• Informacje na temat:

    potrawy wegierskie bez miesa

Artykuły na temat: potrawy wegierskie bez miesa
  • Gulasz polsko - węgierski

    ...1,5 kg wołowiny bez kości; 3 papryki, 5 pomidorów; 3 cebule; 8 ząbków czosnku; 1 łyżeczka ostrej papryki; po 1 łyżce: majeranku, kminku i cząbru; 400 ml czerwonego wytrawnego wina; ewentualnie 400 ml wywaru (może być z kostki); 150 g tłuszczu; sól, pieprz.

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...gotowania nie mieszaj potrawy, tylko od czasu do czasu potrząsaj garnkiem. Na koniec dopraw gulasz szczyptą cukru, solą oraz pieprzem i posyp natką. Podawaj z pieczywem, ryżem lub polentą. Rada: Aby(...) konsystencję bez grudek. Przykryj odstaw na 30 minut. Następnie przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia,wierzch wygładź łyżką. Odstaw na 15--20 minut, a gdy przestygnie pokrój na kwadraty...

  • Jeden za wszystkich

    Pomysłów na eintopfy nie zabraknie mi nigdy, bo takie potrawy są we wszystkich kuchniach świata.

  • Kombinacje alpejskie

    Poplątanie z gotowaniem Wybrać się tam było warto, odkryłam dwie wspaniałe rzeczy: różnorodne i pyszne tradycyjne potrawy i - z innej kategorii - rakiety śnieżne. Okazało się, że chodzenie po górach(...) doskonały. Z górskiej półki Wszystkich narciarzy głodomorów ucieszy informacja, że mogą spędzić na stoku cały dzień bez wyrzeczeń kulinarnych (kanapki i sok z kartonika). Na obiad nie trzeba zjeżdżać...

Przepisy na temat: potrawy wegierskie bez miesa
  • Gulasz polsko - węgierski - Maciej Kuroń

    ...1,5 kg wołowiny bez kości; 3 papryki, 5 pomidorów; 3 cebule; 8 ząbków czosnku; 1 łyżeczka ostrej papryki; po 1 łyżce: majeranku, kminku i cząbru; 400 ml czerwonego wytrawnego wina; ewentualnie 400 ml wywaru (może być z kostki); 150 g tłuszczu; sól, pieprz.