• Informacje na temat:

    potrawy na goraco z mięsa

Artykuły na temat: potrawy na goraco z mięsa
  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...- podobnie jak w Polsce - nakazuje spożycie 12 postnych dań, które nie powinny zawierać mięsa, masła i tłuszczu. Jada się za to grzyby, fasolkę  i śledzie. W kuchni słowackiej prym wiodą  potrawy(...)Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego...

  • Wielkanocne potrawy

    ...półmisku. Ewentualnie udekorować listkami rukoli. Zupa chrzanowa z wędzonym mięsem Składniki na 4 porcje: 400 g mięsa wędzonego, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren czarnego(...) wlać mleko, dodać starty chrzan. Pozostałe dwa jajka wymieszać ze śmietaną. Zaprawę wlać do zupy, krótko pogotować. Zupę ewentualnie dosolić. Na talerzach rozłożyć kawałki mięsa i połówki jajek na twardo...

  • Potrawy z nowalijkami

    Z młodych warzyw przygotujemy bardzo smaczne dania obiadowe.

  • Kuchnia pod chmurką

    O wyjątkowości i niepowtarzalności potrawy decyduje smak, na który z kolei wpływają odpowiednio dobrane przyprawy, składniki i dodatki, również te w postaci gotowych sosów. Majonezy o smakach czosnkowym i chrzanowym to letnia propozycja firmy „Majonezy” SPPH Kętrzyn. W tym sezonie produkty dostępne są w nowych opakowaniach – wygodnych i uniwersalnych słoiczkach z zakrętką twist-off. Majonezy...

  • Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 1/3 szklanki sosu sojowego, 1/3 szklanki oleju, liść laurowy, zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa wieprzowego, 4 ząbki czosnku, 4 duże cebule, 25 dag suszonych śliwek bez pestek, keczup łagodny lub pikantny (w zależności od upodobań).

  • Kuchnia rosyjska

    Wybraliśmy najsmaczniejsze narodowe potrawy naszych wschodnich sąsiadów.

  • Odświętny obiad

    Tak pięknie udekorowane potrawy obiecują istne rozkosze podniebienia.

  • Na co uważać przy grillowaniu?

    Potrawy przygotowywane w plenerze, bezpośrednio na ogniu są wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Zanim weźmiemy się za grillowanie, warto poznać kilka ważnych zasad.

  • Moja Gruzja samakuje

    ...przypominał czasy późnego Gomułki skosztowałam charczo czyli zawiesistą zupę przyprawiona na ostro z dużą ilością mięsa. Charczo, jak się dowiedziałam od pracującej tam kobiety, to danie dnia...

  • ...majerankiem. Piecz około godziny w temp. 180°C. Przed podaniem pokrój pieczeń, ułóż plastry mięsa na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Udekoruj pomidorem, papryką lub marchew-ką. Podaj z ugo towanymi(...). Moja rodzina lubi mięsne potrawy Uwielbiam eksperymenty i schab robię na różne sposoby – mówi pani Helena. Pani Helena przez całe lata pracowała jako kucharka, nabyła więc dużo...

Przepisy na temat: potrawy na goraco z mięsa
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    Wielkanoc bez żurku? Trudno to sobie wyobrazić, prawda? Producent z branży mięsnej i laureat programu „Doceń polskie” proponuje wariację na temat tego specjału - żurek z jajkiem i… frankfurterkami. To idealna propozycja dla osób, które choć nie przepadają za białą kiełbasą, nie chcą rezygnować z tradycyjnej świątecznej potrawy.

  • Wegańska lazania z tofu

    Tofu to bogate źródło pełnowartościowego białka niezwierzęcego oraz fosforu, wapnia, potasu, magnezu, żelaza i witamin: E oraz z grupy B. Wartość kaloryczna tofu w 100 gramach to około 80-100 kcal. Tofu jest polecane diabetykom, osobom zmagającym się z anemią i alergikom. Do przygotowania potrawy potrzebujemy, do sosu z tofu: 450 g tofu, 3 łyżki oleju roślinnego, posiekaną cebulę, 3 łodygi selera...

  • Pora na pora

    Szef kuchni w hotelu Ritz-Carlton w Nowym Jorku, chcąc uczcić jakoś otwarcie ogrodu na dachu hotelu (w 1910 roku to była zupełna nowość) opracował nową zupę, krem z porów, którą uszlachetnił lekko, dodając do starofrancuskiego przepisu paprykę. Nie wiadomo dlaczego, ale większość kucharzy chcąc popisać się swoim kunsztem, często wybiera pora jako główny składnik potrawy. Nie ma w tym oczywiście...