnorodne leczo. Jest bardzo smaczne, można je komponować z różnych(...) Porcje: 6. Przygotowanie: 30 min. Cena: 2,30 zł. Kalorie: 380 kcal. Składniki: puszka czerwonej fasoli (może być biała), puszka kukurydzy, mały słoiczek przecieru pomidorowego...

  • ...przyprawy urozmaicają pożywienie, mają korzystny wpływ na układ trawienny: poprawiają apetyt, zwiększają wydzielanie śliny i soków żołądkowych, co w efekcie powoduje, że potrawy są łatwiej strawne(...), ale nie mają rozeznania - oto małe abc - jakie zioło do jakiej potrawy? Zupy &$149; ziemniaczana - pietruszka, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz biały i czarny &$149; kapuśniak - kminek, papryka...