• Informacje na temat:

    potrawy z pasztetem

Artykuły na temat: potrawy z pasztetem
  • Potrawy, które trochę „poleżą”

    Wszystkiego naraz nie zrobisz. Lepiej więc rozłożyć dobrze siły...

  • Jakie potrawy wielkanocne podawać dziecku

    Tradycyjne świąteczne potrawy zwykle bywają dosyć tłuste i słone. W takiej postaci nie są odpowiednie dla małych dzieci. Jednak jeśli nieco zmodyfikujemy dania, nawet roczny smyk będzie mógł ich skosztować.

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego(...) polskie potrawy wigilijne musiały posiadać charakter postny, o tyle dzisiaj najnowsze prawo kościelne pozwoliło na odstępstwo od tej zasady i sprawiło, że obok pasztecików z kapustą i grzybami na stole...

  • Wino w kuchni: Do jakich dań je dodawać

    Wino – nic tak dobrze nie podkreśla smaku potrawy. Nie wystarczy jednak go tylko zaserwować, by magia zadziałała – należy starannie dobrać gatunek wina do konkretnej potrawy. Jak to zrobić?

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    Tradycyjne świąteczne śniadanie potrafi dostarczyć nam... 1500 kcal! A to przecież dopiero początek rodzinnego biesiadowania... Znamy jednak sposoby, by potrawy, nic nie tracąc ze smaku, zgubiły mnóstwo kalorii, tłuszczu i cholesterolu!

  • Wszystkie smaki Salzburga

    Od wyszukanych dań barokowej kuchni dworskiej po proste i pożywne potrawy z tradycyjnego jadłospisu chłopów z przedgórza alpejskiego - kuchnia Salzburga jest urozmaicona i zaskakująca.

  • Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    Już 22 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. "Doradca smaku 2" to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    Robiąc świąteczne zakupy, ulegamy złudzeniu, że czekają nas zupełnie wyjątkowe posiłki, i dlatego zaopatrujemy się w dużo najrozmaitszych składników, ze szczególnym naciskiem na ,,dużo". Potem okazuje się, że są to całkiem zwyczajne potrawy, tyle że spożywane w wyjątkowej atmosferze. Przesuńmy zatem akcent z ,,dużo" na ,,atmosferę".

  • Cała prawda o mięsie

    ...niemowlęcia musi pochodzić z pewnego źródła. PRAWDA! Potrawy dla dziecka należy przygotowywać zawsze z mięsa świeżego i atestowanego. Najlepiej wybierać produkty renomowanych firm, czyli takich, które mają...

Wideo na temat: potrawy z pasztetem
  • Pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki. Jarskie przepisy z 1929 roku

    Kasza jaglana i kapary to nie kulinarny wymysł współczesnych hipsterów. Tych produktów używano w polskiej kuchni już 100 lat temu. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Włodarczyk przygotowała jarskie potrawy z dwudziestolecia międzywojennego: pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki, kotleciki z kaszy jaglanej i żurawinowy kisiel z bitą śmietaną.

Przepisy na temat: potrawy z pasztetem
  • Prawie połowa Polaków samodzielnie przygotowuje wielkanocne potrawy

    Choć możne je kupić gotowe, prawie połowa Polaków samodzielne przygotowywuje świąteczne dania - jak wynika z badania "Potrawy na wielkanocnym stole" robi to 47 proc. ankietowanych. Najczęściej sami pieczemy ciasta oraz robimy barszcz biały.

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Kreatywne gotowanie z… herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre

    Pory duszone w miodzie pitnym, grzanki cynamonowo-ciasteczkowe, a może słodko-słony pasztet? Brzmi smakowicie?! Z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre można stworzyć oryginalne potrawy, które zaskoczą każdego.

  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Wszystkie smaki Salzburga

    Od wyszukanych dań barokowej kuchni dworskiej po proste i pożywne potrawy z tradycyjnego jadłospisu chłopów z przedgórza alpejskiego - kuchnia Salzburga jest urozmaicona i zaskakująca.

  • Sezon na grzyby

    ...w całości, smaż. Posyp solą, pieprzem, gdy puszczą wodę, wrzuć listki i ziele (po usmażeniu wyjmij je z potrawy). Kładź na naleśniki, zawiązuj sakiewki szczypiorem.

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    Początek roku to czas, gdy w marketach królują cytrusy oraz warzywa bulwiaste. Wydaje się, że bardzo trudno o różnorodną dietę, jednak wystarczy odrobina kreatywności, aby każdego dnia cieszyć się pysznym, warzywnym daniem będącym witaminową bombą.  Kupuj w sprawdzonych miejscach Upewnij się, że przygotowujesz potrawy ze składników najwyższej jakości. Zrób zakupy w miejscu cieszącym się...

  • Odmienna orientacja kulinarna

    ...przyjaciółki nie je mięsa? Nie daj się zaskoczyć! Wegetariańskie menu Jeżeli zdecydujesz się podać również wegetariańskie potrawy postaraj się żeby były to propozycje równie ciekawe i apetyczne jak pozostałe dania. Nie wystarczy, że podasz coś co nie zawiera mięsa. Wybierz potrawy, którymi oczarujesz swoich gości: efektowne i ładnie podane. Nie ograniczaj się jedynie do podawania sałatek...

  • Jak jeść owoce morza?

    ..., bo są to po prostu kawałki mięsa i jemy je sztućcami. Różnie bywa z krewetkami. Te w sałatce zwanej koktajlem krewetkowym są obrane i bez ogonków. Duże krewetki królewskie stanowiące dekorację potrawy...