• Informacje na temat:

    potrawy z brytfanny

Artykuły na temat: potrawy z brytfanny
  • Przepisy na drugi dzień świąt

    Robiąc świąteczne zakupy, ulegamy złudzeniu, że czekają nas zupełnie wyjątkowe posiłki, i dlatego zaopatrujemy się w dużo najrozmaitszych składników, ze szczególnym naciskiem na ,,dużo". Potem okazuje się, że są to całkiem zwyczajne potrawy, tyle że spożywane w wyjątkowej atmosferze. Przesuńmy zatem akcent z ,,dużo" na ,,atmosferę".

  • Odświętny obiad

    Tak pięknie udekorowane potrawy obiecują istne rozkosze podniebienia.

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    Robiąc świąteczne zakupy, ulegamy złudzeniu, że czekają nas zupełnie wyjątkowe posiłki, i dlatego zaopatrujemy się w dużo najrozmaitszych składników, ze szczególnym naciskiem na ,,dużo". Potem okazuje się, że są to całkiem zwyczajne potrawy, tyle że spożywane w wyjątkowej atmosferze. Przesuńmy zatem akcent z ,,dużo" na ,,atmosferę".

  • ..., posiekane orzechy, jajka, zmiażdżony czosnek, zioła, sól i pieprz. Masę wykładamy na liście kapusty, zwijamy w gołąbki. 4. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na dnie brytfanny(...) wyjmujemy na półmisek. Sos z pieczenia z pomidorami i cebulą miksujemy i podajemy do potrawy. Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł Wartość...

  • ..., odsącz, szybko obsmaż na oleju. Przełóż mięso do brytfanny i piecz pod przykryciem w 160°C około 30 minut. W trakcie pieczenia podlej piersi marynatą. Pod koniec dodaj cząstki grejpfruta. Sos będzie gotowy, gdy zgęstnieje. Piersi podawaj obłożone cząstkami grejpfruta. Jako przystawka doskonale sprawdzi się ryż ugotowany na sypko. Nasza rada Tuż przed podaniem potrawy grejpfruty...

  • Karkówka prosto z pieca   z ziołami i papryką

    ...i pieprzem. Rozgrzej patelnię z grubym dnem, wlej oliwę lub olej. Na dość dużym ogniu szybko obsmaż kotlety z obu stron. Wyjmij mięso z patelni i przełóż je do brytfanny. Na tym samym tłuszczu lekko(...) potrawy 40 minut, Porcja 380 kcal, Koszt porcji ok. 3,40 zł, Przepis dla 4 osób...

  • Tajemnica pysznego lasagne

    ...masłem i bardzo obficie polewać beszamelem kolejne warstwy potrawy. Sosu musi być tak dużo, żeby makaron swobodnie się w nim ugotował. Jednak ten sposób zajmie nam więcej czasu. Lasagne z pomidorową(...) naczynia do zapiekanek lub brytfanny wlewamy nieco beszamelu. Na nim układamy warstwę obgotowanego makaronu. Na makaron wykładamy trochę grzybów i część sera. Czynność powtarzamy do wyczerpania wszystkich...

  • Smaki z Czech

    ...z purée ziemniaczanym, sosem tatarskim albo innym pikantnym dipem. Camembert smakuje wybornie także z bagietką oraz z przetworami z żurawiny albo z borówek. Rada: Do tej potrawy możesz użyć nie tylko(...) Składniki na 4 porcje: 2-3 czerwone cebule, 8 sztuk dosyć tłustej kiełbasy, 10 wąskich zielonych papryczek (ewentualnie 4 normalne papryki - mogą być różnokolorowe), olej do posmarowania brytfanny...

  • Grzybobranie

    ...i pieprzem. Nadzienie włóż do kieszeni w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami lub zaszyj. 3. Pieczeń obwiąż nicią, zawiń w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i przełóż do brytfanny. Piecz godzinę(...) w woreczkach foliowych. Grzyby łatwo ulegają zaparzeniu, a wtedy są znakomitą pożywką dla pleśni. Potrawy z grzybów są ciężkostrawne - nie wolno ich podawać dzieciom do 7 roku życia. Przygotowanie: 20

Przepisy na temat: potrawy z brytfanny
  • Perlica wenecka

    ...żaroodpornego (lub brytfanny), polać roztopionym masłem i 3-4 łyżkami oleju, dodać pokrojoną w kostkę słoninę, goździki, oprószyć odrobiną startej gałki muszkatołowej. Podroby i szyję gotować osobno do(...) smażonymi pieczarkami oraz ziemniakami posypanymi natką pietruszki. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Dyskusje na temat: potrawy z brytfanny
  • -

    -

    Pewnie zdziwione jestescie, czemu popijam biale wino, ano zostalo otwarte do tej kolacyjnej potrawy. Robilam rolade ze schabu smarowana zurawina i z plastrami boczku wedzonego, to wszystko zwinelam nicia i opieklam w glebokim tluszczu. Po tych zabiegach trzeba bylo przelozyc do brytfanny i zalac 2 szklankami bialego wina, dolac tluszcz z opiekania i oblozyc calymi glowkami czosnku. Pieklo sie pod